Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dosyć wegetacji!!! - Norwegia

Czytali temat:
Nicemarilyn (3747 niezalogowanych)
5 Postów
Emilia P
(empod)
Wiking
Witajcie. Mam 24 lata, dwie cudowe córeczki i dosyć wegetacji w Polsce. Chcę godnie żyć! Chcę uczciwie pracować i być doceniana przez pracodawcę! Od dłuższego czasu wciąż myślę o zamieszkaniu w Norwegii. Przejrzałam wiele stron o tym pięknym kraju i jestem zdecydowana. W Polsce nie trzyma mnie nic- nie mam pracy, mieszkania i perspektyw. Ale tutaj zaczynają się schody. Dlatego piszę do Was i proszę o rady...
Jak znaleźć uczciwego pracodawcę? Jak starać się o pozwolenia na pracę, pobyt itp.
Bardzo proszę o jakieś wskazówki, pomoc... A może w Waszej pracy potrzebują nowych pracowników. Jak zalatwić mieszkanie?
Dodam, że znam język angielski w stopniu komuniaktywnym.
Kurczę miałam tyle do Was pytań, a teraz zapomniałam. W każdym bądź razie z niecierpliwością czekam na jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty

(sardynka)
Początkujący
......wszystko pięknie i ładnie piszesz....znając obyczaje tutejszych ludzisków zaraz każą żebyś ....przeszukała sobie forum jak chcesz się czegoś dowiedzieć...i mają rację ...tu wszystko pisze wystarczy poszukać.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
sardynka napisał:
......wszystko pięknie i ładnie piszesz....znając obyczaje tutejszych ludzisków zaraz każą żebyś ....przeszukała sobie forum jak chcesz się czegoś dowiedzieć...i mają rację ...tu wszystko pisze wystarczy poszukać.......

Nie zawsze. poznaj moje dobre serce

www.mojanorwegia.pl/forum/view/dyskusja_...to_jest_pytanie.html

www.mojanorwegia.pl/forum/view/praca,_bi...ycie_w_norwegii.html

www.mojanorwegia.pl/forum/view/dyskusja_...aca_na_2011_rok.html

treści to tam mało, ale jak tak przejrzysz tematy z rok do tyłu to już coś będziesz wiedzieć.

no i kolejna rzecz do zablokowania przez AdBlocka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty

(sardynka)
Początkujący
....pięknie zuzu...zaskoczyłeś mnie i to pozytywnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty

(sardynka)
Początkujący
....i za dobre chęci masz ode mnie oklaska.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
sardynka napisał:
....pięknie zuzu...zaskoczyłeś mnie i to pozytywnie...

fajnie.... teraz przez ten twój tekst zasnąć nie będę mógł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty

(sardynka)
Początkujący
...przytul się do podusi i śpij słodziutko ......na dobranoc masz buziaczka...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Emilia P
(empod)
Wiking
ZUZU wielkie dzięki za linki. Po mału staram się to wszystko ogarnąć. Ale mam jeszcze pytanie: znacie jakieś agencje, które pośredniczą w znalezieniu pracy i mieszkania i załatwienia wszystkich formalności? Jeżeli tak to bardzo proszę o jakieś namiary.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
empod napisał:
ZUZU wielkie dzięki za linki. Po mału staram się to wszystko ogarnąć. Ale mam jeszcze pytanie: znacie jakieś agencje, które pośredniczą w znalezieniu pracy i mieszkania i załatwienia wszystkich formalności? Jeżeli tak to bardzo proszę o jakieś namiary.

Bez wykształcenia kierunkowego i doświadczenia to lipa. tak to po znajomości może ktoś ci prace załatwić. Zabierasz się troszkę za to od "dupy strony" bo nie napisałaś co potrafisz robić.
Tylko nie pisz że "wszystko" lub "cokolwiek" bo z takim czymś to pracy nie znajdziesz.
Na początek zacznij się rozglądać za pracą sezonową, jakieś zbiory itp. może dzięki temu uda ci się załapać gdzieś na dłużej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Emilia P
(empod)
Wiking
A więc sprawa wygląda tak: jestem po szkole średniej z maturą, przez rok studiowałam resocjalizację, ale sytuacja zmusiała mnie do przerwania. Miałam zamiar iść na studium farmaceutyczne ale to też wiąże się z kosztami. Przez 4 lata pracowałam jako kierownik kwiaciarni. I to w zasadzie moje jedyne doświadczenie. Szukam pracy przez różne portale ale narazie jedynie dostałam propozycję pracy w szklarni za (uwaga!) 18 ZŁ./ godz. To nie praca, to wyzysk. Wiem, że będąc na miejscu byłoby mi łatwiej coś znaleźć- chociażby dorycze sprzątanie lub zbiory. Pozostało mi jedynie szukac znajomości "na siłę". Jeżeli ktos jest zainteresowany to jestem zapłacić komuś za pomoc w znalezieniu pracy, mieszkania itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok