Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Martyna . Mirek Biłek Michał Miętki Karolina Ziemba Martynka1985 Flismalemp01 Ewelina Ka (7674 niezalogowanych)
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
tylko nie do oslo byłem , zobczyłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Innesita)
Wiking
dlaczego nie oslo? mamy tam zjaomych wiec wydaje mi sie, ze to jet dosyc rozsadny krok. wiadomo, ze mozna wtedy u nich posiedziec troche, oszczedzic na lokum i w miedzyczasie szukac pracy. co jest nie tak w tym oslo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Innesita napisał:
wiadomo duzo zalezy od szczescia. emigracja zarobkowa nie jest nam obca, wiec nie jestesmy zbyt wielkimi optymistami, lepiej podchodzic to takich spraw realistycznie, zeby upadek nie byl taki bolesny, jesli cos sie nie uda. wiadomo, ze w tej kwestii jak zwykle najwazniejsze jest zaplecze materialne, im wiecej tym lepiej,
No od szczescia to najmniej.
A to ze "zaplecze" jest NAWAZNIEJSZE to prawda.

Albo je posiadasz albo uzyskujesz "na kredyt".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Innesita napisał:
dlaczego nie oslo? mamy tam zjaomych wiec wydaje mi sie, ze to jet dosyc rozsadny krok. wiadomo, ze mozna wtedy u nich posiedziec troche, oszczedzic na lokum i w miedzyczasie szukac pracy. co jest nie tak w tym oslo?

w tym oslo to masakra .... . tysiące polaków , litwinów w tym połowa szukających pracy albo zbierających puszki żeby było na chleb
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Innesita)
Wiking
dzieki za propozycje ale wiadomym jest, ze lepiej zamieszkac ze znajomymi niz obcymi heh wiec raczej nie skorzystamy. oczywiscie to nie zawsze regula ale zaryzykujemy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Innesita)
Wiking
oczywiscie, zgadzam sie lepiej jednak nie pakowac sie w kredyty chociaz nie kazdy ma opcje "odlozenia" jakiejs wiekszej sumki do skarpety w tym kraju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Innesita)
Wiking
e to norma, jak w kazdym wiekszym miescie. mam nadzieje, ze bedziemy w stanie cos znalezc. zona kolegi nauczyla sie norweskiego w okolo rok, wiec mysle, ze nie bedzie to jakis wielki problem. moge nie miec racji ale sami zobaczymy. czytalam pare watkow i z samym plynnym angielskim podobno nie jest latwo nalezc prace ale pewnie jesli chodzi o sprzatanie to zakladam, ze nie powinno byc tam jakis wygorowanych wymogow nawet jezykowych, eh?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Innesita)
Wiking
ah fuj nienawidze francuskiego ale kate daje rade
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Innesita napisał:
e to norma, jak w kazdym wiekszym miescie. mam nadzieje, ze bedziemy w stanie cos znalezc. zona kolegi nauczyla sie norweskiego w okolo rok, wiec mysle, ze nie bedzie to jakis wielki problem. moge nie miec racji ale sami zobaczymy. czytalam pare watkow i z samym plynnym angielskim podobno nie jest latwo nalezc prace ale pewnie jesli chodzi o sprzatanie to zakladam, ze nie powinno byc tam jakis wygorowanych wymogow nawet jezykowych, eh?

całe norge już jest wysprzątane przez polski sprzątaczki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok