Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

konto firmowe - Norwegia

10 Postów

(czarek1465)
Wiking
witam . mam pytanie bo nie do konca dowiedzialem sie jak to jest .mam zamiar zajerestrować firme w norwegii po nowym roku, jednak nie mieszkam tu na stałe, bede chcieć wysyłać pieniadze do polski. powstaje pytanie ,jeśli bede miał konto firmowe to w jaki sposób i jakie sumy bede mógł wyplacać sam sobie w gotówce?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
firma jednoosobowa-dysponujesz pieniedzmi dowolnie
to Twoje pieniadze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking

a na podatek odkladaj w skarpety

przelew do Polski jest tanszy niz przekazy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
fullcasco napisał:

a na podatek odkladaj w skarpety
nie widze zadnego zwiazku oplacania podatku z pytaniem czarka...
nie ma zadnych ograniczen co do obrotu pieniedzmi z firmowego konta,tym bardziej,ze zaliczki na podatek placi sie 4 razy do roku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
a z czego zaplaci jak wszystko wysle do PL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
fullcasco napisał:
a z czego zaplaci jak wszystko wysle do PL

A no wlasnie, wielu takich bylo, doznajacych szoku po trzech miesiacach. Czarek1465, nastaw sie na wysylanie do Polski tylko polowy tego co *zarabiasz*, a zamiast szoku pod koniec roku bedzie mily bonus ... jak dobrze to rozegrasz
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
fullcasco,czy wydaje Ci sie,ze pytanie o mozliwosci dysponowania pieniedzmi na firmowym koncie napisal przedszkolak?
chyba zdaje sobie sobie sprawe,ze sa koszta prowadzenia firmy,ktore bedzie musial ponosic i nie bedzie to na pewno tylko podatek!i chyba wie na jaka sume sobie moze pozwolic
chlopak zadal proste pytanie-jakie sumy bedzie mogl wyplacac,bo chcial sie upewnic,czy firmowe konto nie daje jakis ograniczen tak jak w niektorych spolkach,dlatego podkreslilam"dla dzialalnosci jednoosobowej"
nie robmy z ludzi kompletnych debili,ktorzy nie wiedza,ze trzeba zaplacic podatek!

jezeli ktos ma problem z utrzymaniem pieniedzy przy tylku i terminowymi oplatami,zaklada osobne konto na zaliczki,osobne konto na vat i osobne konto na reszte budzetu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
nie moze dysponowac pieniedzmi dowolnie
nie ma limitu przy wyplacaniu pieniedzy do wysokosci salda

ja staram sie podawac jednoznaczne rady

zaduzo Polakow wpuscilo mnie w maliny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
truskawkowa napisał:
fullcasco,czy wydaje Ci sie,ze pytanie o mozliwosci dysponowania pieniedzmi na firmowym koncie napisal przedszkolak?
chyba zdaje sobie sobie sprawe,ze sa koszta prowadzenia firmy,ktore bedzie musial ponosic i nie bedzie to na pewno tylko podatek!i chyba wie na jaka sume sobie moze pozwolic
chlopak zadal proste pytanie-jakie sumy bedzie mogl wyplacac,bo chcial sie upewnic,czy firmowe konto nie daje jakis ograniczen tak jak w niektorych spolkach,dlatego podkreslilam"dla dzialalnosci jednoosobowej"
nie robmy z ludzi kompletnych debili,ktorzy nie wiedza,ze trzeba zaplacic podatek!

jezeli ktos ma problem z utrzymaniem pieniedzy przy tylku i terminowymi oplatami,zaklada osobne konto na zaliczki,osobne konto na vat i osobne konto na reszte budzetu

"TRUSKAWKOWA"...!!!...
Czy ciebie czasem koń nie kopnął w to miejsce co nie trzeba...?

Przeczytaj pierwszy post dokładnie i powoli...p o w o l u t k u...
CZY W TAKI SPOSÓB PISZE Ktoś kto zna się na rzeczy i to na dodatek na forum nie związanym z biznesem...!!! .
Zauważyłem ostatnio iż bardzo zaangażowałaś się w obronę ..UCIŚNIONYCH INACZEJ ...
Wszystkich atakujesz jeżeli ktoś pisze bez ogródek prosto z mostu...

Tak jak napisał "fullcasco"...jest spokojnie i logicznie zapodane....

Przecież wiesz ,że jest taka zasada jak domniemanie głupoty...
I lepiej poinformować o ewentualnym domniemanym problemie niż tego nie zrobić ...

Lepiej dmuchać na gorące przed poparzeniem ,niż na zimne po oparzeniu...

TAKA NIESTETY JEST PRAWDA JAK POWIADA MÓJ SIOSTRZENIEC .... a On wie co mówi o ile już coś w ogóle mówi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
truskawkowa, juz niejeden taki był, co w majty narobił bo nie miał z czego podatku zapąłcic, ale zakupy robił jak szalony. Ja mam konto firmowe i drugie na podatek, trzecie prywatne, tam wpływa mi rodzinne,najprostsze rozwiazanie.
Jezeli chodzi natomiast o dysponowanie zarobionymi pieniedzmi, to moge doradzic , aby 40% przelac na konto"podatkowe", 40% na konto prywatne, a reszte zostawic na bedrifcie. Potem to ułatwia sprawe księgowosci. Jesli ktos wejdzie juz na vat, to musi tez pamietac ze trzeba to odliczyc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok