Witam,
Wybieram się z synem (3 lata) do męża.
Czy wystarczy do odprawy okazać dowód dziecka, czy wymagają paszportu?
Czy ktoś ktoś był w podobnej sytuacji i doradzi mi?
Mam jeszcze kilka pytań:
- odnośnie ubieganie się o zasiłek rodzinny: jednym z wymaganych dokumentów jest akt urodzenia w jęz. norweskim - załatwialiście to jeszcze w Polsce, czy na miejscu w norwegii?
Jakieś rady odnośnie spraw które powinnam załatwić przed wylotem? Jakieś inne dokumenty, itp?
Czy potrzebny nam będzie np. akt ślubu po norwesku?
- odnośnie łączenia rodzin - odnośnie tej kwestii za dużo nie wiem...
Czy powinien to załatwić mąż zanim my tam dotrzemy, czy już po naszym przybyciu?
No i w jakie dokumenty do tego potrzebne powinnam się wyposażyć przed wylotem?
A jeśli jakaś dobra dusza zechce mi podpowiedzieć w innych ważnych kwestiach istotnych przed wyprawa z dzieckiem, które jeszcze mi do głowy nie przyszły to byłabym bardzo wdzięczna...
Wybieram się z synem (3 lata) do męża.
Czy wystarczy do odprawy okazać dowód dziecka, czy wymagają paszportu?
Czy ktoś ktoś był w podobnej sytuacji i doradzi mi?
Mam jeszcze kilka pytań:
- odnośnie ubieganie się o zasiłek rodzinny: jednym z wymaganych dokumentów jest akt urodzenia w jęz. norweskim - załatwialiście to jeszcze w Polsce, czy na miejscu w norwegii?
Jakieś rady odnośnie spraw które powinnam załatwić przed wylotem? Jakieś inne dokumenty, itp?
Czy potrzebny nam będzie np. akt ślubu po norwesku?
- odnośnie łączenia rodzin - odnośnie tej kwestii za dużo nie wiem...
Czy powinien to załatwić mąż zanim my tam dotrzemy, czy już po naszym przybyciu?
No i w jakie dokumenty do tego potrzebne powinnam się wyposażyć przed wylotem?
A jeśli jakaś dobra dusza zechce mi podpowiedzieć w innych ważnych kwestiach istotnych przed wyprawa z dzieckiem, które jeszcze mi do głowy nie przyszły to byłabym bardzo wdzięczna...