Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
14 Posty

(janina001)
Wiking
bigqazio napisał:
czy przebywając na zasiłku dla bezrobotnych można starać się o jakaś dodatkową pomoc jak np. dodatek na mieszkanie czy jakieś dopłaty do rachunków i czy wtedy umowa najmu na mieszkanie musi być na mnie czy wystarczy przedstawić jakaś cześć kwoty która się płaci za mieszkanie jeżeli wynajmuje je się z kimś jeszcze , jeśli tak jakie warunki trzeba spełnić i jak o to wystąpić do NAV?!twoje miejsce to Polska ,ponieważ jesteś narodowości polskiej ,i Norwegia nie ma obowiązku dokladac tobie do mieszkania czy czegokolwiek.Nie masz pracy,szukaj ,zaloz np. firme jednoosobowa i szukaj ,to strasznie ponizajace dla człowieka honorowego zebrac o jakiekolwiek pieniądze z norweskiego urzxedu ,ale coz ,,,,,,, ludzie sa rozni i polacy niczym się nie roznia od czarnych azylantow (poza wyjątkami czyli rodzinami które tu zyja na stale)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Krzysiek Kot
(bigqazio)
Nowicjusz
mam stały numer personalny i meldunek także myślę że należy mi się dopłata do mieszkania jeżeli spełniam warunki, mi chodzi o przetrwanie zastoju zimowego jaki jest teraz w budownictwie a jest bo nawet norweskie firmy wysyłają swoich stałych pracowników na permiteringi, a na wiosnę znowu powinno wszystko wrócić do normy także nie porównuj mnie do ras które nagminnie wykorzystują rzad norweski ale z drugiej strony nie ma się co dziwić bo Norwegowie sami im dali takie możliwości i powszechne przyzwolenie, oni po prostu się ich boja, a swoją droga poczekaj sama jak ciebie przyciśnie sytuacja to zobaczymy co będziesz robiła?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(janina001)
Wiking
Ja rowniez ma staly numer.meldunek a przedewszystkim mieszkam z rogzina i mam malutko pieniazkow ale nie chodze do urzedow po pomoc i staram sie pracowac i pracuje uczciwie ,kazda moja praca jest legalana!!a ty idz do nav jest mnostwo sniegu teraz moga dac jakas prace do dosniezania czegos a nie sepisz ,pozniej ja i wielu innych mieszkajacych tu rodzin ma pewne problemy ,bo w urzedach jest juz opinia o polakach ze kombinuja ,oszukuja ,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
bigqazio napisał:
mam stały numer personalny i meldunek także myślę że należy mi się dopłata do mieszkania jeżeli spełniam warunki, mi chodzi o przetrwanie zastoju zimowego jaki jest teraz w budownictwie a jest bo nawet norweskie firmy wysyłają swoich stałych pracowników na permiteringi, a na wiosnę znowu powinno wszystko wrócić do normy także nie porównuj mnie do ras które nagminnie wykorzystują rzad norweski ale z drugiej strony nie ma się co dziwić bo Norwegowie sami im dali takie możliwości i powszechne przyzwolenie, oni po prostu się ich boja, a swoją droga poczekaj sama jak ciebie przyciśnie sytuacja to zobaczymy co będziesz robiła?

Nic ci się nie należy, mogą dac jak zechca.
Nie jesteś obywatelem NO ani nawet nie masz pobytu stałego, więc na tej podstawie mogą Ci powiedzieć wypierdalaj do ojczyzny...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
. .
(melinda)
Wiking
Naucz sie czytać ze zrozumieniem, bo chyba nie zrozumialas pytania. Chłopak chcial uzyskać konkretne informacje,a ty tu uskuteczniasz jakies umoralniania. pouczaj swoje dzieci i dla nich zostaw te swoje zlote myśli, co sie powinno a co nie ;p
Polskość w pełnej krasie.

Widzę,ze na tym forum sami glupio-mądrzy. Czytać sie nie da. :/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
. .
(melinda)
Wiking
moje slowa siekerowanie sa do janiny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(janina001)
Wiking
melinda napisał:
Naucz sie czytać ze zrozumieniem, bo chyba nie zrozumialas pytania. Chłopak chcial uzyskać konkretne informacje,a ty tu uskuteczniasz jakies umoralniania. pouczaj swoje dzieci i dla nich zostaw te swoje zlote myśli, co sie powinno a co nie ;p
Polskość w pełnej krasie.

Widzę,ze na tym forum sami glupio-mądrzy. Czytać sie nie da. :/
kobieto,a co w tym zlego ze staram sie zyc uczciwie???na tym koncze polemike bo ja nie jestem od uswiadamiania a kazdy chyba ma swoje sumienie albo i tez nie ma .Ale zycze kazdemu oszustowi aby kara go spotkala zasluzona ,w koncu oszustwa wychodza na jaw)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
. .
(melinda)
Wiking
Super extra,że żyjesz uczciwie! Tak trzymać! Ale po co dopierdalać komuś kogo sie nie zna,ani sytuacji? To takie polskie. :/ Nie chcesz pomóc, to chociaż nie uprzykrzaj.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
. .
(melinda)
Wiking
Pomoc socjalna,to oszustwo? hehe...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Krzysiek Kot
(bigqazio)
Nowicjusz
dzięki Melinda za wsparcie, a jeśli chodzi o Janinę to ma przejawy typowej polskości, sama nie może dostać bądź nie wie jak się zabrać do tego to i innym nie pozwoli a wręcz nóż w plecy wbije, dzięki takim ludziom jak Janina wszędzie na świecie Polacy są skłóceni zamiast trzymać się razem jak np. śniade nacje. To forum powstało po to żeby udzielać rzeczowych informacji, przydatnych później dla innych ale Janina musi wsadzić kij w mrowisko bo boli że komuś mogą chwilowo pomoc-taki pies ogrodnika.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok