Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3333 niezalogowanych)
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hilton napisał:
Sethur napisał:
W Norwegianie reserwuje sie miejsca.. oczywiscie za dodatkowa oplata
Jezeli tego nie zrobisz, dostajesz pierwsze wolne.

Ja latalam Norwegianem zawsze bez rezerwacji miejsc i zawsze dostaje miejsca dla siebie i dzieci razem. Nigdy sie nie zdarzylo, aby bylo osobno.

Nuuu... mi zdarzylo sie dwa razy pod rzad.... Tylko ja zwykle latam 'last minute' hehehe..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Wlasciwie to lepiej siedziec osobno, ale miec pewnosc ze walizka doleci razem z toba. Bo moje dwa razy z rzedu nie dolecialy z Oslo do Krakowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
krzysztof paradoks
(paradoks)
Nowicjusz
Latam Ryanem od jakiegos czasu z prostej przyczyny cena i godziny polaczen. Ktos napisal cena 1800 koron dla rodziny 3 osobowej Norwegianem rezerwacja 3 miesiace wczesniej!!! A ja napisze tak 7 euro bilet + 5 euro odprawa online + 4 euro platnosc karta + 150 koron bagaz to koszt 1 biletu w Ryan . Jezeli ktos ma kasiore to prosze bardzo jak pisalem wczesniej zamawia taksowke ale mnie niestac poprostu na SAS. Gdy do biletu ok 1500 koron dolicze parking na samochod,koszty dojazdu to moje podroze 2 razy w miesiacu bylyby niemozliwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
I jeszcze jedno w temacie cen. Do Warszawy zawsze jest drozej (biorac relatywnie te same dni, swieta...) i porownywanie cen czasami wogole nie ma sensu. Jeden sie cieszy " a ja to na Boze Narodzenie lecialem -firdumirduair-za 100kr" . Do Wroclawia, Gdanska polecisz zawsze taniej niz do Warszawy. Poza tym, niektorzy(branza budowlana)zaczynaja swoje ferie na okolo 2 tyg. przed swietami i poleca wtedy za grosze, ale inni pracuja jeszcze do Wigilii. Majac tylko ustawowy urlop 25 dni, kiedy wiekszosc chce sie wykorzystac w lecie, to nie da sie tak za bardzo tym urolpem szastac. Bez sensu jest porownywanie i przebijanie sie cenami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Fiona66 napisał:
I jeszcze jedno w temacie cen. Do Warszawy zawsze jest drozej (biorac relatywnie te same dni, swieta...) i porownywanie cen czasami wogole nie ma sensu. Jeden sie cieszy " a ja to na Boze Narodzenie lecialem -firdumirduair-za 100kr" . Do Wroclawia, Gdanska polecisz zawsze taniej niz do Warszawy. Poza tym, niektorzy(branza budowlana)zaczynaja swoje ferie na okolo 2 tyg. przed swietami i poleca wtedy za grosze, ale inni pracuja jeszcze do Wigilii. Majac tylko ustawowy urlop 25 dni, kiedy wiekszosc chce sie wykorzystac w lecie, to nie da sie tak za bardzo tym urolpem szastac. Bez sensu jest porownywanie i przebijanie sie cenami

ja tam w Wigilie leciałem za 300nok do Katowic (ledwo się udało bo lot do Wrocka odwołali, a co się działo przy kasie wizza jak ludziska chcieli przebukować bilety, ja bym sobie chyba odpuścił walkę o bilet maszerując przez moją wieś i sprawdzając po talerzach tv sat. gdzie są nasi z tradycyjnie wolnym miejscem przy stole wigilijnym)

Warszawka zawsze jest droższa, uj wie dlaczego bo dostać się tam nawet od strony Łodzi to makabra czasem przez janki zanim się człowiek przebije to wieki mijają. Do Katowic Wrocka, Poznania Wa-wy mam te same kilometry ale do "stolycy" trzeba godzinę dołożyć. Najbardziej rozbrajał mnie ten kurnik który nazywali "terminalem" etuida, obciach na skalę światową, dobrze że to zamknęli choć i tak okęcie szału nie robi.

Ceny za bilet bywają różne i co niektórzy czują się lepsi bo zapłacili kilka tyś nok za bilet, a czemu to nie wiem. czasem taniej, czasem drożej, ja raz za bilet w dwie strony zapłaciłem 16nok ,a innym 6 tyś nok z Mo i Rany w jedną stronę jak musiałem się dostać szybko do PL.
Mozna było zostać w PL i jeździć PKS-em na miesięcznym, co by się nie przejmować kosztami biletów, i tak do NO jest tanio bo jak ktoś chce lecieć do Niemiec to bilet kosztuje
ok 1tyś PLN-ów,a tu za kilkaset nok można się dostać.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
Saka musisz działać natychmiast. Najlepsze będzie relanium, albo 100 gram vikingfjorda. I przejdzie. Zapomnisz o wszystkim

już mi nawet trochę przeszło, skargi nie napisałam, vikinga nie piłam... zamiast tego wybrałam się zakupy w końcu mi zostało trochę kasy, bo nie zapłaciłam za rezerwację
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
Sethur napisał:

W Norwegianie reserwuje sie miejsca.. oczywiscie za dodatkowa oplata
Jezeli tego nie zrobisz, dostajesz pierwsze wolne.

za rok zarezerwuję. zawsze dostawaliśmy miejsca razem, zatem nie przyszło mi do głowy, żeby to zrobić. a i oszczędny człowiek chciał być . zdarzyło się to nam pierwszy raz, no i mam nadzieję, że ostatni. dobrze, że dostaliśmy miejsca siedzące
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Grzegorz Petryk
(greg7)
Wiking
Witam wszystkich!.Mam pytanie dotyczace lotu 8503 z dnia19.12.2010 z Rygge do Krakowa
linjami Ryanair (odwolany) czy ktokolwiek dostal zwrot pieniedzy za niewykonany lot?.
Wypelnilem formulaz jeszcze w grudniu ale narazie cisza.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Paulina Mazurek
(paula123)
Wiking
zwrot pieniedzy...? zycze powodzenia!! jezeli chdzi o RYANAIR "tanie gowno" to ja jezeli chodzi o swieta dotarlam bez zadnych problemow, inni po prostu mieli pecha, zarezerwowalam bilety miesiac przed i zaplacilam za nie doslownie grosze, a inni na tydzien przed odlotem placili wiecej niz za SAS lub Norwegian. po tym jak dolecialam do Berlina inne loty po malu zostawaly wstrzymywane ze wzgledu na pogarszajace sie warunki atmosferyczne, nie ma sie co dziwic, bo moj samolot mial juz problemy z ladowaniem, a co dopiero inne pozniejsze, ktore mialy jeszcze gorsze warunki!
Latam do Polski dosc czesto, roznymi liniami i jezeli place wiecej za bilet to oczywiscie wiecej moge wymagac. placac za bilet 400Kr w obie strony nie spodziewam sie za duzo i chce tylko doleciec na miejsce cala,zdrowa i na czas, wiecej zastrzezen mialabym do norwegian-a i sas, bo zdarzylo sie ze w samolocie byl syf a obsluga lekko wrednawa, a przy ladowaniu malo nam "ogona" nie oderwalo, takze, roznie to bywa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
coś o liniach i pasażerach, czekam kiedy zaczną tak "cwańszych" i na "konkretnym gazie" nie wpuszczać do samolotów lecących do NO.

wiadomosci.onet.pl/swiat/ryanair-wysadzi...66214,wiadomosc.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok