Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Lunka Koszycka (2952 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zbyszekc napisał:
Otwórz stronę, www.stat.gov.pl/gus/wskazniki_makroekon_PLK_HTML.htm, a następnie otwórz plik "roczne mierniki gospodarcze. Następnie wybierz "rynek pracy" i popatrz na pierwszą pozycję "pracujący w gospodarce narodowej". Ta pozycja mówi o ogólnym zatrudnieniu. Dla przypomnienia to Kaczyński był premierem /plus -minus / od końca 2005 do końca 2007. Teraz od danych 2007 odejmij dane z 2005. Otrzymasz ponad 800 000 nowych miejsc pracy. A teraz pod stół i szczekaj. Jak widzę to nawet internetem nie umiesz się posługiwać, a bierzesz się za politykę. A teraz się zastanów dlaczego o tym nie możesz dowiedzieć się z TV? Dlaczego spadek bezrobocia w tym okresie z 17,6 na 11,2 był katastrofą dla Polski i w ogóle dla wszystkich, nawet bezrobotnych? Jak będziesz miał chwilę czasu to trochę pomyśleć o tym nie zaszkodzi. Wierzę że stać cię na myślenie. Pozdrawiam!
Zbysiu w latach 2005-2007 był szczyt boomu gospodarczego na całym wolnym świecie i we wszystkich wolnych krajach powstawały setki tysięcy czy miliony miejsc pracy.jakiego kraju nie weźmiesz za przykład i nie ważne kto tam wtedy rządził, to miejsc pracy przybyło. to właśnie dlatego miało w tym okresie możliwość 2 miliony Polaków dać nogę z tej krainy świętą wodą nakropionej. ja się nieprecyzyjnie wysłowiłem, to fakt, ale powtórzę- ty mi nie podawaj cyferek z roczników statystycznych, tylko podaj ustawy, zarządzenia, bądź inne działania jakie podjęli braty, aby w Polsce powstało kilkaset tysięcy nowych miejsc pracy. udowodnij, że to była ich zasługa, a nie aktualnej sytuacji na świecie. czyli podaj przykłady typu:
postraszyli lekarzy, że ich obują w wojskowe buty
odcięli strajkującym pielęgniarkom telefony
potłukli młotkiem laptopa
złapali spekulanta dającego łapówkę w reklamówce na stacji benzynowej
namówili posłankę, żeby dała łapówkę
no i wtedy ja szybko hop pod stół i już więcej nie będę myślał o tobie, żeś oszołom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Zbigniew Cichoń
(zbyszekc)
Wiking
Szanowny kolego Jasta102,
Nie oczekiwałe od Ciebie że odszczekasz do tego trzeba mieć honor. Czytając Twoje przykłady jak to strasznie było za Kaczyńskiego to widzę że i rozumu nie masz za dużo /chociaż czasem nienawiść przysłania rozum/. Ja obecnie mieszkam i pracuję w Polsce. Jeśli piszę o bezrobociu to nie w moim imieniu. Dość dobrze zarabiam. Jeśli chodzi o Norwegię to pierwszy raz pracowałem w Norwegii w 1977roku, a ostani 2 lata temu. Norwegię znam. W tym okresie byłem i pracowałem w Norwegii kilkadziesiąt razy. Dość dobrze zwiedziłem Norwegię i cokolwiek o Norwegach mogę powiedzieć. Chociaż na pewno nie za dużo. /jak ktoś się chwali że zna mentalność Norwegów to opowiada bajki/. P.S. Trochę kultury to nikomu nie zaszkodzi. Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
zbyszekc napisał:... Jeśli chodzi o Norwegię to pierwszy raz pracowałem w Norwegii w 1977roku..
Czyżbyś był jednym z "TYCH" którzy przyjeżdżali tu Li tylko dlatego bo mieli.." odpowiednie zadanie"... do wykonania.?
Ja w 1977roku nie mogłem wyjechać do pracy za granicę , bo nie chciałem wstąpić ani do ZMS ani do Parti... a byłem już dobrym fachowcem w swoim zawodzie ... Zawsze byłem w rezerwie , a jechali Ci co mieli "odpowiednie" legitymacje... .
Jednymi słowy , z Tobą jest coś Nie tak ...i Takie są Też Twoje Posty ....
Tylko Nie staraj się wmawiać , iż w 77...roku byłeś zmuszony Tu przyjechać , bo to nie był ten okres kiedy opozycja dostawała bilet w jedną stronę ...
No chyba , że Ty tak jak Jarek , walczyłeś przeciwko w Opozycji , jednak jak brano za kratki by internować , to JAKOŚ o Jarku zapomniano....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Zbigniew Cichoń
(zbyszekc)
Wiking
Kolego Gabriel,
wyjeżdżałem za granicę bez niczyjej pomocy i nie czekałem żeby mi ktoś wszystko załatwił i mnie wysłał. Oczywiście nie było łatwo przebrnąć wszystkie trudności. Ale jak kto siię "uparł" to i wyjechał. Z twojego postu widać, że ty czekałeś aż ktoś Ci wszystko załatwi i Cię wyśle. W takim wypadku rzeczywiście trzeba było poparcia "partii". Nie byłem zmuszony wyjeżdżać i nie pisz tego za mnie i w moim imieniu. W tamtym okresie za 1 dzień pracy w Norwegii mogłem zarobić równowartość 2 miesięcy pracy w Polsce. I z tego powodu jako student na wakacjach wyjeżdżałem. Chyba proste. A Ty po prostu nie wyjechałeś boś nie potrafił. A tak w ogóle to nie stać Cię na kulturalną dyskusję? Schodzisz to poziomu Palikota i Niesiołowskiego. Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
zbyszekc napisał:
... A tak w ogóle to nie stać Cię na kulturalną dyskusję? Schodzisz to poziomu Palikota i Niesiołowskiego. Pozdrawiam!
MASZ rację ,że Mnie nie stać ... bo Ja leżeć wygodnie na kanapie i z nudów zaglądam do netu , ponieważ od rana pada sobie pada , a Moja praca jest nie wykonywalna podczas ciągłych opadów deszczu .
Niemniej do tematu .
jest takie powiedzenie , uderz w stół a nożyce same się odezwą ...
Jeżeli Ktoś stara się odwrócić uwagę od metrum sprawy , schodząc na sprawy estetyczno dyskusyjne , to może jedynie oznaczać jedno...
PRAWDA ZAWSZE BOLI....Nawet ta po latach skrywanych i przemilczanych jako zło najbardziej niewybaczalne...
Student w 77roku bezpartyjny i bez "zobowiązań" DOSTAJE PASZPORT DO KRAJU ZA ŻELAZNĄ KURTYNĄ...
Śmiech na sali...
KOMU TY CHCESZ ciemnotę wcisnąć ... . W 84 roku dostałem warunkowo Paszport Sportowy na masową imprezę do N.R.D. z ważnością tylko na tą Imprezę a i tak czekałem trzy miesiące ...i o mało bym Tego paszportu nie dostał w dniu imprezy... która odbywała się w Lipsku...

Przestań Waść PIEPRZYĆ GŁODNE KAWAŁKI...
Kończę z Waszeci bo mnie Nerwy biorą jak Taki Ktoś stara się wmówić , iż "białe to białe" a nie jak zazwyczaj "szare".
Idę na spacer , pokarmić Saltfiorda z ręki ... to lepsze niż czytać Twoje OSZUKAŃCZE WYNURZENIA ...
ECH ...Fiordzie Ty Fiordzie , idę Tobie na przeciw...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Zbigniew Cichoń
(zbyszekc)
Wiking
Kolego Gabriel, mam nadzieję, że Twój stan umysłu to nie jest typowy dla Polaków w Norwegii. A co do znajomości realiów w PRL to nawet nie kompromituj się. Nie wierzę żebyś chciał się dowiedzieć jak to było. Najwyraźniej Tobie z tą niewiedzą jest wygodnie. Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zbyszekc napisał:
Szanowny kolego Jasta102,
Czytając Twoje przykłady jak to strasznie było za Kaczyńskiego to widzę że i rozumu nie masz za dużo /chociaż czasem nienawiść przysłania rozum/. ..

oj widzę, że masz tak strasznie dużo przykładów jak to dobrze było za podklamkowych, i ile to oni nie zdziałali aby miejsc pracy w Polsce napłodzić, że jeszcze się zastanawiasz, które by tu wybrać.
no dobrze poczekam jeszcze chwilę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
zbyszekc napisał:... mam nadzieję...
To masz błędną Nadzieję...

Ja akurat to wiem jak było i doświadczyłem to na własnej "skórze"...
Miałem kolegę w szkole z rodziny , tylko Przewodniczącego oddziałowej komórki PZPR.On miał wszystko ...a My dzieci zwykłych robotników nie należących do Partii , Mało co , a prawie nic w porównaniu z Tym Kolegą .... Zawsze Mu zazdrościliśmy ...
Jednak Mnie w domu Nauczono , że z Komuchami najlepiej jak najdalej od Siebie ...
Również nauczono Mnie , że łapówka ma krótkie nogi i nie każdego na Nią stać , ani nie każdy Może ją Komuchowi dać , bo niektórzy lądowali w więzieniu za przekupstwo , a INNI ...SWOI KOMBINATORZY I ICH DZIECI , DOSTAWALI PASZPORTY ZA ŻELAZNĄ KURTYNĘ... i byli zwykłymi Kapusiami lub ORMOWCAMI nie zawsze w Oficjalnych Mundurach ORMO.
Do dzisiaj ,mimo tylu lat , które minęły od tamtej pory ...BRZYDZĘ SIĘ TYM PROCEDEREM... .
Wiem , źle na tym Osobiście wychodzę , jednak śpię spokojnie ... i Nikt nie jest w stanie zarzucić ...
KOLABORACJI Z KOMUNISTAMI POLSKIEGO SZEMRANEGO POKROJU...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Zbigniew Cichoń
(zbyszekc)
Wiking
Kolego Gabriel, i tym razem w 100 procentach się z Tobą zgadzam!!!! Mój stosunek do komunistów jest dokładnie taki sam!!!!!!!! Tylko czego wcześniej na mnie musiałeś wyrzucić tyle błota???? Pozdrawiam gorąco!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Zbigniew Cichoń
(zbyszekc)
Wiking
Kolego jasta102, obiecałeś szczekanie pod stołem. Człowiek z honorem obietnicy dotrzymuje.....Chyba, że u Ciebie honor to taki jak u tych komunistów których Gabriel trafnie opisuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok