Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Kredyt na samochód - Norwegia

231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Chciałem się dowiedzieć jaki macie doświadczenia nt. kredytu na samochód. Wersja dla mnie najlepsza to 100% wartości samochodu a tj. 240.000 rozbite na 5 lat. I teraz pytanie jak to wygląda z wkładem własnym czy jest on koniecznie wymagany czy jednak nie. W jakim banku najbardziej idą na rękę. Zaznaczam że nie jestem właścicielem domu a tylko go wynajmuję. Kawaler, mieszkam sam, nie posiadam dzieci. Moja zdolność kredytowa na chwilę obecna wygląda tak że rata za samochód+czynsz+rachunki i zostawało by mi około 11 tys na życie. Ktoś ma może doświadczenie w tej dziedzinie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Z mojego doświadczenia: auto kupione w komisie 320 tys, wkład własny 20 tys, zazwyczaj trzeba coś mieć. Komis zajął się wszystkimi formalnościami związanymi z kredytem.
Nie wiem jak to jest jeśli idziesz do banku i starasz się o kredyt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
My kupowaliśmy samochód w salonie,używany 5 letni i nie było problemu,co prawda mieliśmy 20% wkładu własnego ale Pan w salonie nam powiedzaiał,że i bez tego bez problemu dostalibyśmy kredyt.My braliśmy kredyt we dwoje może dlatego,nie wiem jak sprawa by wyglądała gdyby kredyt brało by jedno z nas.Nasz znajomy był na bezrobociu i dostał bez problemu kredyt na 250 0000 ale miał 70 000 wkładu własnego.To był spare bank.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
20 tys to nie problemu, jedni chcieli 25% a to jest 60 tys, nie ma problemu ale w styczniu a na razie nie ma szans. a w jakim banku zalatwial ci komis ten kredyt, bo to tylko 6,5 % wkladu wlasnego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Kredyt mam z DNB.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
samochód to dobra i pewna inwestycja polskiego kapitału
także bank się nie będzie ni chwili zastanawiał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
mi dnb odmowil bo nie mowie po norwesku tylko po angielsku :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Widzisz wszystko zależy na kogo się trafi. Próbuj dalej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
mam taki zamiar, bo tak prawdę mówiąc to nie muszę tego auta kupować dziś bo jedno mam ale z zamiarem sprzedaży a pojawiło się jedno tz. rodzynek i dobrze by było gdy się udało ten kredyt dostać. tu najgorsze ze za każdym razem mówią ci co innego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Jezeli masz trzy pelne rozliczenia podatkowe tutaj niebedzie problemu z okreslenie twoich zdolnosci kredytowych i na 100% zadnych problemow z kredytem nawet na cala kwote. bedziesz musial tylko ubezpieczyc auto w pelnym zakresie wraz z zniesieniem udzialu wlasnego(co swoja droga jest tutaj korzystne np. czesta wymiana szyb przednich itp zalety Norge).
Hmmm jestem szczesliwym nie posiadaczem juz kredytu na samochod i jezeli tylko moge odradzam takie inwestycje kazdemu jak tylko moge. Po 3 latach splacania sprzedalem samochod (kredyt wlasnie na 5 lat) za wartosc pozostalego zadluzenia,tez kupowalem okazje a po tym okresie stracilem okolo 100 tys lekko liczac. Przy takiej kwocie jaka chcesz pozyczyc rata podejrzewam ze wyniesie okolo 7000 plus ubezpieczenie 1000(miesiecznie) czyli rocznie 96 tys -prosta kalkulacja -jezeli zaoszczedzisz te pieniadze to podejrzewam ze za dwa lata kupisz ten samochod za oszczednosci(spadek wartosci naprawde jest spory na mlodych rocznikach). Niestety ja tez jaki stary taki glupi,fajne auto,nie bedzie sie psulo,nie bede wkladal pieniedzy(tak sobie tlumaczylem),przeciez stac mniena te raty, itd itd itd
Zastanow sie dobrze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok