Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zasiłek rodzinny - Norwegia

12 Posty
Iwona Kieczka
(iwik112)
Wiking
Witam
Mam pytanie dotyczące zasiłku rodzinnego, a mianowicie: Jestem osobą bezrobotną jeszcze i jestem tu z dwojgiem dzieci w wieku 12 i 16 lat. Młodsze chodzi do szkoły ale starsze niestety chodzi do szkoły nauki języka. Czy mam prawo do zasiłku rodzinnego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
iwik112 napisał:
Witam
Mam pytanie dotyczące zasiłku rodzinnego, a mianowicie: Jestem osobą bezrobotną jeszcze i jestem tu z dwojgiem dzieci w wieku 12 i 16 lat. Młodsze chodzi do szkoły ale starsze niestety chodzi do szkoły nauki języka. Czy mam prawo do zasiłku rodzinnego.

Jeżeli zarówno ty jak i dzieci macie z UDI registreringsbevis i jesteście zameldowani, to możesz złożyć wniosek o rodzinne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Nowicjusz
Witam. Ale zeby taki wniosek nabral sily to minie od 1do2 lat.!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Kola2 napisał:
Witam. Ale zeby taki wniosek nabral sily to minie od 1do2 lat.!!!

Jeżeli dzieci sa zameldowane w Norwegii, to rodzinne matka otrzyma do trzech miesięcy, tylko ona tez tu musi być zameldowana.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Iwona Kieczka
(iwik112)
Wiking
Dzięki za odpowiedzi, w najbliższy poniedziałek mamy wizytę na policji i dopełnimy reszty formalności i pozwoleń na pobyt itd. Więc będę tu na legalu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
iwik112 napisał:
Dzięki za odpowiedzi, w najbliższy poniedziałek mamy wizytę na policji i dopełnimy reszty formalności i pozwoleń na pobyt itd. Więc będę tu na legalu

Tylko najpierw numery personalne, a potem wnioski o barneyrygd, wtedy dostaniesz szybko odpowiedz i pieniądze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok