Mam nadzieję, że to ostatnia moja wypowiedź w tym wątku i mam nadzieję, że ją Sykepleier przeczytasz:
Pieniądze maja tyle wartości ile przyjemności możesz sprawić dzięki nim innym. Nie ma większej radości niż radość i uśmiech dziecka, które przeżywa coś nowego, coś pięknego dostaje. Nie ma bólu i wyrzeczeń, choć pamiętam czas, gdy całe zarobione pieniądze wydawałam na siebie, na wyjścia do siłowni, basen, sauna, nowe książki, ciuchy, kosmetyki. Teraz, gdy jestem zakochana w moich dzieciach nie mam większej radości niż zabrać je gdzieś, coś kupić. Dziś na przykład miałam ogromną przyjemność powiedzieć synkowi, że zamówiłam stelaż z huśtawkami na zewnątrz, ponad 4 tys, które bardzo obciążą budżet, ale które dzięki temu zakupowi nabiorą większej wartości, niż papier, na którym są wydrukowane. Nie ma lepszej rzeczy, niż usłyszeć: "Mamusiu, jesteś najlepszą Mamą na Świecie!"
Wiesz, ja nie jestem stara, mam 31 lat. I powiem ci, że młodość szybko mija. "Przyjaciele" szybko się wykruszą, zostanie jeden lub dwóch. Przyjdzie taki czas Sykepleier, że penis juz nie będzie tak często stawał

Ale to nie największe zmartwienie. Jako pielęgniarz wiesz przecież, że przychodzi starość, choroby. Ty ze swoimi poglądami będziesz sam. Przyjdzie czas, że będziesz gotów zapłacić tysiące, aby ktoś przyniósł ci kubek ciepłej herbaty nie uśmiechając się tylko służbowo, ale takiego kogoś nie będzie. Są chwilę, gdy po wylewie, zatorze, gdy język się pląta, chodzi w pieluchach, najwyższą wartością jest, gdy ktoś siedzi przy łóżku, trzyma za rękę i mówi, że kocha nad życie. Za głupi jesteś, żeby to zrozumieć teraz, przypomni ci się, gdy będziesz tak leżał i nikt cię za tę rękę nie potrzyma, nikt nie odwiedzi, nikt nie powie ciepłego słowa. Bo gdy przychodzi starość i choroby bywa, że i tych dwóch ostatnich przyjaciół odchodzi.
Życie, to coś więcej, niż numery na koncie, które dość szybko mogą zniknąć przy gospodarczych zawirowaniach, coś więcej niż papier, który spłonie w ciągu sekundy. Życie to przyjaźń, miłość, a tego nie kupisz nawet za grube miliony. Szacunku ludzi też, a dziś tutaj go straciłeś.