Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Pilna prośba o przetłumaczenie - Norwegia

Czytali temat:
Marek Marek Dariusz Kostka andrzej black (1210 niezalogowanych)
3 Posty
W g
(paskudaam)
Wiking
Witam wszystkich na forum mam ogromną prośbę o przetłumaczenie tekstu na język norweski.

W czasie moje urlopu w polsce zdiagnozowano u mojej żony raka piersi. Wymagana jest operacja i radioterapia. Proszę o rozwiązanie ze mną umowy o pracę z dniem 29 luty 2012 roku. Bardzo dobrze wspominam okres pracy. Życzliwość wszystkich ludzi w norwegi z którymi miałem kontakt. Mam nadzieję, że po powrocie żony do zdrowia będę mógł ponownie starać się o pracę w firmie X za pośrednictwem Y.
Mam jednocześnie pytanie w jakim terminie będzie wypłacone feriepengen? Pieniądze są nam niezbędne na przeprowadzenie operacji przez dobrego lekarza.

Z góry dziękuję za pomoc.
Wojtek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
przykre to.....
ale czy ty napewno musisz sie zwolnic?
z tego co wiem, to przysługuje cie opieka nad chorą zoną,badz nad dziecmi, podczas choroby zony....
W mojej firmie jeden norek był teraz na czyms takim i otzrymywał wynagrodzenie z firmy(nie wiem ile)
Moze dogadasz sie z szefem co do permiteringu (fiolet ci opisze zaraz ocb).....
zrób tak, zebys miał do czego wracac i podczas choroby zony miał jakies extra pieniadze z norge!
Bo to, ze małżonka wyzdrowieje to nie podlega dyskusji!
Wiec popytaj w Nav, pogadaj z szefem, masz tez jakichs znajomych.....
Po co masz sie zwalniac......
3maj sie brachu i pamietaj, ze to zwykła choroba, którą leczy sie z bdb skutkiem!
Napisz koniecznie jak sie ułozyło z pracą i dbaj o małzonke, bo bardzo cie potrzebuje!
Pozdrawiam serdecznie!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów

(lena003)
Początkujący
paskudaam napisał:
Witam wszystkich na forum mam ogromną prośbę o przetłumaczenie tekstu na norweski.

W czasie moje urlopu w polsce zdiagnozowano u mojej żony raka piersi. Wymagana jest operacja i radioterapia. Proszę o rozwiązanie ze mną umowy o pracę z dniem 29 luty 2012 roku. Bardzo dobrze wspominam okres pracy. Życzliwość wszystkich ludzi w norwegi z którymi miałem kontakt. Mam nadzieję, że po powrocie żony do zdrowia będę mógł ponownie starać się o pracę w firmie X za pośrednictwem Y.
Mam jednocześnie pytanie w jakim terminie będzie wypłacone feriepengen? Pieniądze są nam niezbędne na przeprowadzenie operacji przez dobrego lekarza.

Z góry dziękuję za pomoc.
Wojtek

Wojtek Marianek ma w tym przypadku racje. .przemyśl to jeszcze czy jest sens tak odrazu się zwalniać ,tym bardziej ,że każda korona wam się teraz napewno przyda?Życze zdrowia żonie i pewna jestem ,że wszystko będzie ok
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
potwierdzam ludzie słyszą rak i myslą że to już koniec ,wytną i leczą i bedzie wszystko ok przechodziłam z moją mamą to 12 lat temu rak był 3 stopnia,mama ma się dobrze jedyne co trwało długo to depresja z powodu raka ,więc pozytywne myślenie przede wszystkim .
będzie dobrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
M N
(MareckiMarecki)
Stały Bywalec
Życzę zdrowia , przede wszystkim zdrowia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Wojtku, zrobisz tak, jak bedziesz uwazal. Tłumaczenie masz na privie. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Permitteringu wziąć nie może , bo i tak będąc w Polsce , zasiłek ten jest zawieszany ...niestety .
Niemniej , może za zgodą Firmy , otrzymać okolicznościowy urlop ... na czas potrzebny do bycia obok małżonki w trakcie tego leczenia .. .
---
Jak "dobrze napisze pismo do Firmy " to i może coś dostanie dodatkowo , jednak to sprawy Indywidualne i uzależnione od tego , jaka była do tej pory współpraca między Nimi .
---
Jednak zwalniać się samemu to BEZSENS ... to zawsze można zrobić na końcu .
Narazie polecam wykorzystać wszystkie inne dostępne środki umożliwiające bycie w Polsce a zarazem gwarantujące normalny powrót do Pracy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
M N
(MareckiMarecki)
Stały Bywalec
Nie wiem na ja kim etapie jesteście jeśli chodzi o chorobę , ale możesz też ściągnąć żonę tu taj i spokojnie pracować i leczyć ją , bo u nas w Polsce musisz mieć kasę , albo czekasz miesiącami na specjalistę .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
W g
(paskudaam)
Wiking
Dziękuję bardzo za pomoc w przetłumaczeniu tekstu, sprawa już wtoku. Wiem, że wszystko zakończy się dobrze i żona szybko wróci do zdrowia. Jeszcze raz dzięki.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
W g
(paskudaam)
Wiking
Również wszystkim dziękuje za wsparcie duchowe bardzo potrzebne. W kwestii wytłumaczenia można tak jak podpowiadacie próbować na różne sposoby uzyskać więcej korzyści materialnych. Jednak w tej chwili jest dla mnie najważniejsze wrócić jak najszybciej do Polski (a załatwienie w/w spraw wymaga trochę czasu) i wspomagać żonę w leczeniu. Wiem, że wszystko będzie dobrze i będę miał możliwość wrócić do pracy w Norwegii. Wtedy już razem z żoną i dwójką dzieci.

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za duże zainteresowanie i garść pomysłów każdy z nich przeanalizowałem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok