Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1067 niezalogowanych)
1564 Posty
Maniak
Zuzu napisał:
Sam lubię pograć (nieraz kilka godzin dziennie), więc nie piszę tego z perspektywy kogoś kto się czegoś tylko naczytał.
(starajmy się pisać poprawnie bo to wyrabia niezbyt ciekawą opinie graczom, stereotyp o bezmózgim yeti siedzącym przed tv,(monitorem))
Hobby super naprawdę, ważne żeby to było dawkowane z umiarem i odpowiednie treści dla odpowiedniego wieku.
Pozdro.

Stereotyp , zbliżone głupoty rozpowszechniał Jarek o internautach. Moja zabawa grami komputerowymi datuje się od czasów ZX Spectrum 48, również moja mama uwielbia gry od czasów "Lemmings" na Amidze , ona gra głównie w gry RPG, gry typu "The Sims", "Sim City", "Civilization" itp., ja oprócz powyższych bawię się strzelankami, strategiami, różnego rodzaju symulatorami, jak choćby "Pontifex" (Zbudujcie most... zgodnie z prawami fizyki http://www.idg.pl/ftp/gry_1118/Pontifex.II.html), czy symulatory lotu, ewentualnie jazdy samochodem, bądź motocyklem. Obecnie zajmuję się grami z serii "Half-Life 2", polecam szczególnie "Portal", nie ma masakry, trzeba tylko trochę pogłówkować . Dzieci posiadają kilka konsol, w tym PS3, ale wolą komputer ze względu na wielozadaniowość. Grają dużo w gry sieciowe, co jak zauważyłem, poprawia zrozumienie wśród nich zasad współżycia społecznego oraz współdziałania w drużynie, a to pożyteczna wiedza, przećwiczona bezpiecznie przy kompie .
   Moim zdaniem, dopuszczalną treść dla naszych dzieci dobierać powinniśmy my sami, większość gier "dla dorosłych" cechuje się mniejszym ładunkiem przemocy, agresji i zła wszelkiego, niż codzienne wiadomości w TV, czy portalach informacyjnych, bądź gazetach. Wystarczy, aby dziecko było uświadomione o co chodzi w grach i jakie są zagrożenia, aby mogło grać za naszą zgodą w coś opisane jako 18+. Poza tym, jeśli dziecko będzie chciało grać, to i tak znajdzie miejsce, aby zagrać, a to dopiero może "zryć beret" .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Przemek Pryk
(ObywatelX)
Wiking
Witam znaczy sie chcesz mieć pirata , wpisz w gogle czy mozna tak robić , ale wiele widziałem związane z piractwem , lecz napewno nie z ps3, widziałem filmy jak perzerabiają u ruskich czy w ameryce , ale ja osobiscie w to niewieże nieda sie chyba tego zrobić sony niemiało by interesu.ps2 miałem przerobioną można za grosze kupić , jak masz pare złotych to zainwestuj,Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Dyzio napisał:
hejka tez posiadam PS3 . mam pytanko. czy istnieje przegranie mozliwosc taka ze np. pozyczam gre i ja przegrywam na plytke. Tak sie pytam. Bo wielu z nas grajacych na napewno swoje ulubione gry i jak sie komus pozyczy to czasem nachodzi ochota pogrania. Pytanko z ciekawosci. pozdrowionka

Niestety PS3 nie posiada możliwości posiadania "kopi zapasowych" (CO skutkuje liczba sprzedanych konsol 29mln) i tzw."must have" trzeba posiadać na wyłączność, a poza tym dużą liczbę znajomych trzeba posiadać (coby pożyczyć) żeby przejść grę na raz,(bo dla multii to trzeba wsiąknąć)

zamierzam zakupić PS3 dla BluRay (FullHD chce do tego podłączyć) (NO I GodofWar3, Unchated2 i GT5 jeszcze)
wiem że to trosze nie to forum, ale może jakaś zabłąkana owieczka (video-audio filowa) się tu zabłąkała.
paPA.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Dino napisał:

Moim zdaniem, dopuszczalną treść dla naszych dzieci dobierać powinniśmy my sami, większość gier "dla dorosłych" cechuje się mniejszym ładunkiem przemocy, agresji i zła wszelkiego, niż codzienne wiadomości w TV, czy portalach informacyjnych, bądź gazetach. Wystarczy, aby dziecko było uświadomione o co chodzi w grach i jakie są zagrożenia, aby mogło grać za naszą zgodą w coś opisane jako 18+. Poza tym, jeśli dziecko będzie chciało grać, to i tak znajdzie miejsce, aby zagrać, a to dopiero może "zryć beret" .[/quote]

Jeśli siedzisz w temacie i wiesz co nieco o danej grze to możesz dobrać grę do wieku (poziomu intelektualnego) dziecka. kategorie wiekowe dla użytkowników są dobierane dla ogółu i nie są idealne, często 12-latek jest bardziej dojrzały niż nie jeden dorosły, ale to trzeba indywidualnie rozpatrzyć.
Większość rodziców nie ma różowego pojęcia o grach i wystarczy że będzie się kierowało zaleceniami które są na okładce gry i będzie git.
(dziesięciolatek grający kilka godzin dziennie w GTA4, nie mający innych wartości, autorytetów w życiu raczej na kogoś normalnego nie wyrośnie)
Dorośli mają awersję do gier dlatego że ich po prostu nie znają i dlatego się tego obawiają
(rock'n'roll też swego czasu był uważany za zło wcielone)

H3 pro Player!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
Uncharter 2 jest ok, ale zdecydowanie bardziej podobała mi się 1.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Marcin Sobanski
(Horacy)
Wiking
xbox to jest to czego ci trzeba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
141 Postów

(nicolas78)
Stały Bywalec
renat35 napisał:
Uncharter 2 jest ok, ale zdecydowanie bardziej podobała mi się 1.

Popieram głosik odnośnie gierki UNCHARTED Miałem okazje pobawić się w wersji demo i bardzo przypadło mi do gustu więc jest następną pozycją do zakupu

dla niewtajemniczonych ;

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok