Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

proszę o rade:) - Norwegia

Czytali temat:
(622 niezalogowanych)
6 Postów
Aleksandra K.
(papaja12222)
Wiking
Witam. Zamówiłam paczkę ze Stanów, w Norwegii zapłaciłam ogromny podatek, ktoś wprowadził mnie w błąd ze nie będę musiala. Nie ważne. Chce ten sprzęt zawieźć do Polski, mam pytanie czy dostanę w Szwecji jakąś część zwrotu podatku norweskiego? Paczka jest oryginalnie zamknięta. Chodzi i sprzęt nurkowy. Jak to załatwić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
papaja12222 napisał:
Witam. Zamówiłam paczkę ze Stanów, w Norwegii zapłaciłam ogromny podatek, ktoś wprowadził mnie w błąd ze nie będę musiala. Nie ważne. Chce ten sprzęt zawieźć do Polski, mam pytanie czy dostanę w Szwecji jakąś część zwrotu podatku norweskiego? Paczka jest oryginalnie zamknięta. Chodzi i sprzęt nurkowy. Jak to załatwić?Dlaczego twoim zdaniem to Szwecja ma zwrócić podatek, skoro nie jesteś tam nawet zameldowana ?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Aleksandra K.
(papaja12222)
Wiking
No bo chce to wywieźć przez Szwecję do Polski. Powiedziec im ze nie bede tego uzywac w NO, Słyszałam że tak się robi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
papaja12222 napisał:
No bo chce to wywieźć przez Szwecję do Polski. Powiedziec im ze nie bede tego uzywac w NO, Słyszałam że tak się robi. Też dużo rzeczy słyszę, zwłaszcza przy suto zakrapianym spotkaniu.
Jednak przeważnie później takie rewelacje sprawdzam u źródła.
Widzę, że masz blade pojęcie w sprawach prywatnego importu jak i eksportu.
Jeżeli już chciała byś zwrotu podatku to prędzej od USA .
Ponieważ Norwegia i Polska nie były siedzibami sklepu który sprzedawał towar i pobierał stosowną opłatę.
Szwecję tu pomijam, ponieważ jest tylko krajem tranzytowym dla towaru.
Może zamiast liczyć na jakiś zwrot, to zapoznaj się bezwzględnie zawczasu z polskimi przepisami wwozowymi. Ponieważ może się okazać iż znowu będziesz zmuszona oclić towar i zapłacić podatek wwozowy.
Tak to bywa jak się wieży bezwzględnie w bajki zasłyszane przy kawie lub alkoholu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Aleksandra K.
(papaja12222)
Wiking
A ja widzę ze to jednak kompletnie ty się nie znasz na tym! Właśnie dzwoniłam do Toll i mam tylko złożyć aplikacje i dostane cały zwrot podatku który zapłaciłam, ponieważ będę wywozic to z NO, będę oczywiście musiała zapłacić polski ale to już 70% mniej, wiec ok. Bardzo poradziles. ...hehe! Widocznie nie wszyscy słuchają porad przy alkoholu jak ty Gagatek. Pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok