Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mariusz Kucharski (2668 niezalogowanych)
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
...ja też coś zacytuję...Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju...Lew Tołstoj.Po co się podniecać-spokój dobry na wszystko!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty

(Tysia323)
Nowicjusz
I.Z.A
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
Tysia323 napisał:
I.Z.A
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Wiking
gabriel napisał:
Tysia323 napisał:
...Prawdziwe porozumienie zachodzi tylko między ludźmi o tych samych zapatrywaniach i jednakowym sposobie myślenia...ale to byloby nudne.... wiec Gabriel i inni sa potrzebni:)Nie jestem ani przeciw ani również Za .
Niemniej ...:

- Ani rzeczony .."gabriel" ... jak również taki ,siaki czy owaki , nie byli by w ogóle potrzebni ,Na Tym czy Innym Forum , gdyby piszący posty z zapytaniem ...choć przez pierwsze dwie sekundy po napisaniu tegoż , sprawdzili by to , co SAMI napisali... !!!.
-//-Przecież , nieraz niektóre Wasze posty , są bardziej kabaretowe , niż standard przedstawiany przez zawodowych Satyryków o Polskim Murarzu...!!!-//- , bez względu na Ich osobiste OFICJALNE WYKSZTAŁCENIE...!!! .
A może i jest odwrotnie... im Wyższe wykształcenie deklarowane , tym głupsze pytania i obrona tychże ...
I Ja , lub Mi podobni , staramy się z tym problemem walczyć... czy skutecznie , to już inna sprawa .
Niemniej pozdrawiam wszystkich bez wyjątku , w ten Nocny Wielkanocny czas...
Wszak Wszyscy wbrew pozorom , tworzymy NASZĄ POLONIJNĄ SPOŁECZNOŚĆ...
Papatki...

juz kiedys bylo nie raz wspomniane o twoim fioletowym kolorze..czyli o podkreslaniu swojej (watpliwej) wyjatkowosci..pomijajac to..sam reprezentujesz poziom polskiego murarza..tyle tylko ze bardziej oczytanego (w chwilach nudy na onecie..)..to sprawia ze twoj "elokwentny" jezyk, wielu moze wydac sie szczebelek wyzej niz wspomnianego murarza..niestety..chama przez sciane wyczuje..nie jestes nikomu do niczego potrzebny..kategoria CHWAST..zatruwajacy zycie..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
gienek popieram cie precz z chwastami
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(arturnor102)
Nowicjusz
Witam
Gabriel napisał:
"-//-Przecież , nieraz niektóre Wasze posty , są bardziej kabaretowe , niż standard przedstawiany przez zawodowych Satyryków o Polskim Murarzu...!!!-//- , bez względu na Ich osobiste OFICJALNE WYKSZTAŁCENIE...!!! .
A może i jest odwrotnie... im Wyższe wykształcenie deklarowane , tym głupsze pytania i obrona tychże ...
I Ja , lub Mi podobni , staramy się z tym problemem walczyć... czy skutecznie , to już inna sprawa ."

Po pierwsze:
Kto upoważnił Gabriela do oceniania wartości i jakości postów pisanych przez innych użytkowników i zaliczania ich do złych lub dobrych, tych, z których należy lżyć lub na nie odpowiadać? Z tego, co wiem nie jest ani administratorem forum ani też jego moderatorem a według regulaminu tylko oni takie prawo posiadają.

Po drugie:
Kto upoważnił go do pisania w imieniu innych użytkowników forum, bo ja np. sobie tego nie życzę?

Po trzecie:
Do oceniania postów innych użytkowników wypadałoby posiadać jakieś wykształcenie a co ważniejsze jakieś doświadczenie i autorytet. Myślę, że zawodówka ukończona za czasów Stalina to ciut za mało a doświadczenie zdobyte na budowie nawet w norwegi też nie bardzo go do tego kwalifikuje.

I wreszcie po czwarte:
Na przykładzie postu zamieszczonego przez w/w
„Jakie to ma znaczenie czy garaż lub nie garaż...

"Z uśmiechem na twarzy , trzeba podchodzić do sprawy kontroli...
OCZYWIŚCIE JAK PRZEWOZI SIĘ ZGODNIE Z DEKLAROWANĄ NORMĄ...

Mnie jak ostatnio zaproszono z autem do kontroli garażowej , to cały czas miałem ironiczny uśmiech na Mej twarzy ...i całą kontrolę prowadzoną przez Panów Celników uwieczniałem aparatem w telefonie...
Skutek tego był taki , że po kontroli miałem w aucie większy porządek niż przed tą kontrolą a i miejsca jakby więcej...
Nawet papierka nie podniosłem... .
A jak dali do zrozumienia ,że mogę sobie już układać to co wyjęli... to wziąłem termos , nalałem sobie do kubka kawy , usiadłem wygodnie na krześle i również dałem do zrozumienia ,że to nie Mój problem , by wszystko było z powrotem w aucie...
Co prawda , byli lekko zszokowani... jednak ciągle mówiłem im ....
Ikke snake norsk .... ikke norsk ...i piłem kawę dalej...
Coś tam sobie psioczyli... straszyli ...a i tak do auta załadowali wszystko co z niego wyjęli... .”

Co pokazuje Gabriel w zamieszczonym poście, przede wszystkim głupotę, ignorancję i nieznajomość przepisów prawa celnego. Głupotę przez zademonstrowanie celnikom braku znajomość języka norweskiego(pracuje od kilku lat w Norwegii), ale również żadnego innego np. angielskiego, w którym mogliby, jako normalni cywilizowani ludzi z nim porozmawiać oraz wykonując zdjęcia telefonem komórkowym tak jakoby mieli się przestraszyć stolarza z polski. Ignorancję przez pokazywanie ironicznego uśmiechu a przecież Ci ludzie tak jak i on wykonują tyko swoją pracę, której to on im dostarczył przecież oni go tu nie zapraszali. Nieznajomość prawa celnego!!!

Tłumaczenie przepisów celnych ze strony www.toll.no
„Sluzby Celne sa uprawnione do przeprowadzania kontroli osób, bagazu oraz srodków transportu. Bagaz kontrolowany przez Sluzby Celne nalezy samodzielnie rozpakowac i ponownie zapakowac, a osoby kontrolowane maja obowiazek udzielania odpowiedzi na pytania Sluzb Celnych.”

No cóż nic dodać nic ująć „IKKE NORSK” po prostu fioletowy idiota.

Pozdrawiam wszystkich
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
Polecam piękną powieść Dostojewskiego napisaną w czterech częściach,pt"Idiota""Du lærer, og hver dumme dør"Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Bogumila Jasinska
(bogdanor1)
Stały Bywalec
Witam ! Gabriel jest byl i bedzie na tym forum ! I niech mi nikt nie mowi ,ze nie pomogl nikomu . jestem na tym forum dosc dlugo i od poczatku czytalam i czytam posty Gabriela ! Jezeli komus przeszkadza fioletowy druk -niech sam pisze sobie w innym kolorze. Przeciez nikt nikogo nie zmusza do czytania fioletowych postow. Zgadza sie ,czasami Gabriel ma ciety jezyk , ale jak czytam niektore posty - to az scyzoryk otwiera sie . Nie dziwie sie ,ze tak wlasnie reaguje Gabriel . Czesc forumowiczow nie lubi jak zwraca sie uwage na sensowne wypowiedzi i chyba tylko dlatego Ci niby normalni -wsciekaja sie na Gabriela . Czasami kilka slow prawdy co poniektorych boli ,do tego stopnia ,ze zaczynaja sami rzucac blotem . Dajcie na luz ! Do czytania postow -obojetne kogo - trzeba podchodzic bez emocji, a nie odrazu -z kamieniem . Chetnie poczytam cos madrego np. w kolorze zielonym . mi to nie bedzie robic roznicy - aby byly napisane z sensem . Pozdrawiam !!! PS . A ja sobie bede czytac polskiego norwega lub jak kto woli -norwega-polaka . Bede ta inna i innym podobna .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
Uwielbiam niebieski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Bogumila Jasinska
(bogdanor1)
Stały Bywalec
I ja ! Oraz wszystkie kolory teczy ! Hm ,zeby tak ktos choc raz napisal w takich kolorach ! Please ! niech ktos cos skrobnie w tych kolorach -dam plusika !!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok