Potrzebuje konstruktywnej krytyki, spojrzenia z innej strony...podpowiedzi co robie zle. Musze sie wygadac, moze wy macie trzezwe spojrzenie na temat. Szukam pracy w magazynie lub sklepie...mam z Polski ok 15 lat doswiadczenia w przeroznych sklepach, malych, duzych i bardzo duzych...typowe. W norwegi udalo mi sie zaczepic w magazynie, jezdzilam wozkami T1 i T4, ogolnie robiilam wszystko, co bylo do zrobienia. No ale z roznych wzgledow chcialam tez szukac innej pracy. Poszlam legalnie do duzej firmy sprzatajacej biura...powiedziano mi ze przyjma mnie na zastepstwo za kobiete w ciazy, mysle sobie spoko, jakis rok mam prace, i zwolnilam sie z tego magazynu, poszlam sprzatac,. Tyle za zapomnieli mi powiedziec, ze jestem na zastepstwo za dziewczyne w ciazy, ktora jest na zastepstwo za inna dziewczyne w ciazy....i po 3 miesiacach..wypad...Od tej pory jestem w wielkiej czarnej d.pie... Chcialam isc do sklepu...dostalam sie przez praktyki z Navu do sklepu....na piekarnie, bylo super. No i znow...obiecano mi, ze jak przedluze praktyki o miesiac to mnie zatrudnia na fasta najpierw na rok a potem sie zobaczy...mysle sobie, ok, przedluzylam, potem sie okazalo, ze nie o miesiac tylko o dwa...ok, przezyje, mam dagpenger...wiec zostalam, potem jeszcze jeden miesiaczek by sie przydal...Zalezalo mi wiec zostalam. Zatrudniono mnie, a jakze. W koncu pracowalam dobrze, nawet zastepowalam chora kierowniczke przez miesiac, czyli cale stoisko na mojej glowie i ogarnelam, no bo czemu nie, cale zycie pracowalam w sklepie...Kontrakt dostalam na....trzy miesiace...ups taka niespodzianka....a w sylwestra dostalam....miesieczne wypowiedzenie z pracy z zyczeniami milej zabawy...taki prezencik...Zaczepilam sie w Adecco na magazyny z powrotem...bylo fajnie dopoki mieli kontrakty...teraz milcza miesiac czasu, nic nie maja nic sie nie dzieje...ale zeby nie bylo....szukam pracy, wyslalam ponad 200 åpensøknad - ow, odpowiadam na oferty, do magazynow i do sklepow, znam norweski, mam doswiadczenie...i nic, wielkie nic....ciagle dziekujemy, nie wybralismy ciebie...co jest nie tak ze mna...Macie jakies pomysly, co mam zrobic...trzykrotnie patrzac mi w oczy oszukano mnie, takie mam wrazenie...Trzykrotnie obiecano mi kontrakt i trzykrotnie zostalam na lodzie...Jak mam znalezc prace, macie jakis pomysl, co robie zle...
10 Lat, 6 Miesięcy temu