Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
iwona kolodziej katarzyna barbarewicz Jacek Kowalski Magda Kowalska Monik Kucmierz aniulka30 Grzegorz Makiewicz Monika Grzybowska (6239 niezalogowanych)
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Nie wyrzeklem mam je we wszystkich Polskich dokumentach i zawsze prywatnie uzywam. Do dokumentow do pracy nie bo nie ma takiej potrzeby. Jak jest sie w kraju wroga trzeba krakac tak jak oni a potem szybko spierdalac jak dosc sie pieniedzy uzbiera za 20 lat np.

A ciebie no wlasnie prawdziwy GIERMAN DYMA abys mogla w tym kraju w ogole miec jakakolwiek pensje hahaha widzisz roznice miedzy swistkiem papieru, a tym ze musisz/musialas byc DYMANA przez GIERMANCA zeby dotrzec do pracy i pensji.... I nic wiecej juz mowic nietrzeba kazdy widzi roznice
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Widzisz durniu, jak ja poznalam swojego obecnego meza, to juz 4 lata pracowalam tu, gdzie pracuje Nie wstydzilam sie uzywac swojego polskiego imienia i nazwiska i tak pozostanie.
Bo ja jestem Polka i nia pozostane, czy w Polsce, czy tu w Norwegii, ty jestes zwyklym sprzedawaczykiem dla lepszego stolka. Czules, ze jestes zbyt marny jako Polak by dostac posade urzedniczyny? Po przefarboewaniu sie poszlo latwiej ?

Co do roznicy, to faktycznie, nawet duren dostrzeze i widocznie dostrzega, bo o towarzystwo do wypicia zebrzesz na MN . Ze sprzedwaczykami nikt pic nie bedzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
Masz norweski i polski paszport? Oj chyba i tu sie wkradlo klamstwo ale nie bede sprawdzala czy to klamstwo bo to nie moja sprawa ale imperator nie masz racji tylko nie ma sensu sie przekonywac nawzajem, ja wiem po sobie ze nie sprawdzam ile kto zarabia bo mam to w nosie i norwedzy tez nie sprawdzaja.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Zygmuś
ale twoje nazwisko nijak nie tłumaczy
chociażby minimalnej zawartości słowiańskiej krwi w twoich żyłkach
ani kropelki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Nie wyrzeklem mam je we wszystkich Polskich dokumentach i zawsze prywatnie uzywam. Do dokumentow do pracy nie bo nie ma takiej potrzeby
nie czujesz potrzeby uzywania polskiego nazwiska ??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Monika Hebda
(sfrustowany)
Wiking
ty pajacu on nie chce kontaktu z dzieckiem a wyjechac nie moze bo nawet nie zgodzil sie na wyrobienie paszpartu a babcia z dziadkiem od stycznia nie chciala nawet zobaczyc sie z wnukiem. i co madrala? wszystkich pakujesz do jednego worka? to masz postawe facetow
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ty pajacu on nie chce kontaktu z dzieckiem a wyjechac nie moze bo nawet nie zgodzil sie na wyrobienie paszpartu a babcia z dziadkiem od stycznia nie chciala nawet zobaczyc sie z wnukiem. i co madrala? wszystkich pakujesz do jednego worka? to masz postawe facetow
czyli interesuje sie losem dziecka

a swoja droga musialas im niezle dopiec ze nie chca miec z toba kontaktu nawet dziadki

ty pajacu

tylko tyle potrafisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Do norweskich papierkow zmienilem tylko imie bo nazwisko to akurat mam takie ze pasuje wszedzie. A jak juz pisalem skoro Putin mogl to i mnie to nieprzeszkadza. Norskow widze tylko w pracy i poza praca to juz od czasow szkoly nigdy nigdzie ich niespotykam chyba ze kupujac cos w sklepie.

A paszporty mam dwa zarowno Norweski jak i Polski. I co ciekawe nawet sie niepytali zeby im pokazac/oddac Polski paszport. A gdyby sie tak spytali to bym powiedzial ze nie mam i oddal dowod

PS. Lindemans jestes polka tylko z pochodzenia. Bo polka wybiera innego slowianina, a ty jestes folkenorska ktora zwiazala sie z giermancem.

@jasta jesli to "zygmus" to miala byc proba udzialu w quizie to niestety nietrafiles. Slyszales kiedys o norsku ktory by na imie mial Hansen? Albo ze to malo popularne nazwisko w Norwegii ? A jesli to nie udzial w quizie to pozdro dla Zygmunta do ktorego to bylo skierowane haha
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
Do dlaczego nie oddales Polskiego Paszportu....po co ci on? No widzisz bys powiedzial ze nie masz i ze oddal byś dowód, i tu znowu bys oklamal ale Urząd Norweski, miales po prostu szczescie...albo klamiesz jedno z dwoch
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
Zmieniles Swoje Imie?? Nawet jakbym miala na imie Genowefa to bym nie zmienila. Nie chce mi sie wierzyc....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok