Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
r bodzio (3701 niezalogowanych)
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
niestety ludzie łatwo przyzwyczajają się że im się pomaga i potem na tym jadą.i wtedy się człowiek zastanawia po jaką cholerę się w to pchał.byłam w takiej sytuacji w zeszłym roku,do dzisiaj mi sie tym odbija.na szczęście w międzyczasie trafiła się normalna znajoma z ludzkim podejściem,a nie z oczekiwaniami z kosmosu.
poza tym trzeba jasno określać granice pomocy. może to jest naturalne że ludziom się gubi granica jak dostają za dużo.
a co do pomagania na forum, to jasne że w załatwieniu konkretnej roboty pomogę najpierw komuś kogo znam. informacjami ogólnymi mogę się podzielić, jak tylko będzie mi się chciało pisać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fabrizio)
Wiking
Zalatwic prace mozna i pomagac tez tylko ze tutaj jest tylu bezrobotnych,szukajacych pracy ze jakos ciezko sciagac jeszcze nowych znajomych gdy starym nie potrafimy pomoc. Inna sprawa jest to co Gjovi napisala-czasami tak bywa ze latamy prosimy i cos tam wyplaczemy gdzies,potem przyjezdza taki ktos idzie to pracy i po miesiacu mowi ze zarabia zamalo i chrzani ta robote. Jest tutaj (Norge) mnostwo doradcow,madrali,wszystko wiedzacych- opowiadaja bajki jaki to raj,jakie zwroty podatkow dostaja itd a potem sa realia. Koszty utrzymania niestety sa duze i zanim ktos wyjedzie powinien dobrze sie zastanowic jezeli ma w kraju stala prace i rodzine.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
KRZYS11233 napisał:
czy sa tam w Norwegii osoby które same mieszkają pracują ale chciały by pomóc innym z Polski znalezc prace .bo jakoś wiedze ze wcale nie ma pomocy od ludzi z Norwegii jak już tam są to już koniec nikt nikomu innemu nie pomoże.Moze jednak znajdzie się pomocna dłoń

co masz konkretnie na myśli pisząc pomocna dłoń?może zadaj jakieś pytania,jeśli nie znajdujesz odpowiedzi w innych wątkach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(net)
Wiking
yzia napisał:
KRZYS11233 napisał:
czy sa tam w Norwegii osoby które same mieszkają pracują ale chciały by pomóc innym z Polski znalezc prace .bo jakoś wiedze ze wcale nie ma pomocy od ludzi z Norwegii jak już tam są to już koniec nikt nikomu innemu nie pomoże.Moze jednak znajdzie się pomocna dłoń

co masz konkretnie na myśli pisząc pomocna dłoń?może zadaj jakieś pytania,jeśli nie znajdujesz odpowiedzi w innych wątkach.

Nie wiem, ale juz sam tytul watku mowi duzo o autorze... I to zdjecie w profilu.
Czuje sie podle, ze nie moge mu pomoc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
DAREK SZANIAWSKI
(KRZYS11233)
Wiking
a ja myślę tak Ci którzy tam są też przez różne osoby mają załatwioną robote . Sa teraz mądrzy, a żeby komuś pomóc to raczej nie no bo po co, boja się a może przyjedzie taki Kowalski i zabierze mi tą robotę tacy są Polacy !!!!!!!!!!!!!!!!!! jeden drugiemu wilkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a wystarczyło by doradzic i nie mówi się tu od razu o podaniu na tacy i prywatnych odrzutowcach ale wystarczy trochę chęci i dobrej woli .Sami kiedys byliscie w takiej samej sytuacji i rozumie ze niektórzy sie poparzyli ale nie wszyscy są tacy sami
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
KRZYS11233 napisał:
a ja myślę tak Ci którzy tam są też przez różne osoby mają załatwioną robote . Sa teraz mądrzy, a żeby komuś pomóc to raczej nie no bo po co, boja się a może przyjedzie taki Kowalski i zabierze mi tą robotę tacy są Polacy !!!!!!!!!!!!!!!!!! jeden drugiemu wilkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a wystarczyło by doradzic i nie mówi się tu od razu o podaniu na tacy i prywatnych odrzutowcach ale wystarczy trochę chęci i dobrej woli .Sami kiedys byliscie w takiej samej sytuacji i rozumie ze niektórzy sie poparzyli ale nie wszyscy są tacy sami

Krzysiu, po co te nerwy? Twoja prośba o "pomocną dłoń" jest tutaj zbyt ogólna, a po tym co teraz napisałeś, mam wrażenie, że ma przede wszystkim charakter roszczeniowy. Czego sie spodziewasz po tym wątku? Piszesz, że nie chodzi tutaj o załatwienie Tobie pracy, więc o co? W jakiej kwestii potrzebujesz porady? Może trochę jaśniej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(net)
Wiking
KRZYS11233 napisał:

Krzys, powiedz co chcesz? szukasz roboty?
Konkretnie prosze... /mam nadzieje, ze cie nie urazilem ta swoja, ze tak powiem, bezposrednioscia/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
DAREK SZANIAWSKI
(KRZYS11233)
Wiking
nie chodzi tu o pójście na łatwiznę żebyście podali mi na tacy mieszkanie i pracę a ułatwili załatwienie sobie legalnej pracy a z resztą sobie napewno poradzę wystarczy tylko napisac słuchaj słyszałam- łem że taka firma chyba ma miejsca wolne masz tu nr tel albo meila i gadaj sobie o to konkretnie chodzi a pomocna dłoń to troche informacji a nie gadania ze nikt nic nie wie i chce miec wszystko podane na tacy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
ok krzysztof mowisz masz, agencje pracy i strony z praca
www.adecco.no/OmAdecco/Pages/BranchLocator.aspx
www.fleksi.no/new/html/jobb.html
www.finn.no/jobb/
www.nav.no/sbl/stillingssok/enkelt.do
mieszkanie znajdziesz na finn.no bo szczerze mowiac to rzadko kto zdecyduje sie wziac nieznajomego pod swoj dach a jeszcze inny ma w umowie ze nie moze przyjmowac znajomych na dluzej niz 2 tygodnie
i wierz mi ze ja bym chciala wszystkim pomoc tym co chca lub oczekuja pomocy, ale to jest nierealne...
caly czas ktos pisze ze chce przyjechac z PL do norwegii i temat zostal wyczerpany, trzeba poczytac
powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
KRZYS11233 napisał:
nie chodzi tu o pójście na łatwiznę żebyście podali mi na tacy mieszkanie i pracę a ułatwili załatwienie sobie legalnej pracy a z resztą sobie napewno poradzę wystarczy tylko napisac słuchaj słyszałam- łem że taka firma chyba ma miejsca wolne masz tu nr tel albo meila i gadaj sobie o to konkretnie chodzi a pomocna dłoń to troche informacji a nie gadania ze nikt nic nie wie i chce miec wszystko podane na tacy.

Po prostu zacząłeś tą dyskusje od tak zwanej "dupy strony". Bez konkretów, o co tak naprawde Tobie chodzi, natomiast z samymi żalami i pretensjami, tak, jakby każdy miał byc zobligowany do napisania - co, gdzie, jak...(tylko, że cały czas do końca nie wiadomo było w jakiej kwestii potrzebujesz tej pomocy).W końcu raczyłeś nas poinformowac, że chodzi o namiary na jakąś legalna robotę. Przedmówcy wypowiedzieli się, że w tej kwestii nie jest lekko...i podejrzewam, że nie dlatego, że chcą Ci zrobic na złośc, tylko dlatego, że takie są realia. Zanim bedziesz fukał na wszystkich naokoło, radzę jeszcze raz przeczytac to, co sam napisałeś.

Powodzenia zawsze mozna życzyc, więc niniejszym to czynię
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok