Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(fazi)
Wiking
jeszcze raz. 11 wyplat + feriepenge!!!! pracujemy jedenascie miesiecy i mamy 4 lub 5 tygodni urlopu.nie jest tak jak w polsce.jezeli bierzemy wolne(urlop)przed uplywem roku te dni sa nie platne.nabywamy pelne prawa do feriepenge i urlopu po przepacowaniu 12 miesiecy u norweskiego pracodawcy.jezeli ktos przepracowal np.3miesiace w ubieglym roku oczywiscie dostanie pensje +feriepenge za te trzy miesiace w tym roku ale ta sytuacja ma miejsce tylko raz na poczatku naszej pracy tutaj.w 13 miesiacu naszej pracy biorac wolne(urlop) poprostu pracodawca wyplaca nam pelne pieniazki jakbysmy pracowali.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Tomasz D
(devil837)
Wiking
Mam problem były pracodawca nie chce mi wypłacić feriepenge za 2008 i styczeń i luty w 2009 roku oraz wypłatę za luty a instytucje norweskie tak jak ;domstol.no,Arbeidstilsynet, Politi lub NAV mają to wszyscy w dup....e nawet nasłałem na niego firmę windykacyjną w polsce bez rezultatów. Jest to firma polska zarejestrowana w norwegi gościu może czuć się bezkarny takie jest prawo czy ktoś ma jakiś pomysł .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Skoro naslales na ta firme firme windykacyjna to zrobiles to na podstawie jakiego orzeczenia prawda? Czyli pieniadze naleza sie Tobie wiec zostaje tylko droga sadowa i komornik.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
angelika r
(robal)
Nowicjusz
Witam moj kumpel dostaje feriepenge co miesiac do kazdej wyplaty tzn.dostaje wyplate+12,5%feriepenge-skat.Czy to ok?Czy w tym wypadku feriepenge tez musza byc opodatkowane?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
robal napisał:
Czy w tym wypadku feriepenge tez musza byc opodatkowane? tak
co do wczesniejszych postow...feriepenger jest zawsze opodatkowane,tyle,ze od wyplaconego w nastepnym roku kalendarzowym nie jest pobierana zaliczka na podatek dochodowy,ale ta suma pojawi sie do opodatkowania w rocznym rozliczeniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Tomala74)
Wiking
Robi Ciebie w konia i tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...zglos sie do gruzina...on sie zna!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
panladny napisał:
TY masz problem i to bardzo duży...
Uważaj bo znowu będziesz musiał śmigać kanałami...i zmieniać profil...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
Co za brednie niektórzy piszą (co niektórzy prawdę), Feriepenger możesz wziąć już nawet 1 stycznia roku 2010 za rok poprzedni bez odtrącania podatku. Nie musisz czekać do czerwca (tylko nikt nie pracuje 1 stycznia, tak więc musisz poczekać do pierwszego dnia roboczego po nowym roku). Jest tylko jedno ale, musisz zgłosić to wcześniej. Pracodawca na Twoje żądanie ma wypłacić feriepenger, (tylko poczekaj, aż minie rok kalendarzowy) Ja tak pobierałem, bez potrącenia podatku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
gabriel napisał:
panladny napisał:
TY masz problem i to bardzo duży...
Uważaj bo znowu będziesz musiał śmigać kanałami...i zmieniać profil...!!! .

...dziekuje,ze tak bardzo martwisz sie o moj profil

jest to jeszcze bardziej godne podkreslenia,poniewaz ty sam juz nigdzie indziej,nie mozesz sie zalogowac,bo nigdzie indziej ciebie nie chca!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok