Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
8929 Postów
Maniak
czarek1465 napisał:
... bardzo rozbawiły mnie niektóre wypowiedzi , nie wiedziałem ze powstanie tak poważna dyskusja.
Dyskusja jest prowadzona ku przestrodze naiwnym ,którzy pierwszy, drugi i następne wpływy z faktur na konto " PRZEJADAJĄ " jak leci , a nastepnie ogon pod siebie i do mamy na przeczekanie ...a nuż się uda między uda...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Aleksandra F. Eriksen
(Polish Connection)
Wiking
Jesli firma w roku 2010 bedzie miala np.

nok 500 000 obrotu (=na taka sume wystawi fatury) obs! netto, vat nie bierzemy pod uwage!
nok 100 000 kosztow (czyli zaplaconych faktur, rachunkow za materialy, ubrania robocze, ksiegowosc, itd)
nok 400 000 pozostanie do opodatkowania

Z tej kwoty nelzalo bedzie zaplacic:
nok 44 000 skladki zus
nok 100 600 podatku dochodowego
nok 144 600 suma

Do wlasnej dyzpozycji (czyli np. czesc do wyslania do Polski) pozostaje nok 255 400.

Kwota podatku z zusem 144 600 bedzie rozlozona na 4 raty:
15 marca
15 maja
15 wrzesnia
15 listopada
O ILE zadeklarujemy taka kwote na samym poczatku roku kalendarzowego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Polish Connection napisał:O ILE zadeklarujemy taka kwote na samym poczatku roku kalendarzowego.

Za ten rzeczowy i konstruktywny post ...MA PANI ode mnie PLUSA...

A PISZĄ WSZĘDZIE ,Że jako firma jesteście strasznie drodzy i mało pomocni...użyteczni...
Czyżby powolna zmiana o 180 stopni...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Aleksandra F. Eriksen
(Polish Connection)
Wiking
Nie zmieniamy sie w zaden sposob.
Taki mamy sposob reklamy naszej firmy od lat: ogolne informacje za darmo, po szczegoly zapraszamy odplatnie.

Opinii pewnie tyle ile klientow, a mamy ich kilka tysiecy, wiec nie bede kontynuowac watku. Kazdy ma oczywiscie do niej (opinii) prawo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok