Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przepisy - Norwegia

2 Posty
Barbara Buczkowska
(Baska78)
Wiking
Witam.MOja znajoma mieszka sobie z narzeczonym w NO,nie pracue,nie uczy sie itd.Pytanie takie czy ona moze isc o szkoly?Maja oboje ochote zostac w NO.Jak moge jej pomoc?Gdzie isc?Od czego zaczac,zeby nie zaszkodzic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
Baska78 napisał:
Witam.MOja znajoma mieszka sobie z narzeczonym w NO,nie pracue,nie uczy sie itd.Pytanie takie czy ona moze isc o szkoly?Maja oboje ochote zostac w NO.Jak moge jej pomoc?Gdzie isc?Od czego zaczac,zeby nie zaszkodzic?Jeżeli ma skończone 18 lat, to może nawet cały czas leżeć do góry brzuchem, o ile ma kto łożyć na jej utrzymanie.
O ile partner nie jest norwegiem, to niestety nauka w Norwegi dla emigracji ekonomicznej, jest płatna w zakresie nauki norweskiego.
Jeżeli ma skończoną maturę i potrafi pisać i czytać względnie po angielsku, to może starać się dostać na studia, które teoretycznie są bezpłatne, jednak jak wiadomo pozostałe składowe są płatne i to sporo.
Inne kształcenie zawodowe dla dorosłych jest tak samo płatne jak i w Polsce tyle, że tam wymagany jest już język norweski w mowie i piśmie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
powiedzial ten co stulejki dostal bo sie nie myl
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
cysiek33 napisał:
Jaki związek z tym tematem, ma to durne wynurzenie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
ty zaslugujesz tylko na podarde a nie wyjasnienia

DAMSKI BOKSER I ZLODZIEJ

WYSKOCZ DO MNIE A NIE DO 6 LETNICH DZIECI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
cysiek33 napisał:ty zaslugujesz tylko na podarde a nie wyjasnienia
DAMSKI BOKSER I ZLODZIEJ

Pytanie nadal aktualne:
Jaki związek z tym tematem, maję te twoje powyższe chore urojenia.

Niemniej, szukasz sobie większą biedę niż masz obecnie.
Jednak ja to szczerze rozumiem, szukasz jelenia, coby tobie ryja obił, byś mógł nadal obijać się tak jak dotychczas, a jednocześnie zgarniać forsę od absztyfikanta, za utratę zdolności do pracy.
Naiwny jesteś i masz chore urojenia, pewnie znowu po przebudzeniu, nie miał kto dopilnować byś wziął zaordynowane medykamenty na uspokojenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
cysiek33 napisał:

Z kazdego, absolutnie kazdego tematu robisz gnoj, jak tylko sie pojawiasz. Gabrys odpisal dziewczynie na temat, mniej, czy bardziej udolnie, ale na temat. Ty, jak zwykle, gnoj i smrod za saba ciagniesz. Masz cos do Gabrysia, to pisz do niego na pwi nie rob chlewa wszedzie tam, gdzie sie pojawiasz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Baska78 napisał:
Witam.MOja znajoma mieszka sobie z narzeczonym w NO,nie pracue,nie uczy sie itd.Pytanie takie czy ona moze isc o szkoly?Maja oboje ochote zostac w NO.Jak moge jej pomoc?Gdzie isc?Od czego zaczac,zeby nie zaszkodzic?

Jesli nrzeczony ma stala prace, to moga zalegalizowac jej pobyt na podstawie laczenia rodzin - pod warunkiem, ze udokumentuja co najmniej 2 letni okres wspolnego mieszkania.Znajoma z numerem personalnym bedzie mogla zapisac sie na kurs norweskiego (zakladam, ze jezyka nie zna). Pozniej moze myslec o dalszym ksztalceniu dla doroslych w Norwegii. Moze rowniez rozpoczac studia w Norwegii, jako student zagraniczny i na tej podstwaie zalegalizowac pobyt, pod warunkiem, ze ma finansowe zabezpieczenie na okres studiow - kwota dosyc pokazna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Lindemans napisał:
cysiek33 napisał:

Z kazdego, absolutnie kazdego tematu robisz gnoj, jak tylko sie pojawiasz. Gabrys odpisal dziewczynie na temat, mniej, czy bardziej udolnie, ale na temat. Ty, jak zwykle, gnoj i smrod za saba ciagniesz. Masz cos do Gabrysia, to pisz do niego na pwi nie rob chlewa wszedzie tam, gdzie sie pojawiasz.

zapros go na kawe
tylke ze on smierdzi wczesniej niz ryba a nawet BaRyBa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Remigrant napisał:
cysiek33 napisał:ty zaslugujesz tylko na podarde a nie wyjasnienia
DAMSKI BOKSER I ZLODZIEJ

Pytanie nadal aktualne:
Jaki związek z tym tematem, maję te twoje powyższe chore urojenia.

Niemniej, szukasz sobie większą biedę niż masz obecnie.
Jednak ja to szczerze rozumiem, szukasz jelenia, coby tobie ryja obił, byś mógł nadal obijać się tak jak dotychczas, a jednocześnie zgarniać forsę od absztyfikanta, za utratę zdolności do pracy.
Naiwny jesteś i masz chore urojenia, pewnie znowu po przebudzeniu, nie miał kto dopilnować byś wziął zaordynowane medykamenty na uspokojenie.

jeszcze jedno pomowienie i ci przywita sluzba wienzienna w Polsce

tchorz i damski bokser
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok