Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

UTRATA PRACY I CO DALEJ.......? - Norwegia

Czytali temat:
MARIUSH EF Jarek Mobile Phone krzysztof kowal (1626 niezalogowanych)
6 Postów

(Octavia70)
Wiking
Witam, mam pytanie ...moze ktos juz tego doswiadczyl i moze sluzyc pomoca?? Stracilam prace po okresie 5 m cy. Nie wiem co dalej robic, gdzie sie zarejstrowac, gdzie szukac ewentualnie nowej pracy. POMOZCIE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
tu jest trochę.

www.nav.no/154915.cms
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
Octavia70 napisał:
Witam, mam pytanie ...moze ktos juz tego doswiadczyl i moze sluzyc pomoca?? Stracilam prace po okresie 5 m cy. Nie wiem co dalej robic, gdzie sie zarejstrowac, gdzie szukac ewentualnie nowej pracy. POMOZCIE

troche za mało informacji......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Octavia70)
Wiking
troche za mało informacji......[/quote]

Witaj, z informacji jakie otrzymalam to nie przysluguje mi zadne swiadczenie ( choc moze sie myle
Bylam zarejestrowana jako pracownik choc z praca roznie bywalo, nie otrzymywalam stalych dochodow ...a jezeli to w formie "kontant". Posiadam staly nr ID. Potrzebuje porady gdzie moge sie zarejestrowac aby szukac dalej pracy ...bo czas leci nieublaganie. W tej sytuacji wszystkie info. sa dla mnie cenne. Mieszkam we Fredrikstad. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Octavia70)
Wiking
dzieki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
o ile przekroczyłaś dochód brutto około 115 000 ( około ...bo dokładnie nie wiem teraz bo się zmienia ) to normalnie rejestrujesz się w NAV i dostajesz zasiłek
ale NAV pracy nie proponuje ....trzeba szukać samemu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Najlepiej pojsc do biura Navu i wszystko Ci wyjasnia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Albo wziąć pizdoled na kapiszaki i strzelić Sobie we Mózg... !!!...bum bum bum ...
Może się przestawi na odpowiedni i logiczny tor samokontroli ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
tak trzeba iść do NAV

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(realistka)
Wiking
Gabriel...jesteś genialny!!! Lubię cie za za to chamstwo,na ktorym nie wszyscy sie znają... jak mozna pracować 5 mcy i nie wiedzieć co dalej?.....Masakra!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok