Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Majówka! - Norwegia

140 Postów
Viola Bacz
(Silesia)
Stały Bywalec
Maj coraz bliżej...Może tak piknik gdzieś nad rzeczką? Co Wy na to? Może ktoś zna uroczy zakątek w okolicach Oslo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Max77)
Wiking
Ja polecam wodospad koło Ǻmot w kierunku na Vikersund... mozna bardzo miło spędzic czas.. jest woda ,miejsca na grila ,miejsca do łowienia rybek, dla rodzin z dziecmi atrakcja maly zwierzyniec na miejscu i skansen ... dla ciekawych stara kopalnia do zwiedzania ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Max77 napisał:
Ja polecam wodospad koło Ǻmot w kierunku na Vikersund... mozna bardzo miło spędzic czas.. jest woda ,miejsca na grila ,miejsca do łowienia rybek, dla rodzin z dziecmi atrakcja maly zwierzyniec na miejscu i skansen ... dla ciekawych stara kopalnia do zwiedzania ...

Popieram, bo mieszkam jakieś 7 km od tego miejsca!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Max77)
Wiking
gama28 napisał:
Max77 napisał:

Popieram, bo mieszkam jakieś 7 km od tego miejsca!

To juz wiem do kogo bede wpadac na kawe po drodze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Viola Bacz
(Silesia)
Stały Bywalec
Brzmi to cudnie. Tylko powiedzcie, czy jest tam jakaś możliwość dojazdu dla niezmotoryzowanych?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów

(anuk)
Początkujący
a ja poproszę o jakieś bliższe info na temat jak tam trafić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Z Oslo do Drammen, z Drammen do Hokksund, a z Hokksund jakieś 17 km w kierunku Hønnefos, fajne miejsce zwłaszcza dla dzieci, bo jest tam też farma z domowymi zwierzętami, do których można wejść i pogłaskać na przykład.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Dla niezmotoryzowanych można się dostać do Amot z Oslo Timekspressen 10, jeździ co godzinę, a potem spacer 2 km lub jakiś autobus miejski, ale nie wiem jaki, niestety, ewentualnie poprosić ładnie Gamę28 o podwiezienie, jeśli będzie akurat miała auto tego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Viola Bacz
(Silesia)
Stały Bywalec
Dwa kilometry z bucika to nie wiele . Jest tam jakiś specyficzny punkt, który określa to miejsce, czy tez posiada konkretna nazwę. Dajmy na to dreptam se dreptam, patrze a tam wielgachny wodospad i wiem, że jestem w odpowiednim miejscu?
Nie mniej sądzę, że majówkę zrobimy właśnie tam. Proponuje date 1 maj godz. 13.00?
Ja bedę na 99%. 1% pozostawiam na wypadek zabłądzenia . Jeżeli ktoś posiada fotkę z owego miejsca to poproszę o dołączenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Miejsce posiada konkretną nazwę, której niestety nie pamiętam, ale jak zapytasz o wodospad, to ci wskażą kierunek. Fotki posiadam, ale rodzinne z tego miejsca, samego wodospadu chyba nie, nierealne do wklejenia teraz, bo mąż ma je zmagazynowane wśród kilkudziesięciu tysięcy na kilku twardych dyskach i bez jego pomocy ani rusz.
Ja też się mogę pojawić z rodziną
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok