Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

nowe życie - Norwegia

Czytali temat:
(311 niezalogowanych)
7 Postów
Daniel Kwiatkowski
(solaris75)
Wiking
witam wszystkich,jestem tu nowy i piszę z nadzieją uzyskania pomocy.....od dwóch lat staram się o wyjazd do Norwegii,wertuje oglszenia i agencje,ale nic....mam kontakt ze znajomymi, ale twierdzą,że pracy nie ma....proszę o jakiekolwiek informacje.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Dziki Bill Hickok
(luger63)
Wiking
Nie bardzo wiem, jak aktualnie mają się sprawy z zatrudnieniem w norweskich firmach, myślę, że znacznie lepiej niż w Polsce w "polskich", lecz będąc na Twoim miejscu nie przyjechałbym do tego nudnego kraju, bez 100% pewności na kontrakt.W ubiegłe lato mój pracownik wspomniał mi, że jego dwaj koledzy pilnie szukają pracy. Poprosiłem go, żeby się z nimi skontaktował i zaproponował im pracę u mnie, bo akurat potrzebowałem pracowników. Po ich przyjeździe dowiedziałem się, że kilka dni i nocy koczowali w Peugeocie 306 na parkingu w Oslo. Do Norwegii wybrali się po przeczytaniu kilku ogłoszeń w internecie obiecujących pracę, z których wszystkie były nieaktualne, bądź nieprawdziwe. Zalecam wiele rozsądku przy podejmowaniu decyzji o wyjeździe. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Daniel Kwiatkowski
(solaris75)
Wiking
dzięki za odpowiedź..nie jestem aż taki naiwny,najpierw dmucham na zimne... ..nie ma opcji jechania tam w ciemno...ta strona i to forum jest jednm ze sposobów ma lepsze życie....w tym kraju nie da się żyć i wszyscy o tym b.dobrze wiedzą.... więc liczę na ludzi,którzy mogą mi i mojej rodzinie pomóc...a mam na myśli wszystkie informacje związane z Norwegią,pracą i życiem tam,o rynku pracy,agencjach którym można zaufać,a którym nie.....zanim tam pojadę[a w przyszłości chcę się tam osiedlić] muszę się dobrze przygotować....i jechać na tak zwanego pewniaka..bo mając 5 dzieci nie ma mowy o ryzykowaniu utray prcy tu i wyjeździe pt.może się uda .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(smajk)
Stały Bywalec
luger63 napisał:
Nie bardzo wiem, jak aktualnie mają się sprawy z zatrudnieniem w norweskich firmach, myślę, że znacznie lepiej niż w Polsce w "polskich", lecz będąc na Twoim miejscu nie przyjechałbym do tego nudnego kraju, bez 100% pewności na kontrakt.W ubiegłe lato mój pracownik wspomniał mi, że jego dwaj koledzy pilnie szukają pracy. Poprosiłem go, żeby się z nimi skontaktował i zaproponował im pracę u mnie, bo akurat potrzebowałem pracowników. Po ich przyjeździe dowiedziałem się, że kilka dni i nocy koczowali w Peugeocie 306 na parkingu w Oslo. Do Norwegii wybrali się po przeczytaniu kilku ogłoszeń w internecie obiecujących pracę, z których wszystkie były nieaktualne, bądź nieprawdziwe. Zalecam wiele rozsądku przy podejmowaniu decyzji o wyjeździe. Pozdrawiam.

ee tam nudnego ... zajefajny jest ...

kwestia... .decyzji . ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok