Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Robert Kacprowicz Damian ..... (2156 niezalogowanych)
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
Hilton napisał:
Kowalski, to ty tak z nudów na forum juz narobiles postów woecej ode mnie??

nie pamietasz - ale ja wczesniej zaczalem.
chociaz zauwazylem, ze zmiejszasz dystans)
poza tym, gdybym mial zawsze cos madrego do powiedzenia, to tych postow by bylo 10%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
Kowalski10 napisał:
[quote]bumell napisał:

Ja niby te sciezki mam wyrobione. Tej zimy mialem miec prace z trzech ukladow - z dwoch na 99%, a jeden na 100 - niezle, co?... Razem to 298%

Tak własnie gorzej jak te ścieżki prowadzą do ciemnego lasu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
jak już panie kowalski to nie księgowem lepiej syndykiem . podobno wiele firm pada
trudno się obrobić tyle roboty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
kanakk napisał:
O ile wiem to teraz komuny dysponują kasą po podliczeniu roku i dostaniu następnych finansów, stwórzcie oferte handlową na konkretne usługi i roześlijcie mailem może akurat coś chwyci , na Okern jest szpital w remoncie, i odnawianiu, moze tam, Ring 3 cały w przebudowie, w Skedsmo Schell kupił teren pod cpn i obsługe ,

Kanakk, do pieniedzy komuny maja dostep jedynie srednie i wieksze norweskie firmy. I nie wystarczy tylko znac sie na robocie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
bad harry napisał:
jak już panie kowalski to nie księgowem lepiej syndykiem . podobno wiele firm pada
trudno się obrobić tyle roboty

Ksiegowosc to dobry stabilny biznes. Mam tu paru znajomych w tej branzy. Czy zysk, czy strate - trzeba to wyliczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
bumell napisał:
Jak masz jakieś wątpliwośći odnośnie działalności to piszcie do mnie ludzie prości.Nikt wam teraz nie zazdrości.Ale wielu teraz jest gości którzy zapomnieli o radosci, i wielu jeszcze pości.Także nie jesteście w samotności.

Z tego co odebrałem to już przysłowiowej brzytwy się chwytacie.No i to chyba nie zbyt dobry pomysł aby rejestrować działalność.Jak wasz norweski?
Nie mam jednak nic do zaoferowania.Teoretycznie co mogę to powiem.Sam miałem w styczniu małą przerwę.i też powiało chłodem a tu podatek wisi nie zapłacony.Wysłałem może do 10 firm wiadomości.

bumell, bumell.......ten wierszyk prosze umiescic w ,,kaciku poezji,,
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bumell)
Wiking
A do ciebie napiszę rymem mieszanym:
Niech poczuję ,że jesteś moją muzą
Daj mi to teraz
Chcę poczuć twą duszę
O k..wa zaraz się uduszę......

Ups znów zacząłem zemścić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
bumell napisał:
A do ciebie napiszę rymem mieszanym:
Niech poczuję ,że jesteś moją muzą
Daj mi to teraz
Chcę poczuć twą duszę
O k..wa zaraz się uduszę......

Ups znów zacząłem zemścić.

Bardzo brzydki wierszyk lepiej juz nie pisz bumell
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bumell)
Wiking
Wracając do tematu.Tak mniej optymistycznie.
Obracam się także jak ok 80% nas polaków w budowlance.Choć w poprzednim życiu nigdy nie byłem na budowie,lecz młotek zawsze gdzieś tam w domu był.
To co obserwuję obecnie np na budowach ,a bywam na wielu,potwierdza sytuacje opisywaną w mediach.
Budowa na Ringnes Park,wykonawca OKK - ilość pracowników została ograniczona do minimum.
W OKK Nie ma szans na zatrudnienie w Oslo i Drammen.Betonmast -podobnie,PEAB - tam pytałem -nie potrzebują w tym momencie,Vaidekke gdzieś tam potrzebowali ale poza Oslo.
Piszą,że od 30 lat nie było takiego załamania gospodarki-spadek PKB nie pamiętam o ile ale zmalał.
Do tego mrozy eliminują pracę ewntualne prywatne.
Myślę ,że ten i przyszły rok będzie podobnie kiepski na budowach.Zwłaszcza dla polaków.W pierwszej kolejności wracać będą norwegowie do pracy.
Proponowałbym robić jakies kursy nawet w Polsce.Koparki ,dzwigi.
Lub nastawiać się na prace stałę.szpitale,pielęgniarki,zakłady produkcyjne,
Choć o dziwo na /stepstone.no/ pojawiają się nowe oferty.
I mówić nawet do siebie po norwesku.

Ja np już zacząłem mowić do siebie,ale cholera nic nie rozumię
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bumell)
Wiking
Ale fajnie się zaczynał.
Miałem na myśli to,że jakbyś mnie zaczarowała yyy oczarowała to .....oj wtedy rozpisałbym się.
Budziłbym cię delikatnie co dzień pieszcząc twoje zmysły
A potem wpatrzeni w siebie
Usiądziemy razem nad brzegiem wisły
I będzie nam cudownie jakyśmy byli w niebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok