Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Jak ktoś robi duże ilości kilometrów i auto mu jest niezbędne do pracy to ok, zarobi na siebie. Poza tym to hmmmmmm lans do kościoła, awans społeczny (na kredyt ).......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
rata to okolo 4800 a nie 7000 a pozatym planuje tu zostac jakies jeszcze 6 lat i kupujac auto 2 letnie nie bede sie martwil ze juz bedzie sie sypac. nie zmieniam czesto samochodow a tym bym chcial dojezdzic do konca mojego pobytu tutaj. a problem banki ciagle stwarzaja bo np spearebank kvinesdal daje kredyt tylko jak wplacisz 35% wartosci. jak ktos zna jakis konkretny bank ktory dal podobny kredyt bede wdzieczny za info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Banki niestety stawrzaja problemy wiec najlepiej odrazu isc do komisu, oni sami zalatwiaja kredyt, zalezy tylko jakie auto chcesza wziasc. My mielismy ok 50 tys wkladu wlasnego a ratki mamy na 5 lat po niecale 5 tys
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
w komisie sprawdzil 2 banki i dupa blada teraz twierdzi ze nie moze mi pomoc. nie wiem czy on to wogole chce sprzedac. wszytko sie rozbija o ta wplate wlasna, a bylo by idealnie aby jej uniknac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Rzymski82 napisał:
rata to okolo 4800 a nie 7000 a pozatym planuje tu zostac jakies jeszcze 6 lat i kupujac auto 2 letnie nie bede sie martwil ze juz bedzie sie sypac. nie zmieniam czesto samochodow a tym bym chcial dojezdzic do konca mojego pobytu tutaj. a problem banki ciagle stwarzaja bo np spearebank kvinesdal daje kredyt tylko jak wplacisz 35% wartosci. jak ktos zna jakis konkretny bank ktory dal podobny kredyt bede wdzieczny za info

No wlasnie tez tak sobie to tlumaczylem napisalem wlasnie. rzeczywiscie z ta rata przesadzilem ale zanizylem ubezpieczenie ktore nawet jak masz 50% np znizek wyniesie jakies 15 -18 tys rocznie. Wiec twoja rata plus ybezpieczenie i tak dadza sume 6 do 7 tys miesiecznie czyli lekko liczac 70 tys rocznie.I o ile mi wiadomo ze sprzedaza samochodu do 50 tys nie ma wiekszego problemu(jezeli jest w dobrym stanie) tak autko powyzej 150 tys to juz wieksza filozofia a twoje auto tyle realnie bedzie warte za 3,4 lata. Reasumujac ,masz zamiar za 5 lat wrocic czyli sprzedac ten swoj nabytek,oddac okolo 300 tys bankowi i odzyskac 150 moze 180 tys z tego . Wez jeszcze pod uwage ze rozmawiamy o kredytach ze zmienna stopa procentowa czyli za dwa lata np rata moze juz wynosic 5400 a nie 4800(i tak bedzie tego jestem pewien) dolicz oplaty(gebyr)itd.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<twoj garaz twoje srubki<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Wiec jak bardzo chcesz i masz zdolnosc kredytowa As Finansiering napewno udzieli tobie takiego kredytu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
no wlasnie as financering zyczy sobie min 25% wkladu wlasnego a to jest 60 tys.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Rzymski82 napisał:
Że będę bardzo ... WREDNOWATKO...
Jeżeli nie masz na koniec roku na koncie wolnych 50tys. NA DROBNE WYDATKI ... , to z czym , ty się pchasz do tych salonów i banków .
---
Gołodupce wszędzie mają pod górkę .
---
Z jednej strony , chcesz rżnąć Bonzo na wiosce , a z drugiej strony w kieszeniach dziury ...!
---
To właśnie przez takich tobie podobnych , emigracyjnych pajaców , banki podniosły drastycznie wkład własny , przy kredytach samochodowych i mieszkaniowych .
---
Ponadto pamiętaj o jednym , jak tak będziesz się ... SZWENDAŁ ... po tych salonach i bankach , to za każdym razem , będziesz miał coraz większą "górkę" .
---
Ponieważ za każdym razem , banki i salony , wysyłają zapytanie o twoją zdolność kredytową , do
takiej sobie śmiesznej Firmy :

AAA Soliditet AS
Postboks 1419 - Vika
0115 Oslo

---
Która również odnotowuje , ile razy i z jakich banków i salonów , przyszło zapytanie o twoją zdolność i podaje to pytającemu się ... o taką zdolność .
---
Dlatego nieraz pracownik pyta się czy już byłeś w innym banku , sprawdzając twoją prawdomówność ...
ECH
Zaduszki ...Duszki ... Hallowenny ... Śmeny ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Rzymski82 napisał:

No to:
1. nie masz zdolnosci kredytowej
2. jestes krotko w Norge czyli suma sumarum nie mozna obliczyc twojej zdolnosci kredytowej
3, albo zmienily sie az tak przepisy

Ja otrzymalem decyzje na 170 tys w ciagu godziny i bylo to 100% wartosci w tamtym czasie auta plus ubezpieczenie wlasnie a As finansiering..................
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Wielkie dzięki za uświadomienie, wezme to sobie do serca. Idź napisać komuś innemu swoje przemyślenia bo sokoro masz ponad 5 tys postów w necie to znaczy że pewnie na żywo już nie jesteś taki cwaniaczek. A może jesteś tylko nikt nie traktuje Cię poważnie więc jedyne napinki możesz robić tutaj. Ale jesteś wielki i ważny. Jak widać każdy inaczej zaspokaja swoje potrzeby
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
Rzymski82 napisał:
mi dnb odmowil bo nie mowie po norwesku tylko po angielsku :/

Probwals w bilfinans.no? bank nalezy bodajrze do mollerbil, sprzedaja w norwegii wiekszosc marek samochodow. Jest jeszcze sanatander, ale maja mniej korzystna oferte...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok