Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Nicemarilyn (3727 niezalogowanych)
1 Post

(MaW)
Wiking
Witam Cie i od razu przejde do konkretow.
18 zl/godz. w Polsce to jakies 3000 zl na miesiac. Przepraszam jesli zabrzmie zbyt obcesowo ale to nie jest chyba tak najgorzej? Nie wiem jakie w tej chwili sa realia w Polsce dotyczace plac ale nawet jesli nie jest to najwyzsza krajowa to wyzyskiem bym tego nie nazwal. Inna rzecz ze moze sama praca w szklarni nie nalezy do najprzyjemniejszych...
No dobra. Powiedzmy (czysto hipotetycznie) ze mam dla Ciebie prace i prosze Cie o bezzwloczny przyjazd.
Jakie sa twoje oczekiwania odnosnie dochodow w Norwegii. Jakies mieszkanie zdobedziesz bo jak masz prace to z lokum nie powinno byc problemu ale co zrobisz z dziecmi?
Przedszkola z dnia na dzien nie dostaniesz...
Moszesz nieco naszkicowac plan przyjazdu? Masz taki szkic w glowie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
ja zrozumiałam, że to była propozycja pracy za granicą za 18pln, więc to raczej nie kokosy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MaW)
Wiking
Oj!!! ! Kretyn ze mnie.No jasne. Przepraszam za ta gafe. Dzieki Saka!!!
W takim razie to zmienia nieco postac rzeczy...
Ale pytanie dotyczace dziewczynek nadal mnie nurtuje...
Zostawisz dzieci z rodzicami czy przyjedziesz z nimi?
Jeszcze raz sorki za nieuwage
Marek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
MaW napisał:
Oj!!! ! Kretyn ze mnie.No jasne. Przepraszam za ta gafe.
Marek

no to nareszcie mam 50% wiedzy, bo czytam i czytam, że ostatnio grasuje na MN dwóch kretynów. jeszcze trochę, a może i ten drugi się ujawni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Ciężko stwierdzić gdzie ta praca miała być, ale dziwne jest dla mnie podawać kwotę w PLN jak praca miałaby być za granicą?
Pozostają chyba tylko agencje wysyłające ludzi z PL (wtedy załatwiają wszystko na starcie),ale tu raczej kokosów nie oferują i jeśli chodzi o wyjazd z dziećmi to odpada.Do Takiej pracy jak ty szukasz to tu jest dużo chętnych. Zdecydowana większość Polaków (i nie tylko) to panowie pracujący tu od dłuższego czasu i ściągający swoje rodziny, gdzie szukają właśnie takiej pracy dla swoich żon/dziewczyn na stałe bądź do czasu opanowania norweskiego na tyle aby można było pracować w zawodzie.
Chyba że znajdzie się ktoś kto ma możliwość załatwienia pracy, a nie zna nikogo chętnego w tu czy w PL do przyjazdu, w co jednak wątpię.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
MaW napisał:
Oj!!! ! Kretyn ze mnie.No jasne. Przepraszam za ta gafe. Dzieki Saka!!!
W takim razie to zmienia nieco postac rzeczy...
Ale pytanie dotyczace dziewczynek nadal mnie nurtuje...
Zostawisz dzieci z rodzicami czy przyjedziesz z nimi?
Jeszcze raz sorki za nieuwage
Marek

I tak jesteś Aniołem.....jak to napisał Panladny......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MaW)
Wiking
Sprostuj prosze jesli jestem w bledzie...czuje tu jakas podpuche
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
kto tu jest Aniołem ?? trzeba wystąpić o beatyfikację --- szybko !!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
MaW napisał:
Sprostuj prosze jesli jestem w bledzie...czuje tu jakas podpuche

Nie....nie ma tutaj żadnej podpuchy.....jest Ok....jesteś Aniołem forumowym....
Tak ?.... już dobrze....

Pozdrawiam....chciałabym czytać dalszy ciąg....Twoich odpowiedzi na forum....pomocnych....to chyba wszystko....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MaW)
Wiking
Dzieki Wilku. Po prostu chyba mam problemy z przyjmowaniem pozytywnych komentarzy na moj temat, pewnie kwestia wychowania .
Nie zapominajmy jednak ze czekamy na odpowiedz "Wlascicielki postu" pt dosyc wegetacji.

Aha...jakze moglbym Cie pominac myslicielu o slomianej glowie i malutkim rozumku:
Gdzies Ty slyszal o ewentualnej beatyfikacji aniola???Stapasz po cienkim lodzie a wiosna za pasem. Lepiej zmykaj do swojego powiatu i zabiez ze soba swojego kolege ze studiow bo lacza obciazacie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok