Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Martyna . Mirek Biłek Michał Miętki Karolina Ziemba Martynka1985 Flismalemp01 Ewelina Ka (7674 niezalogowanych)
810 Postów
Maniak
Joseph napisał:
dziwne dla mnie jest to że jak ktoś już ma te 300-400kr/t na własnej działalności i twierdzi że mógłby pracować więcej, ale mu sie nie chce/może to nie zatrudni sobie kogoś do odwalania czarnej roboty za 150kr/t .........
Joseph, oczywiscie mozna zatrudnic nawet za 80 NOK,
ale ZAWSZE grozi to "kradzieza" miejsca sprzatania!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Joseph napisał:
mie takie coś i ma gdzieś jakieś płotki ...

dalej nie rozumiem jak można mieć 300-400kr/t ogarniać księgowość, głowę na karku do łapania zleceń i cisnąć samemu na mopie parenaście godzin tyg( z wyboru) , jak wystarczy w takiej sytuacji zatrudnić kogoś i pierdzieć w stołek i łapać następne zlecenia, przecież to już tylko formalność........

ech marzyć wolno... dalej widzę bajki i baśnie......

Jozek, widze, ze uparcie dazysz do tego, aby ci tlumaczyc jak dziecku, malo tego, wymagasz abym sie tobie tlumaczyla i czynisz mi zarzuty.
Ale ok.
Pracowalam okolo 12 godzin tygodniowo( dlatego, ze wazniejsze bylo dla mnie poswiecic czas dziecom, ktore stracily ojca), co daje okolo 14 tys. miesiecznie. Faktury ogarnialam sama, bo to jest prostrze niz dlubanie w nosie, wiecej zlecen nie lapalam, gdyz nie byly mi potrzebne, czasem ktos mnie polecil wiec mialam wiecej pracy, a zdarzylo sie tez ze ktos sie z Oslo wyprowadzil, wiec praca odpadala.
Mnie to wystarczalo, bo mialam alimenty, a potem dzieci dostaly rente po ojcu.
Natomiast zatrudnienie kogos byloby dla mnie bezsensem, bo w gre wchodzi nie tylko te 150 za godzine, ale inne podatki, ktore trzeba placic panstwu norweskiemu, wiec suma sumarum, to co byloby dochodem mojej firmy byloby rowniez i kosztem ( bo pracownik to koszt, jak bys nie wiedzial).
I jak juz wspominalam, sprzatanie bylo dla mnie tylko praca tymczasowa, ogarnelam sobie moje dokumenty, ogarnelam norweski oraz inne rzeczy i pozegnalam sie z tym.
Czy tak trudno to zrozumiec?? Moim marzeniem bylo cos innego, niz posiadanie firmy sprzatajacej i myslenie o tym codziennie.
Zabawny jestes z tymi basniami Jozek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Andre ved mark napisał:

oglądałeś to

ty masz racje coooo ty masz rację on ma rację obaj nie możecie mieć racji wiesz cooo ty też masz rację
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Kow@lski napisał:
Andre ved mark napisał:
a kapitał ??? ..........chyba trzeba mieć jakiś kapitał oprócz księgowej żeby otworzyć bussines

Kapitał? Jaki tam kapitał?
Jedyny kapitał to główka.
Myślisz od czego taki Rock'n'feller zaczynał?...od kilograma kartofli, z których wykombinował frytki.

hmmm ..... ten kapitał to może być duży biust na początek . w końcu trzeba od czegoś zacząć z tymi zleceniami
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
beauty napisał:
Joseph napisał:
dziwne dla mnie jest to że jak ktoś już ma te 300-400kr/t na własnej działalności i twierdzi że mógłby pracować więcej, ale mu sie nie chce/może to nie zatrudni sobie kogoś do odwalania czarnej roboty za 150kr/t .........
Joseph, oczywiscie mozna zatrudnic nawet za 80 NOK,
ale ZAWSZE grozi to "kradzieza" miejsca sprzatania!!!

jak ktoś robi za 80kr/t to nie ma do głowy do kradzenia, co najwyżej mydło z łazienki zajuma.

No ale jak by już tak sie stało to dla obrotnych to żadna strata jest znajdą sobie innego naiwnego bogacza co będzie bulił 400kr/t za sprzątanie kwadratu...... przecież są obrotni.......

szkoda że rzeczywistość jest całkiem inna........
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Andre ved mark napisał:
Kow@lski napisał:
Andre ved mark napisał:
a kapitał ??? ..........chyba trzeba mieć jakiś kapitał oprócz księgowej żeby otworzyć bussines

Myślisz od czego taki Rock'n'feller zaczynał?...od kilograma kartofli, z których wykombinował frytki.

hmmm ..... ten kapitał to może być duży biust na początek . w końcu trzeba od czegoś zacząć z tymi zleceniami

eee twarda dupa przede wszystkim .......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty

(Kow@lski)
Nowicjusz
Joseph napisał:
Andre ved mark napisał:
Kow@lski napisał:
Andre ved mark napisał:

eee twarda dupa przede wszystkim .......

Wyobraź sobie, że mogą być "różne układy", że tak powiem.
Ale jak ktoś całe życie zasuwał na etaciku, to trudno mu to wytłumaczyć...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
czasem lepiej na dobrym etaciku bo po jednym bissnesmennie który tu przybył z oslo dla polepszenia bytu to do dziś przychodzą rachunki na mój adres . ostatnia było w granicach 100 000 nok . nie wiem gdzie się dziś podziewa ale rachunki ślą że hoho
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty

(Kow@lski)
Nowicjusz
Andre ved mark napisał:
czasem lepiej na dobrym etaciku bo po jednym bissnesmennie który tu przybył z oslo dla polepszenia bytu to do dziś przychodzą rachunki na mój adres . ostatnia było w granicach 100 000 nok . nie wiem gdzie się dziś podziewa ale rachunki ślą że hoho

...czasem tak, czasem nie, a czasem, że hoho...

Pamietaj, że Ty też jakiemuś panu bissnesmenowi służysz i chyba nie pytasz go o rachunki... /a może się mylę/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
tomasz.zyzak.zyskowski napisał:

napioerdalaj do szkoły nieuku do potęgi entej a nie robisz z Siebie błazna internetowego w sumie to masz wyjebane bo jestes kolejnym zakamuflowanym chooj wie kim pewnie nie wartym klawiszy ale Ci piszę napierdalaj do szkoły poznać pojęcie "WOLNEGO RYNKU" -"POPYTU"-"PODAŻY" jak już ogarniesz to przestaniesz się błaźnić na forum.

tak ...w sumie to mam wyjebane na takich wypierdków jak ty . udław się baranim sznyclem w tym hotelu to popyt na barany z pl spadnie a wolny rynek uwolni się od tępaka god natt
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok