Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przeniesienie zasiłku do Polski a wypłacanie pieniędzy z nav-u - Norwegia

3 Posty
misza85
(misza85)
Wiking
Witam
Tak jak w temacie ,przeniosłem zasiłek dla bezrobotnych do Polski i po logowaniu już w Polsce nav nie przelał pieniędzy. Ktoś miał podobną sytuacje lub wie co robić? dzwonić do navu czy czekać ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Po rozpatrzeniu wniosku o eksport zasiłku do Polski NAV wydaje druk PD U2, uprawniający
do otrzymania norweskiego świadczenia poza granicami Norwegii.

W Polsce należy złożyć PD U2 do wojewódzkiego urzędu pracy odpowiedniego dla miejsca
zamieszkania. Termin złożenia dokumentu to tydzień od przyjazdu do Polski.

Jeśli dopełniłeś powyższych formalności i poprawnie wypełniasz karty meldunkowe, powinieneś otrzymywać zasiłek. Jeśli nie otrzymujesz dagpenger to powinieneś się jak najszybciej skontaktować z NAV w celu wyjaśnienia.
Zgłoś wpis
3 Posty
misza85
(misza85)
Wiking
wszystkie te rzeczy zrobiłem.nawet dostalem pismo pup-u ze export zasiłku z norwegi jest przyznany
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Jezusie Swiebodzinski....."PUP pisze o przyznaniu zasiłku a ten pisze,ze ...NAV nie przelał mu pieniędzy".....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
misza85
(misza85)
Wiking
Krystian85 napisał:
Jezusie Swiebodzinski....."PUP pisze o przyznaniu zasiłku a ten pisze,ze ...NAV nie przelał mu pieniędzy".....

nie wiem czy czytasz ze zrozumieniem może jaśniej napisze :jestem uprawniony do transferu zasiłku dla bezrobotnych przyznanego przez zagraniczną instytucje; rozumiesz.... to fajnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Krystian85 napisał:

Przykro mi Krysian, ale tym razem walnales grubego babola. W omawianej sytuacji organem odwolawczym nie jest Jezus Swiebodzinski, tylko Matka Boska Pieniezna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
WujekJanek napisał:
Krystian85 napisał:

Przykro mi Krysian, ale tym razem walnales grubego babola. W omawianej sytuacji organem odwolawczym nie jest Jezus Swiebodzinski, tylko Matka Boska Pieniezna.

--------------------
Jaśko - babola nie ma,bo po wnikliwej kwerendzie archiwow (z pomocą IPN - oddzial zamiejscowy - oczywista) legionu rzymskiego stacjonujacego w odpowiednim czasie w dystrykcie Betlejem,w kwestii postepku jednego z centurionow (nazwisko znane IPN) status żony Józefa (nazwisko znane IPN) nie do konca jest dla mnie przekonywujący. Dlatego moja decyzja zwrocenia sie bezposrednio do Boska ,a nie do jego Matki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Krystian85 napisał:
WujekJanek napisał:
Krystian85 napisał:

--------------------
Jaśko - babola nie ma,bo po wnikliwej kwerendzie archiwow (z pomocą IPN - oddzial zamiejscowy - oczywista) legionu rzymskiego stacjonujacego w odpowiednim czasie w dystrykcie Betlejem,w kwestii postepku jednego z centurionow (nazwisko znane IPN) status żony Józefa (nazwisko znane IPN) nie do konca jest dla mnie przekonywujący. Dlatego moja decyzja zwrocenia sie bezposrednio do Boska ,a nie do jego Matki.

meze wejdziesz na strone ISIS I TAM BEDZIESZ PISAL O mahomecie i allachu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok