Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

8929 Postów
Maniak
ronauh napisał:To ze urlopy mam bezpłatne to wiem, tylko czy wypłata feriepenge (które de facto mi się nie należy w tym roku) wpływa na brak pensji w miesiącu w którym feriepenge jest wypłacane? Z tego co piszesz jeśli pracuje w miesięcznym systemie rozliczeniowym wypłatę otrzymam?
CIĘŻKI przypadek jest z twoim rozumowaniem ...
Niemniej ...
---
TAK DOSTANIESZ NORMALNĄ WYPŁATĘ ...!
A ZA ROK , WYPŁATĘ I FERIEPENGER NA DOKŁADKĘ ... /feriepenger to jedynie dodatek/ .
---
O ILE OCZYWIŚCIE , MASZ ROZLICZENIE WYNAGRODZENIA ZA PRZEPRACOWANE GODZINY .
---
---Są firmy , które nie kumulują feriepenger , tylko wypłacają na bieżąco jako bezpośredni dodatek do stawki godzinowej ... zgodnie z obowiązującym procentem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
jeżeli chcesz wziąźć urlop w tym roku dajmy na to miesiąc nic za to nie dostaniesz , dostaniesz tylko tyle ile przepracujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
M J
(ronauh)
Wiking
Lamikoboy napisał:
kurwa mać . każdy ci tu napisał , że nie ma na to wpływu , feriepengen to dodatek do wypłaty . przykładowo masz wypłaty w lipcu 25 tys plus jeżeli należą ci się feriepenge za zeszły rok to dostaniesz razem coś ponad 50 tys , jeżeli ci się nie należą , dostaniesz samą wypłatę !!!

W Polsce urlop masz płatny

W Norwegii nie - masz tutaj feriepenge !!! dla mnie dużo lepsza opcja

Nie kurwuj tu od razu kolego tylko czytaj uważniej. Nie zaczynalbym tego postu gdyby wszystko było tak jak piszesz. Z tego co słyszałem w tym roku jest inaczej, zamiast wypłaty dostaje się feriepenge. Czy ktoś słyszał o tym u swojego pracodawcy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Wygląda na to, że jak każdy z nas pracuje w innej firmie i w różnych zawodach tak i kwestia feriepenger jest nie zawsze identyczna.

Ja w czerwcu nie otrzymuję wynagrodzenia a właśnie feriepenger /nauczyciel, praca w gminie/, a mąż otrzymuje je jako dodatkowo do 12 pensji w roku, zwyczajowo w czerwcu /stanowisko w prywatnej firmie/.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Magdalena Habierska
(MagdaHabierska)
Wiking
Nie przesledzilam wszystkich postow,ale feriepenger ja odbieram jako takie nasze (polskie) urlopowe. Jesli idziesz na miesiac urlopu to dostajesz w.w feriepenger i o ile sie nie myle to bylo cos o tym ze feriepenger wyplaca sie najpozniej w dniu wyplaty miesiaca poprzedzajacego urlop, przynajmniej w sektorze prywatnym Nie wiem czy pomoglam ale tylko tyle wiem. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Na upartego mozesz iść do swojego pracodawcy i powiedzieć ze potrzebujesz pieniedzy na urlop.
A on mając dobre serce wypłaci ci pieniądze które zostały odłożone na twoje feriepenger z odliczeniem 50% podatku. Inaczej nie da rady albo musisz planować wydatki i oszczędzać na urlop, albo pracowac cały czas jesli masz możliwośc .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
kurwuje , bo masz kłopoty z rozumowaniem , idz do swojego pracodwcy i go zapytaj do kurwy nedzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
ronauh napisał:
Lamikoboy napisał:
kurwa mać . każdy ci tu napisał , że nie ma na to wpływu , feriepengen to dodatek do wypłaty . przykładowo masz wypłaty w lipcu 25 tys plus jeżeli należą ci się feriepenge za zeszły rok to dostaniesz razem coś ponad 50 tys , jeżeli ci się nie należą , dostaniesz samą wypłatę !!!

W Polsce urlop masz płatny

W Norwegii nie - masz tutaj feriepenge !!! dla mnie dużo lepsza opcja

Nie kurwuj tu od razu kolego tylko czytaj uważniej. Nie zaczynalbym tego postu gdyby wszystko było tak jak piszesz. Z tego co słyszałem w tym roku jest inaczej, zamiast wypłaty dostaje się feriepenge. Czy ktoś słyszał o tym u swojego pracodawcy?

Zdzichu mowil...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok