Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Lunka Koszycka (2948 niezalogowanych)
15 Postów
Zbigniew Cichoń
(zbyszekc)
Wiking
Czy to tak ciężko zaglądnąć na stronę GUS i dowiedzieć się że wzrosła w tym czasie ilość miejsc pracy o kilkaset tysięcy? Chyba, że nie chcesz tego wiedzieć. Lepiej opowiadać bajeczki, że bezrobotni wyjechali za granicę i przez to spadło bezrobocie! Niestety, ale nienawiść oślepia. Jak Ci z tym dobrze to nie ma sprawy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
daj mi stronę gdzie to widnieje, że za bratów wzrosła w Polsce o KILKASET tysięcy liczba miejsc pracy w Polsce, to sobie poszczekam pod stołem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
wiesz co zbyszekc --- kiedyś była komuna i propaganda , wzniosłe hasła itd. , teraz mamy kapitalizm ale propagandy jakby nie brakuje , wciska się ludziom tak żeby nie wiem podbudować się chociaż psychicznie że jest dobrze ??? , bo realnie to każdy myślący człowiek wie jak jest . Wiem że GUS czy nasi analitycy rynkowi są niezawodni w swoich obliczeniach i kalkulacjach , także wszystko wypada dobrze a nawet za..j..ebi,,ście , no przecież nikt złego słowa nie może powiedzieć , bo jak GUS napisał to znaczy że jest dobrze -- więc o co ci chodzi ??? Po co organizuje się jakiś chory spis powszechny ??? , po to żeby państwo wiedziało ilu ludzi jeszcze można opodatkować , i co jeszcze można by sprzedać ___ zobaczymy po spisie -- może nie zobaczymy po wyborach bo teraz niebezpiecznie jest przed wyborami mówić że np. podatki pójdą w górę . Po wyborach zacznie się action made in Poland
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
* Istnieją trzy rodzaje kłamstwa: przepowiadanie pogody, statystyka i komunikat dyplomatyczny.
o Autor: Jean Rigaux

* Ludzkie umiłowanie fantazji bywa dziś zaspokajane zazwyczaj przez statystyków i buchalterów.
o Autor: George Hancock

* Fakt jest zawsze głupi. Zresztą bierze je diabeł i statystyka.
o Autor: Friedrich Nietzsche

* Istnieją trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa, okropne kłamstwa, statystyki.
o Autor: Benjamin Disraeli

* Jedna śmierć to tragedia, milion – to statystyka.
o Autor: Erich Maria Remarque, Czarny Obelisk
o Opis: często błędnie przypisywane Józefowi Stalinowi.

* Jest prawda, półprawda i statystyki. Statystykami można manipulować, a intuicją nie. Ona praktycznie nigdy nie zawodzi.
o Autor: Zbigniew Bartman

* Jeśli mój sąsiad codziennie bije swoją żonę, ja zaś nie biję jej nigdy, to w świetle statystyki obaj bijemy je co drugi dzień.
o Autor: George Bernard Shaw

* Nasze dni są policzone – przez statystyków.
o Autor: Stanisław Jerzy Lec

* Nic się nie da zmienić: statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
o Autor: Krzysztof Mętrak

* Normalność nie jest kwestią statystyki.
o Sanity is not statistical.
o Autor: George Orwell, Rok 1984

* Statystyka jest jak kostium bikini: pokazuje wiele, ale nie pokazuje najważniejszego.
o Autor: Aaron Levenstein

* Statystyka nie kłamie. Kłamią jedynie statystycy.
o Autor: Janusz Leon Wiśniewski, S@motność w Sieci

* Statystyka to matematyczny kamuflaż błędu.
o Autor: Georges Elgozy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Zbigniew Cichoń
(zbyszekc)
Wiking
Otwórz stronę, www.stat.gov.pl/gus/wskazniki_makroekon_PLK_HTML.htm, a następnie otwórz plik "roczne mierniki gospodarcze. Następnie wybierz "rynek pracy" i popatrz na pierwszą pozycję "pracujący w gospodarce narodowej". Ta pozycja mówi o ogólnym zatrudnieniu. Dla przypomnienia to Kaczyński był premierem /plus -minus / od końca 2005 do końca 2007. Teraz od danych 2007 odejmij dane z 2005. Otrzymasz ponad 800 000 nowych miejsc pracy. A teraz pod stół i szczekaj. Jak widzę to nawet internetem nie umiesz się posługiwać, a bierzesz się za politykę. A teraz się zastanów dlaczego o tym nie możesz dowiedzieć się z TV? Dlaczego spadek bezrobocia w tym okresie z 17,6 na 11,2 był katastrofą dla Polski i w ogóle dla wszystkich, nawet bezrobotnych? Jak będziesz miał chwilę czasu to trochę pomyśleć o tym nie zaszkodzi. Wierzę że stać cię na myślenie. Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
dobrze panie zbyszekc , trudno nie wierzyć tym danym o bezrobociu itd. , bo to wszystko prawda jak piszesz --- tylko po co ludzie wyjeżdżają do pracy za granicę skoro jest tak dobrze?? < nie wiem na jakiej planecie sobie żyjesz, nie masz pojęcia o niczym --- postaraj się napisać coś z życia wzięte a nie te bzdury z neta czy tv albo gazet . Propaganda jest że aż miło człowieku . Jak 12 lat temu pierwszy raz wyjeżdżałem szukać pracy tak do teraz nie widać różnicy , no poza nazwiskami w sejmie i senacie i prezydenci też troszkę inni , ale zmiany jakie ??? Wiem że idą wybory i na razie nic się ludziom nie narzuca tylko dalej trzeba coś obiecać > Zobaczymy po wyborach jak będą trzepać kieszenie zwykłych ludzi --- Ty weź się zastanów co piszesz człowieku , bo szkoda mi ciebie że te różowe okulary tak na ciebie działają . Gdybym nie dostał możliwości pracy w Norwegii to pewnie w tej chwili chodziłbym do opieki społecznej jak większość i prosił o środki do życia -- co ty wiesz o życiu człowieku . Wyjdź i zapytaj ludzi co o tym wszystkim sądzą , i wtedy zobaczymy co się stanie z twoimi danymi ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
zbyszekc napisał:
Teraz od danych 2007 odejmij dane z 2005. Otrzymasz ponad 800 000 nowych miejsc pracy.
NIE NOWYCH MIEJSC PRACY ... TYLKO OGÓLNIE WOLNYCH MIEJSC PRACY /wakatów , które powstały przez masowe wyjazdy za granicę Polski gdzie się da ... Tych którzy sobie odłożyli forsę w Euro i w Dolarach i uciekali gdzie pieprz rośnie ...
NIKT BIEDNY I BEZ UPRZEDNIEJ PRACY za granicę nie wyjeżdżał i nadal nie wyjeżdża...

Ja sam w tamtym okresie , co prawda na delegację , ale jednak też wyjechałem z kraju , a po miesiącu zrezygnowałem z pracy w Polsce z dwóch stanowisk w dwóch różnych firmach...
Propagandę siejesz Człowiecze...
W Mojej Wiosce jak do ludzi dotarło , że Polską będą Rządzić CI co KSIĘŻYC KRADLI , to powstał popłoch i każdy szukał krewnych za granicą i większość wyciągała , skrzętnie chowane na zaś , "Nowiutkie" Niemieckie paszporty...
I TAKA JEST PRAWDA O TYM CUDZIE Z MIEJSCAMI PRACY...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ładnie gabriel , ja też pochodzę z wioski i w cale się tego nie wstydzę , a widzę że myślisz i to w pozytywnym tego słowa znaczeniu , i za to dzięki że są jeszcze ludzie co myślą , nie tylko o sobie a także o innych . Nie będę pisał kto jest tutaj mądrzejszy pany zbyszekc , bo nie o to chodzi . Tylko trzeba powiedzieć ludziom prawdę jak jest faktycznie a nie ciągle wymyślać historie z księżyca wzięte i dalej brnąć w to gów..o
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
zbyszekc napisał:
Jeżeli Tusk i jego PO tak się wam podoba to czego siedzicie w Norwegii a nie w Polsce?

hmm, moze dlatego, ze od 20 lat sa te same ryje przy korycie, zmieniaja sie tylko nazwy partii?

hmm, moze dlatego, ze niewazne kto przy korycie ciagle to samo bagno?

hmm, moze dlatego, ze ciemnogrod i koscoil rzadzi w Polsce i myslacy obywatel innej wiary ma

bardzo ciezkie zycie?

hmm. moze dlatego, ze w Norwegii zyje sie lepiej i niektorym nie chce sie marnowac zycia

czekajac na lepsze czasy od ponad 20 lat ?

...moze dlatego, ze trzeba uciekac przed urzedem skarbowym, policja, byla zona i alimentami itd.

...kazdy ma jakies swoje powody....

...nie mieszajmy w to polityki...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Bogumila Jasinska
(bogdanor1)
Stały Bywalec
BiZi - masz plusika za caloksztalt ! Pozdrowka !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok