Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
dawid szymczak g....l garncarz Pawel Syposz Magda M. Lucy Lucy Mariola ... GENERAL1 Darek1234 Grzegorz Makiewicz Maciej Trzcinski AnnaFizia Lukasz Chrast (13756 niezalogowanych)
93 Posty
Początkujący
zgłos się do Veileder. On napewno cię wysłucha i ci pomoże.
Powodzenia życzę!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
azyl soker
(azyl soker)
Nowicjusz
On dobrze zna Norweskii ja nie bo dopiero przyjechałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Radek napisał:
to ile potrzeba ci za godzine pracy żeby ci na życie starczyło??? 100.000NOK???

teraz pracujemy firmie która zajmuje się porządkami na ternie całego oslo i okolicach , jest tam jeszcze kilka wolnych miejsc pracy , stawki normalne za godz. 400 nok średnio a w weekendy 50% więcej

Radku,

Może Ty w innej Norwegii żyjesz niż ja, ale stawka 400 NOk za h to bardzo dużo. Rozumiem, że to stolica, tam i zarobki i wydatki większe ale jednak...20 000 NOK to tu całe rodziny niekiedy mają na kilka osób i spokojnie z tego żyją.

Ile do PL wysyłasz? Jakich pieniędzy wymaga Twoja pozostała w PL rodzina, że skłaniasz się do narzekania, że "ledwo" 20 000 Ci zostaje? Albo inaczej - jakie są Twoje dalsze plany? Co chcesz osiągnąć tym niby możliwym azylem? Ja też odnoszę wrażenie, że nie do końca znasz definicję azylu.

Albo Twój wątek jest trollem na tym forum albo autentycznie omamiło Cię kompletnie, że kolega wie, bo się zna, bo tu "robi" już 1,5 roku...

W NO przysługuje Ci prawo do darmowego tłumacza, poproś o niego, idź do urzędu i słuchaj tego co Ci Norwegowie powiedzą a nie kolega, bo on się zna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Katarzyna napisał:
Radek napisał:
to ile potrzeba ci za godzine pracy żeby ci na życie starczyło??? 100.000NOK???

teraz pracujemy firmie która zajmuje się porządkami na ternie całego oslo i okolicach , jest tam jeszcze kilka wolnych miejsc pracy , stawki normalne za godz. 400 nok średnio a w weekendy 50% więcej

Albo Twój wątek jest trollem na tym forum albo autentycznie omamiło Cię kompletnie, że kolega wie, bo się zna, bo tu "robi" już 1,5 roku...

To można mieć wątpliwości co do tego tematu????????????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
400nok?? chyba prywatnie u jakiegos norweskiego kulczyka z problemami neurologicznymi albo porzadkujesz jakies tereny zielone na offshore`ach 24 na dobe 7 dni w tygodniu bez ustanku....
zastanawiam sie co kolega musi robic zeby na etacie wyciagnac ponad 60k nok netto na miesiac.. chyba bajki pisze - norwedzy duzo czytaja to moze ma wziecie to i zarabia...

a jak Ci 20k nok na czystko nie wystarcza to powiem Ci ze masz niezle przepaly i chyba ktos Cie musi w tej polsce niezle kroic na kase skoro Ci nie wystarcza....

dawno sie tak nie usmialem jak dzisiaj....

ps. azyl nie.... karta rezydenta tak - ale dopiero zdaje sie po 7 latach pobytu tutaj, paszport i obywatelstwo tez tak samo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
azyl soker napisał:
Zuzu ty pewnie już masz i teraz myslisz że tylko ty możesz dostać. Odpowiedź brzmi mylisz się! ta mi mówi kolega co się zna bo robi już tu 1,5 roku

Idź do UDI albo POLITI i powiedz im że masz na pieńku z Pruszkowem i Wołominem, więc zagrożone jest życie Twoje i Twojej rodziny przez to że im tone koksu sprywatyzowałeś.

Mogę ci załatwić ze 100kg tego specyfiku na dowód tego że nie kłamiesz. Zostało mi na własny użytek tego trochę to się podzielę. Dostaniesz azyl od ręki z zakwaterowaniem, wyżywieniem i wszystkimi mediami za free na kilka latek (siedem lat co najmniej, a po siedmiu latach to rezydentem zostaniesz i będziesz ustawiony w NO do końca życia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Mattias Anelsson
(Matti127)
Początkujący
Mi sie wydaje ze ten temat nie jest serrio.Polak ktury chce sie starac o azyl w tych latach.Troche abstrakcja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
Miło czyta się te Wasze wypowiedzi i nawet nie za bardzo ostre , w sam raz stonowane .
Dobrze , że jest Maj , a nie pierwszy Kwietnia...
Uśmiałem się totalnie .
AZYL DLA OBYWATELA UNII EUROPEJSKIEJ i to z Polski

HUMOR ROKU

A masz w zanadrzu jeszcze inne ciekawe postulaty , podziel się z Nami tymi rewelacjami .

Wszak Śmiech to samo zdrowie .

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
azyl soker napisał:
ale mi kolega mówi, że mogę mieć azyl to co mam nieskożystać, matka chora ojceic alkoholik, muszę pieniądze wysyłać do Polski aby utrzymac rodzine. A samemu mi zostaje jedyne jakaś połowa tj + - 20000 NOK to co to jest mój koega ma trzy razy tyle co ja

Jezeli mieszkasz w baraku i 20 tys. ledwie wystarcza Ci na przezycie, to nie tu szukasz pomocy. Zglos sie do "Luksusfellen" tam Cie naucza rozsadnie gospodarowac pieniedzmi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Azyl w Norwegii??? Chyba cie pokrecilo. Poczytaj, co wszyscy pisza o tym kraju! Jak juz, to polecam Bialorus!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok