Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
dav1512 napisał:
rodzinne dostaje sie tylko raz w roku wiec nic dziwnego ze tyle czekałas...............

ale mnie rozbawiles ta wypowiedzia, kto ci takie bzdury naopowiadal????

skoro raz do roku dostaje sie rodzinne to dlaczego ja dostaje je co miesiac?? i to juz od dwoch lat, moze jestem jakims wyjatkiem i bede musiala wszystko zwracac do Nav bo sie jeszcze tego nie dopatrzyli...

dav1512 nie wprowadzaj ludzi w blad ok?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
magdalena krysińska
(tatiana22)
Wiking
Magdalena a długo czekałas na wypłatę rodzinnego??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(mariolcia_1)
Wiking
witam, nie chcę zakładać nowego wątku bo potrzebuję pomocy w tej samej sprawie.
Mianowice mąż chorował u polskiego lekarza, zrobił trochę od tyłu bo zawiózł osobiście L4 i wszystkie druki do pracodawcy, po czym zwolnił się i cisza zapadła.
chorował w maju poprzedniego roku, szef tamtejszej firmy mówi że wszystkie papiery poszły do nav, wysłaliśmy pismo do nav z miejscowości zamieszkania z zapytaniem czy wszystkie dokumenty mają bo sprawa stoi w miejscu i tez cisza ................ nie wiemy za bardzo do kogo się kierować czy do kogo dzwonić czy nav Internasjonalt czy nav z miejscowości w której mieszkał .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(mariolcia_1)
Wiking
my czekaliśmy rok na rodzinne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Dawid Synal
(dav1512)
Nowicjusz
To jest placówka która zajmuje sie wypłatą chorobowego tel znajdziesz na stronie......
ale to jet wszystko bardzo skaplikowane i oni nie są za bardzo chętni do pomocy ja już załatwiam wszystko prawie 5 miesięcy i ciągle coś....................
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(mariolcia_1)
Wiking
tylko do którego pisać - Internasjonalt czy miejscowego??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
zacznij od miejscowego , internasjonalt zostaw sobie na deser z doświadczenia wiem że najlepiej wszystko załatwiać w swoim odddziale . byłem dwa razy w innym i po sprwdzeniu adresu już nie chcieli gadać bo to nie ich problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Dawid Synal
(dav1512)
Nowicjusz
Sory ale do sprawa związanych z chorobowym jest wyłącznie NAV Internasjonal i oni się tym zajmują,
Mariolcia01 jeśli przebywasz W norwegi masz o wiele łatwiej, bo ja jestem w Polsce obecnie i już wydałem 600zł na tel i ciągle stwarzają mi jakieś problemy teraz jest to skattekort 2011 a żeby to odebrać musze być osobiście w norwegi.

I pisaniem nic nie załatwisz za bardzo bo do odpowiedzi oni się wcale nie zbierają zbyt szybko jedynie drogą telefoniczną .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(mariolcia_1)
Wiking
my tez jesteśmy w Polsce, rozmowy telefonicznie generalnie są odradzane bo po prostu olewaja je, po co po osobiscie skattekontor? my zostawiliśmy konto, wszędzie są adresy i telefony oba i PL i NO, jak wszystko porozliczmy dopiero zlikwidujemy, albo nie jakby natchnęło nas jechać znów..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
Mam pytanie,moze ktos sie orientuje .Czy po skonczeniu sie umowy o prace,gdy sie pracowalo rok u norweskiego pracodawcy mozna isc na chorobowe ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok