Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Gosia1973 napisał:
jak ma sprytną babkę w domu to i karkóweczka na obiadek jest....
karkóweczka w REMA1000 to chyba po 28 koron za kilogram
to nie drożej raczej niż w polskim TESCO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Czyli 5 tys miesięcznie wliczając do tego 2 razy w miesiącu wyjść do knajpy i 2 razy cos zamówić.
Zaznaczam rownież ze nie jem samego chleba z masłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
piwa nie kupujesz i nie palisz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
a butelke burbona chociaż?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
patim napisał:
piwa nie kupujesz i nie palisz

Nie palę ale pije i to jest w tych 40 tys inne
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
P.J. napisał:
Czyli 5 tys miesięcznie wliczając do tego 2 razy w miesiącu wyjść do knajpy i 2 razy cos zamówić.

teraz to pasuje
2 x 1500 knajpa = 3000
2 x 500 zamówienie = 1000
i cały miesiąc chleb ze smalcem ze słoika
ale niech inni widzą
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
jasta102 napisał:
P.J. napisał:

teraz to pasuje
2 x 1500 knajpa = 3000
2 x 500 zamówienie = 1000
i cały miesiąc chleb ze smalcem ze słoika
ale niech inni widzą

Oj Jastarni zawsze cię cenilem za humor
Knajpa 2*500
Zamówienie 2*300
Na sam chleb wydaje ok 450kr miesięcznie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
coś Ty 1000kor = 35 kg Twojej karkówki za 28 koron - obyś zjadł
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
startlan - tez jestem przeciw, chociaz się starałam raz i nie dostałam bo 800 rocznego na dwie osoby to za dużo było dla komuny i powiedzieli ze nas stac zeby odłozyc - zła bylam jak osa, mieszkanie uciekło, zaczełam zbierac, w 10 miesięcy 300tysięcy się udało i nagle jest okazja - bach dom kupiony, bez komuny - mozna? mozna.
a wynajmowalismy mieszkanie 70 metrów. Trzeba tylko spuścic z tonu i nie rozbijac się w PL taksówkami i rzucać kasą na lewo i prawo bo państwo z NO przyjechało tylko sumiennie odkładać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(corvinus)
Wiking
Hej ja nie potrzebuje zadnych kazan ani moralow tylko prosilem o pomoc jak to wypelnic i co wpisac itd.Wole przekonac sie na wlasnej skorze jak to jest bo ludzie potrafia nie zle ubarwiac pewne fakty.Jak sam nie zobacze to nie dowiem sie?To jest ktos kto moze mi pomoc czy nie!A te wasze wypowiedzi to mnie doprowadzaja (oczywiscie nie wszystkie wypowiedzi) do depresji i lepiej moglem nie poruszac tego tematu i ze lepiej jest dalej wynajmowac i zyc jak szczur a nawet nie miec 20 koron na kawe tylko odkladac na konto a w PL zyc jak pan i rozbijac sie jak mafioso.By najmniej nie mam zamiaru wracac do PL w przeciagu 20-30 lat bo tam jest straszna bieda z praca.Gratuluje osoba ktore tylko przyjechaly dorobic sie a znam osoby, ktore mowia jeszcze tylko rok i zjezdzam a siedzi w Norwegii juz moze 10 albo 15 lat.....swietnie co a w Polsce maja palace po 200metrow2 tylko czy zastanowil sie ze jak bedzie chory albo straci prace czy to utrzyma bo dzieciaki pewnie w swiat pojda swoja droga i wtedy zaczyna sie problem? Kolega opowiadl mi jedna historie o swoich znajomych co mieli palac 250 metrow2 i wszystko szlo w intersach ok a jak byl kryzys to zaczely sie problemy szukanie kasy a do tego maz powiesil sie i ona zostala sama a dzieci wyprowadzily sie.Zaczela popadac w wieksze dlugi itd. az w koncu pomysl zeby sprzedac dom i kupic mniejsze mieszkanie w bloku i patrzec jak caly dorobeg swojeg zycia sprzedawac .... Jak ja to mowie czloweik planuje Pan Bog krzyzuje.Zacznijcie zyc normalnie!!!Wiec przeanalizujmy to co bedzie dobre wynajmoawc czy placic na swoje? Za mieszkanie palce teraz 6000 a w 2007 placilem 7600 a wiec obliczylem ze przez 6 lat mialbym 500tys.koron jakbym placi kredyt.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok