Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Adam Krysiak Radoslaw Chilinski taniaoferta@gmail.com (2554 niezalogowanych)
30 Postów
Dariusz Kosztowniak
(Dariusz_Kosztowniak)
Nowicjusz
,bo tu raczej nie przywiazują wagi do wnętrz domów i nie wiem czy znajdziecie tu klienta...

I w tym przypadku akurat się z Tobą nie zgodze. Norwegowie a przynajmniej ich duża część przywiazuje bardzo dużo wagę do wystroju zarówno wnętrza jak i otoczenia zewnątrz ich domu. co do tematu glównego, fakt norweski rynek jest bardzo zamknięty na firmy zagraniczne a także wysokie cło i swoista hermetyczność państwa jest zniechecająca dla potencjalmych importerów. Twoje produkty faktycznie sa drogie ale zakładam też że są wysokiej jakości i również wyglądaja na coś ,, z górnej półki" W Norwegi na pewno jest ogromne zapotrzebowanie na tego typu produkty ogrodowe ponieważ niemal każdy ma ogrod. W sklepach typu planstsjon czy nawet coop bygg jest duży wybór ale nie sa to produkty wysokiej jakosci. cos bardziej klasowego mozna znalezsc w malych sklepach w galeriach handlowych. Ja pracuje w prywatnych domach i czasem swoim najlepszym klijentom przywoze co niektore produkty z polski bo sa lepszej jakosci i oczywiscie tansze. a przede wszystkim wybor jest pieciokrotnie wiekszy. teraz akurat lakieruje okna w domu i probowalem chyba z piec lakierow dostepnych na rynku norweskim(biały lakier) i juz mialem zrezygnowac ale akurat bylem w Polsce i kupilem 3 litry lakieru polskiej produkcji. Jakośc i efekt nie do porownania, i zaczelem sie zastanawiac dlaczego nie probuja wejsc na rynek w ktowym 95 procent domow jest z drewna i drewnie z tak kapitalnym produktem. Autorce tego tematu moglbym jedynie polecic probe kontaku z mniejszymi punkami sprzedazy tego typu artykułów przy dobrym rozpoznaniu rynku i naprawde dobrej organizacji uwazam że mogloby to miec racje bytu.bynajmniej nic nie szkodzi spróbowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Toc mnie zaskoczyles niby z ta jakością.
Jak co ale zadko kiedy spotkałem sie z produktami gorszej jakości.
Oczywiście mowimy o normalnych cenach i sklepach a nie o coop bygg?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Dariusz_Kosztowniak napisał:
fakt norweski rynek jest bardzo zamknięty na firmy zagraniczne a także wysokie cło
O jakim cle mowimy? Na wiekszosc towaru nie ma cla. Chyba, ze mylisz z VAT.
VAT nie placi sie w 2-ch krajach, wiec nie wiem w czym problem.

teraz akurat lakieruje okna w domu i probowalem chyba z piec lakierow dostepnych na rynku norweskim(biały lakier) i juz mialem zrezygnowac ale akurat bylem w Polsce i kupilem 3 litry lakieru polskiej produkcji. Jakośc i efekt nie do porownania, i zaczelem sie zastanawiac dlaczego nie probuja wejsc na rynek w ktowym 95 procent domow jest z drewna i drewnie z tak kapitalnym produktem.
Wejsc na rynek nie jest latwo. Na przyklad, jezeli ja przez cale zycie uzywam do prania OMO i uwazam, ze ten jest OK, to po kiego mam probowac i co wiecej placic za cos nowego.
Z doniczkami na szczescie nie ma tego problemu, bo zyciu nie widzialam doniczki z nawa firmy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
,bo tu raczej nie przywiazują wagi do wnętrz domów i nie wiem czy znajdziecie tu klienta...

I w tym przypadku akurat się z Tobą nie zgodze. Norwegowie a przynajmniej ich duża część przywiazuje bardzo dużo wagę do wystroju zarówno wnętrza jak i otoczenia zewnątrz ich domu. co do tematu glównego, fakt norweski rynek jest bardzo zamknięty na firmy zagraniczne a także wysokie cło i swoista hermetyczność państwa jest zniechecająca dla potencjalmych importerów. Twoje produkty faktycznie sa drogie ale zakładam też że są wysokiej jakości i również wyglądaja na coś ,, z górnej półki" W Norwegi na pewno jest ogromne zapotrzebowanie na tego typu produkty ogrodowe ponieważ niemal każdy ma ogrod. W sklepach typu planstsjon czy nawet coop bygg jest duży wybór ale nie sa to produkty wysokiej jakosci. cos bardziej klasowego mozna znalezsc w malych sklepach w galeriach handlowych. Ja pracuje w prywatnych domach i czasem swoim najlepszym klijentom przywoze co niektore produkty z polski bo sa lepszej jakosci i oczywiscie tansze. a przede wszystkim wybor jest pieciokrotnie wiekszy. teraz akurat lakieruje okna w domu i probowalem chyba z piec lakierow dostepnych na rynku norweskim(biały lakier) i juz mialem zrezygnowac ale akurat bylem w Polsce i kupilem 3 litry lakieru polskiej produkcji. Jakośc i efekt nie do porownania, i zaczelem sie zastanawiac dlaczego nie probuja wejsc na rynek w ktowym 95 procent domow jest z drewna i drewnie z tak kapitalnym produktem. Autorce tego tematu moglbym jedynie polecic probe kontaku z mniejszymi punkami sprzedazy tego typu artykułów przy dobrym rozpoznaniu rynku i naprawde dobrej organizacji uwazam że mogloby to miec racje bytu.bynajmniej nic nie szkodzi spróbowac.

jakosc???
przywiazywanie norkow do peikna i do szczegolow???
ze lubia czysto i ladnie??

buahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahaha
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Dariusz Kosztowniak
(Dariusz_Kosztowniak)
Nowicjusz
Yatsek napisał:

jakosc???
przywiazywanie norkow do peikna i do szczegolow???
ze lubia czysto i ladnie??

buahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahahahahahaahahahhahahaha

Nie wiem czemu Cie to tak śmieszy ale niestety taka jest prawda. Nie wiem jak jest w oslo(nie byłem), nie wiem w jakim srodowisku się obracasz ale ja mam swoja taka malutka firemke i naprawde pracowalem dla bardzo wielu Norwegow(od koszenia krzewow po remonty w srodku) i na podstawiem wlasnych obserwacji smiem twierdzic że to co napisalem wczesniej jest prawda. Jak moja mama przyjechala do mnie w odwiedziny byla zaskaczona ze wszyscy maja takie zadbane domki, tesc tak samo. Naprawde Norwegowie dbaja i lubia jak jest ladnie,czysto a przede wszystkim "na pokaz".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
198 Postów
Skurczybyczek Skurczybyczek
(Skurczybyczek)
Stały Bywalec
No ok popytalem i sie dowiedzialem teraz kwestia jaki procent dostane za zalatwienie zbytu i na jak dlugi czas podpiszemy umowe???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Rafał Sobczak
(Sobbbek)
Wiking
Chochlik napisał:
No ok popytalem i sie dowiedzialem teraz kwestia jaki procent dostane za zalatwienie zbytu i na jak dlugi czas podpiszemy umowe???

Witam.
Ceny, które widzieliście są cenami detalicznymi.
Jeżeli zdobędziesz zamówienie, dla hurtowego odbiorcy mogę zagwarantować ceny o połowę niższe, a i jeszcze dla nas coś zostanie...
Myślę, że szczegóły możemy omówić na prv.
Bardzo proszę o nr kontaktowy oraz adres e-mail, będzie łatwiej się kontaktować.
PS. Właśnie wprowadzamy na rynek świecznik "wielkanocny", który z powadzeniem można także sprzedać przy okazji Dnia Kobiet.
Pierwsze detale będą gotowe w środę lub czwartek, wówczas zrobię fotki i będzie można go dołączyć do oferty. Cena świecznika z elementami nierdzewnymi ok. 20 zł, w Polsce dostępne zbliżone modele w cenie od 150 zł.
Pozdrawiam.
R
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
co by tu nie gadac norki kwiatki lubia i swieczki pala; ale gdzie to hurtowo sprzedac trudno zgadnac. Bo wiekszosc tych doniczek i swiecznikow w sklepach jest z chin. Nawet w tych super galeryjnych sklepach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Rafał Sobczak
(Sobbbek)
Wiking
A ma ktoś może informacje, gdzie (i czy w ogóle) są w Norwegii giełdy kwiatowe?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Sobbbek napisał:
A ma ktoś może informacje, gdzie (i czy w ogóle) są w Norwegii giełdy kwiatowe?
spróbuj tutaj www.blomsterkroken.no/gjovik.html czasami ta firma organizowała coś takiego
teraz nie wiem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok