Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Toto Loto (1631 niezalogowanych)
9 Postów
Jarek Klein
(sho2)
Wiking
jacy tu uprzejmi ludzie siedza w tym watku ... ale zescie pomogli kobiecie wow jestem pod wrazeniem. tacy sa polacy widelec w oko drugiemu albo propozycja zostawienia meza i dzieci w polsce i hulaj duszo... heheh ciekawi z was ludzie.

Przegladam ten wątek bo sam bym wyjechal na stale do norwegi, mam podobny problem nastoletnia corke.
Ze mna troche inaczej bo jezdze do norwegi od 2006 roku i tylko w planie rotacyjnym od 2007 roku udalo mi sie zalapac bezposrednio w firmie norweskiej najpierw jednej teraz w kolejnej wzielem sie dwa lata temu za angielski i w tym roku dostalem juz kontrakt jako forman. Ale caly czas mam obawy spakowania sie i wyjechania wraz z cala rodzina, aktualnie jestem na zasilku w wrzesniu dostalismy wypowiedzenia z pracy i z tego co ozmawialem z wodzem do wiosny raczej roboty nie bedzie. jest czas azeby zabrac sie za norweski i taki mam zamiar zawsze latwiej potem do pracy.

Belinda podobnie jak ty prowadzilem dzialalnosc w polsce od 98 roku przez pierwsze 6 lat lecialo super kaska sie krecila wszystko bylo oki potem krach w brazny w ktorej robilem i z dnia na dzien stracilem prace i tzreba bylo zwolnic 25 osob ktore zatrudnialem, kaski troche bylo wiec zainwestowalem w hurtownie budowlane pomysl fajny nawet zaczelo sie kulac zaczela hurtownia zarabiac ale w budowlance wiadomo nie placa oszukuje i powinela sie lapa i polecialem. Do dzisiaj splacam te hurtownie i jeszcze z dwa latka bede splacal. Potem zmiana branzy calkowicie i kombinowanie wyjazdow za granice niemcy, holandia, rumunia i w koncu norwegia.

Skladam sie do tego wyjazdu jak sojka za morze ale tzreba patrzec realnie, koszty mieszkan wynagrodzenia na poczatek szalu nie bedzie, jesli ktos moglby pomoc to super bo tak samemu ciezko w ciemno tutaj pojechac. Prace znajdziesz zawsze bylem zdania ze kto szuka to znajdzie tylko checi i najwazniejsze jezyk bez tego to teraz w norwegi ani rusz.
Najwazniejsze to wystartowac. Moi znajomi polacy ktorzy tutaj mieszkaja moze i super bogaci nie sa ale zyja spokojnie bez szalenstw ale bez stresa o rachunki, o prace... No i trzeba sie przygotowac na glusze moze w duzych miastach takich jak oslo bergen czy trondhaim zycie tetni ale w malych miejscowosciach jest taki spokoj i cisza ze nam polakom nie wszystkim to pasuje jest calkiem inaczej niz u nas tutaj nikt nie biegnie do pracy czy biegiem do przedszkola po dziecko tutaj wszystko na spokojnie... My nie mamy takiej cierpliwosci tego sie trzeba tutaj od nich nauczyc lub sie do tego przyzwyczaic.
Nie pomoge za duzo bo jak mowie jestem tutaj tylko w planach rotacyjnych i tak naprawde powini sie utaj wypowiedziec ludzie ktorzy mieszkaja tutaj od paru lat oni znaja to zycie tutaj od poszewki.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
sho2 napisał:
...i tak naprawde powini sie utaj wypowiedziec ludzie ktorzy mieszkaja tutaj od paru lat oni znaja to zycie tutaj od poszewki.

Pozdrawiam

Właśnie tacy ludzie się wypowiedzieli i za to ich krytykujesz.
Jeśli ktoś przeczyta że jest źle i mimo to przyjedzie to znaczy że na prawdę chciał przyjechać, jeśli przy okazji mu się poszczęści i ułoży sobie tutaj życie to bardzo dobrze.
Jeżeli jednak okaże się że dla tego człowieka bramy do tego raju są zamknięte to przynajmniej nuczy się słuchać dobrych rad następnym razem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
sho2 napisał:
jacy tu uprzejmi ludzie siedza w tym watku ... ale zescie pomogli kobiecie wow jestem pod wrazeniem. tacy sa polacy widelec w oko drugiemu albo propozycja zostawienia meza i dzieci w polsce i hulaj duszo... heheh ciekawi z was ludzie.

Pozdrawiam

Fajny chwal-post nie ma co

Jakbyś posiedział trochę na forum i przejrzał archiwum to zobaczyłbyś że to samo pytanie powtarza się w koło(ostatnio powtarzające się pytania są usuwane((o dziwo))), ludzie odpisują już raczej z nudów. Jeśli komuś nie chce się przejrzeć, archiwum i zobaczyć tego i oweg to się nie ma co dziwić.

Powodzenia z planami życzę.

pozdro. szejset.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Szymon Kowalski
(solak)
Wiking
..."Tjaa.. tez znam takich ziomkow z nowo wybudowanymi domami i samochodami w Polsce(!).. Tylko ze w Norwegii zyja jak szczury, w komunie, praca - libacja i tak z dnia na dzien.. pozytywnej strony zycia tutaj raczej nigdy nie zaznaja.

Niestety w Norwegii trzeba sie jasno okreslic.. albo przyjezdzasz jak te ziomki i po roku - dwoch jedziesz do polski pocieszyc sie wyciulana kasa.. do czasu, gdy sie skonczy..
..albo osiedlasz sie tutaj i po dwoch, trzech latach jestes przyzwoicie ustawiony.. TUTAJ "

Nie wiem jak te ziomki w Norkach żyją, ale maja dzieci i rodziny więc myśle że nie żyją tak jak Ci któych Ty znasz, czyli jak szczury.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Solak, bo ci o ktorych ty mowisz okreslili sie - przeprowadzili sie do Norwegii, tu pracuja i zyja, oni nie odkladaja kasy na mieszkanie w Polsce i nie jedza zarcia z puszek .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hilton napisał:
Solak, bo ci o ktorych ty mowisz okreslili sie - przeprowadzili sie do Norwegii, tu pracuja i zyja, oni nie odkladaja kasy na mieszkanie w Polsce i nie jedza zarcia z puszek .

Dokladnie!..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a na mieszkanie w Norge to odkładają? a przywykli już do słodkich śledzi?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Jarek Klein
(sho2)
Wiking
Jakbyś posiedział trochę na forum i przejrzał archiwum to zobaczyłbyś że to samo pytanie powtarza się w koło

To nie powod zeby kobiete nie wyslac pod link z juz zalozonym tematem nie wszystkie fora sa czytelne to raz a dwa nie kazdy uwielbia kopac po forach i szukac czasami latwiej zalozyc temat i poczekac az ktos odpowie... A nie odrazu ganic za brak checi czy znajomosci forum. Zyjecie tutaj i udzielacie sie na forum tylko po co co? azeby ponabijac sie z ludzi? Takie odnosze wrazenie czytajac niektore posty tutaj. Wydaje mi sie ze ta strona i to forum powinno byc bardzo tematyczne dzial to chyba nie dzial z hyde park.

....
Co do slodkich sledzi heheh probowalem gorszych przysmakow tutaj heheh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
sho2 napisał:
Jakbyś posiedział trochę na forum i przejrzał archiwum to zobaczyłbyś że to samo pytanie powtarza się w koło

To nie powod zeby kobiete nie wyslac pod link z juz zalozonym tematem nie wszystkie fora sa czytelne to raz a dwa nie kazdy uwielbia kopac po forach i szukac czasami latwiej zalozyc temat i poczekac az ktos odpowie... A nie odrazu ganic za brak checi czy znajomosci forum. Zyjecie tutaj i udzielacie sie na forum tylko po co co? azeby ponabijac sie z ludzi? Takie odnosze wrazenie czytajac niektore posty tutaj. Wydaje mi sie ze ta strona i to forum powinno byc bardzo tematyczne dzial to chyba nie dzial z hyde park.

....
Co do slodkich sledzi heheh probowalem gorszych przysmakow tutaj heheh

To jak kto odpisuje na założony temat to jego sprawa, nie odpowiadam za odpowiedzi pozostałych forumowiczów, ale trochę ich rozumie.

jakie forum by to nie było, (nie tylko MN) to nowy użytkownik ma obowiązek trzymania pewnych zasad (tu i tak nowi w porównaniu do innych portali mają zajebisty luz) i wykazania choćby minimum wysiłku w tym czego szukają.
Przejrzeć parę tematów z ostatniego miesiąca nie jest ciężko i zastanowić się czy moje zapytanie będzie na tyle nietypowe aby założyć nowy temat.
Jak na 10 nowych tematów w ciągu tygodnia 7 jest o tym samym to znudzeniu forumowicze piszą co popadnie.

Najlepiej by było jakby takie pytania wcale się nie powtarzały były usuwane lub nikt na nie, nie odpowiadał.
jeden wątek na kilkanaście stron z konkretnymi odpowiedziami byłby najodpowiedniejszy i załatwił by sprawę z takimi dyskusjami jak ta teraz. (Tylko że admin nie ma czasu tego redagować)
Niestety ludzkie lenistwo ( w koło to samo pytanie) i chęć dowartościowania się (chamskie wręcz odpowiedzi) nie pozwalają na to.

Tak na marginesie to jeśli były by zebrane wszystkie pomocne informacje jakie się tu ukazały w jednym miejscu, nie były by one na rękę właścicielom MN a zarazem reklamującym się tu firmom bo wiele osób radziło by sobie bez płacenia za ich usługi.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Jarek Klein
(sho2)
Wiking
jakie forum by to nie było, (nie tylko MN) to nowy użytkownik ma obowiązek trzymania pewnych zasad (tu i tak nowi w porównaniu do innych portali mają zajebisty luz) i wykazania choćby minimum wysiłku w tym czego szukają.

Nie wiem po jakich wy forach smigaliscie ale musieliscie byc strasznie karani za swoje poczynania na forum... opiekowalem sie kilkunastoma forum i nigdy nie pocisnelem nowemu uzytkownikowi ze jest be bo nie chce mu sie kopac... jak juz chcesz pogadulic na temat nowych uzytkownikow to ja chce pogadulic na temat moderatorow tego forum ... ze tutaj wylazi syf i pytania sie powtarzaja to tylko i wylacznie wina modow a nie uzytkownikow temat powinien byc zamkniety podany linkt do tematy wczesniej powstalego i cala nasza dyskusja na temat czy sie komus chce kopac czy tez nie czy to wina nowego uzytkownika czy tez moda zostaje zamknieta... i nie ma tematu.
Nadal nikt mi nie odpowiedzial na pytanie dlaczego te kobiete potraktowaliscie tak a nie inaczej w sposob nabijajacy sie. Widze ze nawet w norwegi ciezko polaka nauczyc kulturki... a nie wspomne o pomocy.

Jak na 10 nowych tematów w ciągu tygodnia 7 jest o tym samym to znudzeniu forumowicze piszą co popadnie.
Masz racje pisza co popadnie i znalezienie odpowiedzi dla siebie musze szukac w 10 tematach... dalej chcesz to zwalic na nowych uzytkownikow????? To wina modow... Co ciekawsze uwazam ze nie powinni karac nowego uzytkownika tylko siebie bo powinni juz ten temat dawno zamknac i poslac go linkiem do pokrewnego... tak to sie robi przynajmniej tak mnie nauczyli ze jesli jestes modem jestes od pilnowania porzadku ale tez i przede wszystkim od POMOCY na tymze forum.

(Tylko że admin nie ma czasu tego redagować)

jesli admin nie ma czasu szuka pomocnikow przeca nikt nie bedzie kazal nikomu za friko siedziec tutaj 24/h i ukladac tysiace ludkow to proste... potrzebne jest 10 adminow co posiedza po pol godz dziennie i kazdy uporzadkuje swoj dzial i sprawa zalatwiona... tej kwesti tez nie rozumiem....

Niestety ludzkie lenistwo ( w koło to samo pytanie) i chęć dowartościowania się (chamskie wręcz odpowiedzi) nie pozwalają na to.

I tu trafilas w same sedno... nie powinien byc karany nowy uzytkownik tylko wlasnie ten stary co tak chamsko sie odzywa...
ja rozumiem forum na temat samochodow, gier, czy tam jakies inne tematyczne... ale to forum na temat norwegi to jedno chyba z najabardziej uczeszczanych tego typu forum wiec dlaczego nie pokazac innym ze tutaj sa ludzie ktorzy naprawde maja wiedze na temat norwegi a nie debili ktorzy nabijaja sie z nowych ktorzy o tym kraju nie wiedza nic. Nie rozumiem az tak jestesmy zawistni? az tak nienawidzimy swoich rodakow ktorzy maja ochote tutaj przyjechac? az tak boimy sie ze wleza na nasza robote i nam bedzie ciezej??? czy poprostu nie widzimy ze jesli nie sciagniemy tutaj rodakow to litwini i lotysze szybciutko nas z tak wygonia... Tak wygonia bo jesli obawiamy sie swoich rodakow to mowie wam ze litewcy i lotysze nie beda sie patyczkowac szybko nas zastapia za polowe tej kasy jaka my tutaj bierzemy od norwegow... taka prawda mialem pod soba ludzi tutaj w norwegi w wiekszosci polakow ale w brygadzie byli tez litwini... nie stekali nie narzekali w oczach norwega byli towarem duzo lepszym od nas polakoch chociarz robote wykonywali sporo gorzej niz my, ale nie narzekali, nie stekali nie robili strajkow jak stawki polecialy w dol a polacy??? wiecznie problemy, wiecznie jakies stekania i narzekania... Tak wiec zastanowmy sie z kim wolimy tutaj wspopracowac i przebywac...

Tak na marginesie to jeśli były by zebrane wszystkie pomocne informacje jakie się tu ukazały w jednym miejscu, nie były by one na rękę właścicielom MN a zarazem reklamującym się tu firmom bo wiele osób radziło by sobie bez płacenia za ich usługi.

jak by sie komus chcialo przekopac te cale forum... Ludzie ktorzy szukaja pomocy najpierw zaczynaja szukac od ogloszen, potem forum , potem znow ogloszenia , potem watek ktory zalozyli, ale i tak codziennie ogloszenia... to proste taka mentalnosc po co kpac dwa dni forum jak jest zakladka ogloszenia i tam znajde co mnie ciekawi a przynajmniej da obraz temu co bede szukal na forum... proste Nic tutaj wlodarze tego portalu nie straca... no chyba ze to takze byla aluzja do tego tematu czyli sa tutaj ludzie azeby zniechecac zagladania do forum i przegladania tylko ogloszen.... Moze jest i tak...

Mnie martwi tylko jedna rzecz ze jestesmy dla siebie przynajmniej w kwesti nowo poznanych az tak zawistni, wolimy sie posmiac z drugiego czlowieka zamiast jakos pomoc...
mam kolege tutaj w norwegi ktory nigdy, ale to nigdy nie odmowil pomocy czy to porady gdzie sam widzialem jak zadaje mu sie to samo pytanie po raz setny a on po raz setny z tym samym zapalem odpowiadal jak by to pytanie padlo po raz pierwszy....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok