Wysokie kwoty

zasiłków na dzieci

Pobieraj świadczenia

w Norwegii

Sprawdź

Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

jednoosobowa_działalność - Norwegia

Czytali temat:
pawel kamilowski Jarek Grudzień andrzej Czapiewski Zbigniew Karpinski mart enty Pytor07 (1019 niezalogowanych)
15 Postów
Pytor07
(Pytor07)
Wiking
Witam, czy może mi ktoś przybliżyć jakie są kroki i wymagania przy założeniu jednoosobowej działaności gospodarczej i co się z tym wiąże; jakie są wymagania co miesiąc jeśli np. nie będzie żadnego ruchu, tzn jakie są koszty stałe itp.
Dzięki za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
G123 G-321
(G123)
Stały Bywalec
Pytor07 napisał:
Witam, czy może mi ktoś przybliżyć jakie są kroki i wymagania przy założeniu jednoosobowej działaności gospodarczej i co się z tym wiąże; jakie są wymagania co miesiąc jeśli np. nie będzie żadnego ruchu, tzn jakie są koszty stałe itp.
Dzięki za pomoc

I ty tak na pofasznie zadałeś takie pytanko???...
Niefieszem, że ...xxxxxxx...
A mosze ty jezdeś ze tej partii ode kartofluf...
Nico, idem spać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
Riggman
(Riggman) Online
Stały Bywalec
G123 napisał:
Pytor07 napisał:
Dzięki za pomoc

I ty tak na pofasznie zadałeś takie pytanko???...
Niefieszem, że ...xxxxxxx...
A mosze ty jezdeś ze tej partii ode kartofluf...
Nico, idem spać.

Gabrys po co komentujesz jak nie wiesz ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
G123 G-321
(G123)
Stały Bywalec
Riggman napisał: Gabrys po co komentujesz jak nie wiesz ?
A ty hejterku czemu się wcinasz we mojom stronem.

Wiesz to odpowiedz, POMIJAJĄC swoje śmieciarskie zapędy.

Przy okazji ... za chwil parę, rozpoczyna się sezon taki sraki lubo owaki.

- DLATEGO właśnie Rozpoczynam POSZUKIWANIE PRACY w dowolnym zawodzie i na dowolny czas.
Najchętniej legalnej, coby znowu mieć za rok, zwrot zapłaconego podatku oraz o parę koron wyższej emerytury. ...

Masz coś takiego do zaoferowania ???.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
Riggman
(Riggman) Online
Stały Bywalec
G123 napisał:
Riggman napisał: Gabrys po co komentujesz jak nie wiesz ?
A ty hejterku czemu się wcinasz we mojom stronem.
Wiesz to odpowiedz, POMIJAJĄC swoje śmieciarskie zapędy.
Przy okazji ... za chwil parę, rozpoczyna się sezon taki sraki lubo owaki.
- DLATEGO właśnie Rozpoczynam POSZUKIWANIE PRACY w dowolnym zawodzie i na dowolny czas.
Najchętniej legalnej, coby znowu mieć za rok, zwrot zapłaconego podatku oraz o parę koron wyższej emerytury. ...
Masz coś takiego do zaoferowania ???.

Ja nie wiem i nie komentuje ale Ty znow masz jakies urojenia i tutaj bruzdzisz na forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów
Stały Bywalec
dokładnie jest tak jak piszesz Riggi, w następnym poście o rozliczeniu rocznym 2022, Pan G pisze, że wszystkie dane w rozliczeniu rocznym można poprawiać, uzupełniać itp. do 31.03.2023. ???!!!! Ja nie wiem skąd ten facet takie bzdury bierze, przecież to dziecko w I klasie szkoły podstawowej tutaj wie, że to nieprawda. Jak w ogóle można takie brednie wypisywać
UWAGA ! to jest kompletna herezja Pana G "Ponieważ do 31-03-23 nadal jest prawo korygować wszystkie dane."
Do 31.03.23 to Urząd Skarbowy w Norwegii wyśle wszystkim PIT-36 i P-37 (mówiąc po polsku) a na sprawdzenie i poprawki to mamy kolejny miesiąc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
G123 G-321
(G123)
Stały Bywalec
bg38 napisał:
dokładnie jest tak jak piszesz Riggi, w następnym poście o rozliczeniu rocznym 2022, Pan G pisze, że wszystkie dane w rozliczeniu rocznym można poprawiać, uzupełniać itp. do 31.03.2023. ???!!!! Ja nie wiem skąd ten facet takie bzdury bierze, przecież to dziecko w I klasie szkoły podstawowej tutaj wie, że to nieprawda. Jak w ogóle można takie brednie wypisywać
UWAGA ! to jest kompletna herezja Pana G \"Ponieważ do 31-03-23 nadal jest prawo korygować wszystkie dane.\"
Do 31.03.23 to Urząd Skarbowy w Norwegii wyśle wszystkim PIT-36 i P-37 (mówiąc po polsku) a na sprawdzenie i poprawki to mamy kolejny miesiąc.
PRZYMULICO jedna, w co najmniej TRZECH osobach na tym forumie chcesz atakować, to atakuj rozważnie i mądrze, czytając najpierw ze zrozumieniem te teksty które chcesz atakować.
Ponieważ ja w swoich wpisach cytowałem jedynie to co jest napisane na stronie Skatt. w mojej zakładce po zalogowaniu na stronę.
I tyle z mojej strony w tfojom we tymsze poruszonym tymmacie.

JESTEŚ ZWYKŁYM forumowym ŚMIECIARZEM, KTÓRY pisze o wszystkim tylko nie tam gdzie trzeba = konkretny zapodany temat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
G123 G-321
(G123)
Stały Bywalec
Riggman napisał:

Ja nie wiem i nie komentuje ale Ty znow masz jakies urojenia i tutaj bruzdzisz na forum

NOooo weź i przestań, sam sobie zaprzeczasz, swoimi wpisami.
Czyżby maszże początki demencji?
Najpierw narzekasz, że nic się nie dzieje i forum umiera.
A później atakujesz osoby, które chcą tą martwotę ździebełko rozruszać.
No weź i siem nie ośmieszaj.

I co z tą pracą dla Mojej Osoby? Masz, wiesz, czy jednak logicznie dajesz sobie siana we tem tymmacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
Riggman
(Riggman) Online
Stały Bywalec
G123 napisał:
bg38 napisał:
UWAGA ! to jest kompletna herezja Pana G \\\"Ponieważ do 31-03-23 nadal jest prawo korygować wszystkie dane.\\\"
PRZYMULICO jedna, w co najmniej TRZECH osobach na tym forumie chcesz atakować, to atakuj rozważnie i mądrze, czytając najpierw ze zrozumieniem te teksty które chcesz atakować.
Ponieważ ja w swoich wpisach cytowałem jedynie to co jest napisane na stronie Skatt. w mojej zakładce po zalogowaniu na stronę.
I tyle z mojej strony w tfojom we tymsze poruszonym tymmacie.
JESTEŚ ZWYKŁYM forumowym ŚMIECIARZEM, KTÓRY pisze o wszystkim tylko nie tam gdzie trzeba = konkretny zapodany temat.

Tylko ty jak zawsze wszystkich obrazasz i gowno wiesz…po co robisz z siebie pajaca ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
G123 G-321
(G123)
Stały Bywalec
Riggman napisał: Tylko ty jak zawsze wszystkich obrazasz i gowno wiesz…po co robisz z siebie pajaca ?
Ja wiem tyla co zjem.
Dla rozruszania foruma założyłem aktualny temat o tegorocznych podatkach z życia wziętych, na przykładzie mojej Osoby, a nie na teorii śmałkowskiej, która cytuje teksty norweskie i czepia się niuansów nazewnictwa nie starając się tekstów tłumaczyć ani też poprawnie interpretować na polskie.
Posiadam zainstalowany dobry i sprawdzony, tłumacz polsko-norwesko-polski i JEDYNIE WKLEJAM to co jest napisane na stronie SKATT i nic nadto-śmatto.
A taka Śmieciara, nie dość iż podważa urzędowe informacje, to jeszcze na dodatek wmawia mi cuda niewidy.
I to tyle co do wyjaśnienia tej niezbyt przyjemnej dywagacji między oponentami.

Niemniej co tam słychać u ciebie z moim pytaniem podanym w twoim kierunku co do pracy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok