Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca - inżynieria sanitarna - Norwegia

Czytali temat:
(4275 niezalogowanych)
12 Posty

(KrzysztofTomaszewski)
Wiking
Witam, czy ktoś z Was może orientuje się jak w Norwegii wygląda zapotrzebowanie na inżynierów z branży instalacji sanitarnych? Chodzi mi głównie o pracę dla inżyniera na budowach a nawet również w takich branżach jak recykling odpadów, energia odnawialna.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
pewnie nadasz się do konserwacji powierzchni płaskich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(KrzysztofTomaszewski)
Wiking
Twoja odpowiedź jest na równa ilorazowi inteligencji jaki posiadasz. Z czego widzę to siedzisz w domu i z nudów trolujesz na forach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
KrzysztofTomaszewski napisał:
Witam, czy ktoś z Was może orientuje się jak w Norwegii wygląda zapotrzebowanie na inżynierów z branży instalacji sanitarnych? Chodzi mi głównie o pracę dla inżyniera na budowach a nawet również w takich branżach jak recykling odpadów, energia odnawialna.

Pozdrawiam.

A jak zamierzasz porozumiewac sie z pracownikami na budowach?
Jak z norweskim?
Wszystkie przepisy sa po norwesku.

Jak znasz norweski to moze prace w zawodzie znajdziesz, a moze nie.
Ostatnio budownictwo troche stopuje.
W sumie to wszystko zalezy od szczescia. Jak znasz norweski i mozesz przeznaczyc te 3 miesiace na szukanie tu na miejscu, to pewnie i cos znadziesz.
Chyba, ze masz super papiery, czyli doswiadczenie to moze znajdziesz bez znajomosci norweskiego.

Jak sam widzisz to wszystko to takie gdybanie, gdyz w sumie to nic o tobie tu nikt nie wie - ani jakie masz doswiadczenie, o znajomosci jezykow tez nic nie piszesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(KrzysztofTomaszewski)
Wiking
Generalnie języki to angielski - średniozaawansowany, niemiecki - niski.
Norweskiego nie znam i nie mam okazji, żeby pójść na kurs z norweskiego.
- Wielomiesięczne doświadczenie pracy na placach budowy jako pracownik ogólnobudowlany.
- Ponad pół roczne doświadczenie jako kosztorysant/inżynier budowy w branży instalacji sanitarnej, sieciach zewnętrznych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty
Henryk Sikorski
(Wieprz)
Początkujący
Generalnie języki to angielski - średniozaawansowany, niemiecki - niski.
Norweskiego nie znam i nie mam okazji, żeby pójść na kurs z norweskiego.
- Wielomiesięczne doświadczenie pracy na placach budowy jako pracownik ogólnobudowlany.
- Ponad pół roczne doświadczenie jako kosztorysant/inżynier budowy w branży instalacji sanitarnej, sieciach zewnętrznych.

Z tym chcesz na inżyniera w norge startować?

Zapomnij chłopie.

Praktyka w Polsce i to z 5 lat w poważnych firmach najpierw inaczej skonczysz ,.... moze jako pracownik ogólnobudowlany.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty
Henryk Sikorski
(Wieprz)
Początkujący
Masz fantazje...., nie ma co
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(KrzysztofTomaszewski)
Wiking
Nie ma szans aby w Polsce teraz 5 lat doświadczenia zdobyć w tym zawodzie Bo żeby takie owo mieć trzeba wcześniej również posiadać 5 lat doświadczenia

Po za tym nie wiem czemu podkreślasz to pracownik ogólnobudowlany i nie dostrzegasz, że pracuję już jako inżynier. Znam tą branżę. Ogarniam sam roboty z tej branży i zarządzam zespołem ludzi.

W dodatku nie wiem czy zauważyliście ale zapytałem w temacie "jak wygląda zapotrzebowanie w tej branży". Skoro nie umiecie pisać ze zrozumieniem to nie moja sprawa. Piszecie, żebym zapomniał, albo że nadaję się do mopa.

Jednak pogłoski, że Polacy za granicą są sk****synami jest faktem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Sebastian Hacilo
(Bastek1)
Początkujący
Witaj jako inżynier możesz spróbować w Swinoujsciu przy budowie terminala LNG biorą all jak leci inżynierów tam wiecej niż robotników najwieksza inwestycja w Polsce jak nie najwieksza z krajów nad bałtyckich pracowałem tam siano w miarę Wloch wykonawca jest trochę bałagan tam ale idzie przeżyć może to nie Norwegia ale będzie to jakaś opcja by ja dołączyć do cv i praktyka co najważniejsze zapraszam do zachodniopomorskiego pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Piszecie, żebym zapomniał, albo że nadaję się do mopa.

Jednak pogłoski, że Polacy za granicą są sk****synami jest faktem.

czy się nadajesz to pracodawca oceni, a polskie studia nie gwarantują takich kwalifikacji wszystkim
a te pogłoski, to kto rozpowszechnia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok