Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(3840 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Yatsek napisał:
jasta102 napisał:
chleb 750 gram jakieś 6 NOK czyli 3 złote
6nok to chyba kneip nie kosztuje... bleeeeeeee

w smaku nic nie ustepuje polskim tanim chlebom a nawet je przewyzsza
ja to kupuje taki po 17 NOK a odpowiadajacy mu jakoscia w Polszy tez bedzie ponad 7 zlotych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
jasta102 napisał:
[quote]MC_NEO napisał:
Możecie mi podać przkładowe ceny artykułów spożywczych w Norwegii :?:
kilo łososia mrożonego 40 NOK czyli 20 złotych

Widziałeś w Norwegii chleb za 6 koron??? Albo kilogram łososia za 40 kr ??? Matko gdzie Ty sie stołujesz we Fretexie???? Ja powiem tak jest chleb za 10koron ale uważam ze sie to nei nadaje do spożywania. Normalny chleb juz taki co mozna zjeśc kosztuje od 20kr. Mleko 15kr -1litr. Jajka od 24kr. Masło utensalt 20koron 250gr jest tylko jedno wiec wiadomo o jakie chodzi. łosoś wędzony na kanapki ok 149kr za kg. Łosoś świerzy około 10 koron na kawałek który wazy 100gr wiec kilogram koszt 100kr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ebu napisał:
[quote]jasta102 napisał:
MC_NEO napisał:
Możecie mi podać przkładowe ceny artykułów spożywczych w Norwegii :?:
kilo łososia mrożonego 40 NOK czyli 20 złotych

Widziałeś w Norwegii chleb za 6 koron??? Albo kilogram łososia za 40 kr ??? Matko gdzie Ty sie stołujesz we Fretexie????

przejdź się znawco od psich pchłów do sklepu REMA1000
tam w zamrażarkach w dziale rybnym leżą woreczki z mrożonym łososiem 0,5 kilograma po 20 NOK
fachowo to to się nazywa kotlety z łososia
popatrz też na półki z chlebem
jest taki biały tani po 5,50, a ciemnawy po 6 albo jakoś tak, bo już go od paru lat nie kupuję
w przeciwieństwie do mrożonego łososia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
w Rimi i Kiwi tez kupisz chleb po 6 kr.
jezeli jestes farciarzem.....bo zazwyczaj po 15-ej....norweskie niby-sklepy, maja duze braki w ofercie
....kiedys mnie to bawilo ale teraz juz mnie to wkurwia jak nie moge kupic np. swoich fajek...i ta mina zdziwionej ekspedietki " o skończyły się"...naprawde ?- ..tak samo jak 2 i 5 dni TEMU!!....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Vivid napisał:
w Rimi i Kiwi tez kupisz chleb po 6 kr.
jezeli jestes farciarzem.....bo zazwyczaj po 15-ej....norweskie niby-sklepy, maja duze braki w ofercie
....kiedys mnie to bawilo ale teraz juz mnie to wkurwia jak nie moge kupic np. swoich fajek...i ta mina zdziwionej ekspedietki " o skończyły się"...naprawde ?- ..tak samo jak 2 i 5 dni TEMU!!....

człowieku > jesli jestes w De i pracujesz taqm legalnie, to siedz i nie kombinuj, bo nie bedziesz miał do czego wracac......
Ja pierdole, te watunki jakie ci daja, sa ponizej chuja, a ty sie grzejesz jak mały chłopczyk
w takim razie ile ty w niemczech zarabiasz, ze 7000pln robi ci wode z mózgu ????

a do was > kurwa nie nazywajcie tego czegos za 6 nok chlebem!
Jakis zjadliwy chlebus, to min 20 nok, bo na raz całego nie opierdolicie, a tak za 2 dychy i na drugi dziec jest ok : )

Kolejny alien "zaszczyci" stavanger

Dobrze walcie wszyscy, a juz niedługo rogaland stanie sie przechywalnia aliens > zasiłki, zwolnienia,etc....
ale co tam, to bogata kommuna, wiec da rade : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
[/quote] jasta102 napisał:
przejdź się znawco od psich pchłów do sklepu REMA1000
tam w zamrażarkach w dziale rybnym leżą woreczki z mrożonym łososiem 0,5 kilograma po 20 NOK
fachowo to to się nazywa kotlety z łososia
popatrz też na półki z chlebem
jest taki biały tani po 5,50, a ciemnawy po 6 albo jakoś tak, bo już go od paru lat nie kupuję
w przeciwieństwie do mrożonego łososia[/i] [/quote]

oj przepraszam nie miałam pojecia ze mozna zjadać gówno, nigdy nie jadłam chleba za 6 koron to już chyba trzeba życ w nedzy a juz nie wspomne o łososiu za 40 koron to chyba normalnie z informacją OBS! Siste dato.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Hmmm....a może czasem ludzi nie stać i jedzą"gówno"?Wszechobecni bogacze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
może kiedyś dwufakultetowa
będziesz miała możliwość porównać norweskie gówno za 6 NOK z polskim dobrym chlebem za 3 PLN
które to akurat gówno czerstwieje i rozwarstwia się po paru godzinach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Nie napisałam o sobie,gdybyś pojął wyżej napisane zdanie.A jeśli bawi cię fakt,że kogoś nie stać na lepszy norweski chleb,to gratuluje braku empatii.
Z autopsji wiem,że faktycznie Polski chleb jest bezkonkurencyjny w smaku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
skafander00 napisał:

Z autopsji wiem,że faktycznie Polski chleb jest bezkonkurencyjny w smaku.

wal serią
polski chleb, polskie wędliny, polska wódka, polskie piwo, polskie ogórki sfermentowane
(och gdyby kiedy polski matoł spróbował jak potrafią sfermentować ogórki żydy- ale tylko w Nowym Jorku je widziałem)
no i do tego polskie dziewczyny są najpiękniejsze na całym świecie
a Polaki to za Naszą i Waszą i
to w ogóle Naród Wybrany i ukochany przez Matkę Boską Królową Polski i Jezusa Króla Polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok