nie mieszaj pojęć pani ania_s , bo to nie Polska a tu wyraźnie i ustawowo jest napisane że od 1 czerwca do 30 sierpnia możesz wymagać od pracodawcy 3 tygodnie wolnego , i nie jest to powiedziane co ty z tym czasem wolnym będziesz robić czy pojedziesz w kosmos czy gdzie tam ci się uda twoja sprawa , poza tym należą się pieniążki tzw. feriepenger 10,2 % albo 12% dla osób które mają umowy o pracę wg. taryf i umów zbiorowych , lub po prostu urząd czy firma ma takie zasady u siebie , niektóre zakłady oprócz tego płacą swoim pracownikom za np. te wolne bez sobót i niedziel tj. za 7,5 -8 godzin dziennie .
co za tym idzie pani plecie bzdury i tyle i co jeszcze że jest to swoisty socjal dumping i za taką sprawę można automatycznie zaskarżyć pracodawcę i domagać się zadośćuczynienia , śmiech na sali ja takie sprawy to załatwiam od ręki bez żadnych zgrzytów , typu ja i pracodawca , a jak coś się nie podoba od tego są jeszcze instytucje co załatwiają takie sprawy od ręki .
dodam jeszcze że od 15 września pracownik może wziąć pełny urlop czyli te 5 tygodni (25 dni łącznie z sobotami i niedzielami ) , poza tym pracownik ma prawo do 4 tygodni urlopu bezpłatnego w roku którego też może się domagać --- o co tu chodzi ???
czego się boicie !!!! walczyć o swoje !!!! a nie dup//kę lizać pracodawcy !!!
co za tym idzie pani plecie bzdury i tyle i co jeszcze że jest to swoisty socjal dumping i za taką sprawę można automatycznie zaskarżyć pracodawcę i domagać się zadośćuczynienia , śmiech na sali ja takie sprawy to załatwiam od ręki bez żadnych zgrzytów , typu ja i pracodawca , a jak coś się nie podoba od tego są jeszcze instytucje co załatwiają takie sprawy od ręki .
dodam jeszcze że od 15 września pracownik może wziąć pełny urlop czyli te 5 tygodni (25 dni łącznie z sobotami i niedzielami ) , poza tym pracownik ma prawo do 4 tygodni urlopu bezpłatnego w roku którego też może się domagać --- o co tu chodzi ???
czego się boicie !!!! walczyć o swoje !!!! a nie dup//kę lizać pracodawcy !!!