Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jolka57 (3372 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
EVIL napisał:
a czy mozesz zdradzic co kryje sie pod slowem, wykwalifikowany? jaka jest jego specjalizacja?

nie zartuje z tym pytaniem, powiem Ci, ze jestem w branzy budowlanej w Norwegii wiele lat i bardzo mnie interesuje czym dokladnie zajmuje sie twoj maz. Od paru lat stawki dla osob wykwalifikowanych pracujacych na budowach sa duzo nizsze niz podana tutaj przez Ciebie, i dlatego naprawde jestem zainteresowany tymi informacjami.

Nie musisz mi odpowiadac na forum ogolnym, mozesz wyslac mi wiadomosc na priva....

nie bądź taki ciekawski ,maż pani pracuje przez agencję ,gdybyś pracował przez agencję też miał byś 300 nok na godz [/quote]

mysle, ze zadnej agencji w Oslo nie stac, zeby mnie zatrudnic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
no bo już po dobranockach a wy dalej bajki sobie opowiadacie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
EVIL napisał:
no bo już po dobranockach a wy dalej bajki sobie opowiadacie

my tu baju baju, a tu juz polnoc minela
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Anna P
(brunette86)
Wiking
EVIL napisał:
a czy mozesz zdradzic co kryje sie pod slowem, wykwalifikowany? jaka jest jego specjalizacja?

nie zartuje z tym pytaniem, powiem Ci, ze jestem w branzy budowlanej w Norwegii wiele lat i bardzo mnie interesuje czym dokladnie zajmuje sie twoj maz. Od paru lat stawki dla osob wykwalifikowanych pracujacych na budowach sa duzo nizsze niz podana tutaj przez Ciebie, i dlatego naprawde jestem zainteresowany tymi informacjami.

Nie musisz mi odpowiadac na forum ogolnym, mozesz wyslac mi wiadomosc na priva....

nie bądź taki ciekawski ,maż pani pracuje przez agencję ,gdybyś pracował przez agencję też miał byś 300 nok na godz [/quote]

Przez agencję to on już dawno nie pracuję Ale wiem czemu takie zainteresowanie na forum. Sama bym chciała pracować za tyle, a jednak muszę się zadowolić pracą za 170NOK na godzinę. Niestety takie życie, że nie wszyscy tyle samo warci
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
brunette86 napisał:
EVIL napisał:

nie bądź taki ciekawski ,maż pani pracuje przez agencję ,gdybyś pracował przez agencję też miał byś 300 nok na godz

Przez agencję to on już dawno nie pracuję Ale wiem czemu takie zainteresowanie na forum. Sama bym chciała pracować za tyle, a jednak muszę się zadowolić pracą za 170NOK na godzinę. Niestety takie życie, że nie wszyscy tyle samo warci [/quote]

nigdy nie pracowalem przez agencje, nie bylo ich stac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Anna P
(brunette86)
Wiking
BiZi napisał:
brunette86 napisał:
EVIL napisał:

nie bądź taki ciekawski ,maż pani pracuje przez agencję ,gdybyś pracował przez agencję też miał byś 300 nok na godz

Przez agencję to on już dawno nie pracuję Ale wiem czemu takie zainteresowanie na forum. Sama bym chciała pracować za tyle, a jednak muszę się zadowolić pracą za 170NOK na godzinę. Niestety takie życie, że nie wszyscy tyle samo warci

nigdy nie pracowalem przez agencje, nie bylo ich stac [/quote]

I tak trzymaj W życiu trzeba się cenić
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
220-230kr/h to stawka dla budowlańca(majstra) z dużym stażem, papierami, językiem. 300kr/h to przy dużej kumulacji dodatków dojazdy dieta etc...

druga sprawa to to że brunnette86 sugerujesz, że ludzie na forum straszą innych że w NO nie jest łatwo i lepiej tu nie przyjeżdżać bo ...... ( boją się o swoje stanowiska) , a piszesz że twój małż ma doświadczenie i staż pracy za co ma 300kr/h potwierdza jedynie to że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. po raz kolejny..

a i taka dygresja ze spotkania i rozmowy ze znajomym który pracuje w Stavangerze i pyta się ile to ja teraz mam na godz..
no i niestety jestem 30kr brutto gorszy od niego .... zabolało by mnie to gdyby nie fakt że nie jestem zazdrosny i czyjeś szczęście mnie nie boli ( tak sobie myślę że nie jestem Polakiem skoro tak mam?? ) potem jednak okazało się że stawka to nie wszystko bo kolega za kawalerkę płaci tyle co ja za dom 200m2 ...

P.S.
czas iść spać Villa strzelił barsie i jestem content..... (legła zremisowała i jest nadzieja że zespół z PL będzie w fazie gr LM... ( tylko po co bo poziom kopaczy jest słaby, bardzo słaby..)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok