Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Nicemarilyn (3739 niezalogowanych)
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
na studiach nie byłem , więc pewnie nie jestem tak mądry jak ty MaW bo tak naprawdę to można tylko powiedzieć o Tobie ,,mniej niż zero,,

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sailor)
Wiking
I znow temat dotyczacy pomocy przerodzil sie w szczekanie pomiedzy stalymi "meblami" tego forum. Moze zorganizujecie sobie ustawke, dacie sobie po razie i bedzie z glowy. Nudne to sie robi na forum...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
na studiach nie byłem , więc pewnie nie jestem tak mądry jak ty MaW bo tak naprawdę to można tylko powiedzieć o Tobie ,,mniej niż zero,,

My...ślicielu.....bardzo jesteś bezczelny w tym momencie.....chociaż ....chociaż miałeś nie złe posty....nie rozumiem teraz Twojego zachowania .....hmmmm , kompletnie nie rozumiem....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nudziło mi się ,

co już nikt na żartach się nie zna>>>?? napisałem ogólnie o tej beatyfikacji -- , a gość pojechał po mnie centralnie bez pardonu , i tak nie traktuję tego poważnie bo sensu nie ma
trochę luzu bo komuś w końcu żyłka pęknie przez to forum

pozdrawiam wszystkich !!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MaW)
Wiking
Posluchaj Empod!
Podsumujmy bo sie pozno zrobilo. Post jak zwykle zrobil sie dygresyjny a Ty byc moze w charakterze goscia tak to obserwujesz i rece zalamujesz. Po czesci czuje sie winny wiec...

---------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
Rysujemy gruba kreche i oddaje Ci glos.
Post wraca z powrotem do Ciebie a moje pytanie dalej aktualne...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
empod napisał:
... Przez 4 lata pracowałam jako kierownik kwiaciarni. I to w zasadzie moje jedyne doświadczenie. Szukam pracy przez różne portale ale narazie jedynie dostałam propozycję pracy w szklarni za (uwaga!) 18 ZŁ./ godz. To nie praca, to wyzysk.
Jednymi słowy nie masz żadnego zawodu tylko bardzo dużo chęci i jeszcze więcej pretensji do otaczającego Ciebie świata...
Gwoli wyjaśnienia ... praca na stanowisku kierownika , to nie zawód tylko funkcja.... .
Ponadto...
-...18zł/t.... to bardzo dobra stawka ... ponadto co ma wynagrodzenie , do pracy w szklarni ...jako... "WYZYSKU"...
Rzucasz , jakieś mało komunikatywne strzępki swych Myśli , -gdzie ta praca za tą kwotę ma mieć miejsce...?
Tam w Polsce ... !
Czy Tu w Norge...??? . a może ta szklarnia , mieści się w Danii ,bo tam , na początku kariery pracownika fizycznego w szklarniach w okresie próbnym , właśnie takie są stawki w granicach... 40 - 60-Ddk /koron duńskich /

Ktoś Tu chce Tobie pomóc wirtualnie , a Ty Milkniesz ... mało logiczne... postępowanie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
masz racje gabriel co do narzekania, no ale musimy teraz przełożyć to wszystko na Polskie warunki : także te 18 zł to nie jest dużo na te czasy które mamy w kraju ponieważ jeśli pukniesz 8 godzin dziennie w pracy to daje 150 zł brutto no i pomnożysz to przez 22 dni pracy bez sobót i niedziel , to wyjdzie 3300 zł.brutto od tego trzeba odciągnąć podatek 28%, zostaje jakieś 2300 złoty +,_ netto - i dalej śmieszne , jeśli ktoś jeszcze mieszka u ,,mamy,, to pół biedy bo jeść dadzą i jakiś dach nad głową jest , jak ktoś wynajmuje mieszkanie , dojeżdża do pracy i wszystko robi sam to też jakoś może wiąże koniec z końcem-- schody zaczynają się jeśli ktoś ma rodzinę , no i wiadomo automatycznie koszty życia są wyższe , a jak współmałżonek nie pracuje to tym bardziej>.. i takie to całe cudo pracy w kraju

nie krytykuje tego że ktoś pracuje w Polsce a ktoś tutaj . tylko denerwuje mnie tego typu myślenie --- że nagle muszę coś zmienić .. pewnych spraw nie da rady zmienić od razu ,,po trupach i do przodu,, , bo czasami można zrobić jeszcze gorzej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
jest jeszcze takie coś , przyjeżdżają tu ludzie w ciemno i tu dopiero zaczynają szukać pracy-- nie każdy ma to szczęście znaleźć bo bywa różnie

widziałem kiedyś jak Polka żebrała obok marketu w Drammen . jak już nie znajdziecie tej pracy to wracajcie z powrotem do kraju , i nie róbcie publiki w obcym kraju . bo to tez o czymś świadczy >>.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Wiesz , teraz z takich czy też innych przyczyn , jestem w Swoim Heimacie ....
Mieszkam w bardzo biednej dzielnicy...
W Moim bloku na 15 rodzin , aż 10 to rodziny żyjące na socjalu , w takim lub innym %...
i zarobek... 1400zł /m. to marzenie większości .../oczywiście BRUTTO/ .
Mało tego , jeżeli już ,to pracuje tylko... Ociec , a Matka ze Dzieckami siedzi doma ... .
Mało tego , mniejszość ma tylko ZAWODÓWKI... reszta to tylko podstawówka ...w starym wydaniu...
I CI LUDZIE DAJĄ SOBIE RADĘ ... RODZĄ SIĘ NASTĘPNE DZIECI... ŻYJĄ SWOIM PRYWATNYM ŻYCIEM...
Tylko Ja , mam tutaj telefon...-/od 12lat/ i internet...-/stałe łącze OD DZISIAJ/... bo Ja jezdem Przyjezdny ...Obcy..."GOROL""...
Dlatego jak czytam Takie pierdoły jak w powyższym temacie , Panny...."empod"... to Mnie nie zalewa krew ...bo i dlaczego ....
Zalewa mnie natomiast pusty śmiech i politowanie nad ewidentną głupotą piszących ...którzy pisząc..." ŻEBRAJĄ .... O LEPSZE ICH ZDANIEM ŻYCIE "...

A tu nie można liczyć na innych , tylko trzeba brać się za pracę od "postaw"...
I nie narzekać , że 18zł/t to wyzysk ....
Bo w Polsce nadal są rodziny które na cały miesiąc ...mają po niecałe 1000zł.!!!.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sailor)
Wiking
Widzisz, Gabrielu, ktos kiedys powiedzial, ze bieda nie jest powodem do wstydu, ale tez nie jest powodem do dumy. Obraz ludzi w "Twoimi" budynku jest dla mnie przerazajacy: ludzie siedzacy w domu, plodzacy kolejne dzieci (nie wiedzac, czym je nakarmia) i czekajacy na jalmuzne z socjalu... Moim zdaniem kazdemu, kto chocby PROBUJE wyrwac sie z takiej sytuacji, nalezy sie szacunek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok