Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

alimenty - Norwegia

1 Post

(KASIEK)
Wiking
czy ktos sie orientuje jak to jest z alimentami w norwegi. moj brat rozstal sie z zona ta zlozyla papiery o alimenty mimo ze brat chcial placic dobrowolnie ale dla niej to bylo za malo . nav wyliczyl mu 7000 kr alimentow na dwoje dzieci czy to jest normalne przy zarobkach 17 tys miesiecznie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(lidka)
Wiking
wow,to nie zle mu dowalili;niestety nie wiem jak to jest tutaj,ale tez musze jakos zaczac sie ratowac bo jestem w podobnej sytuacji i nie wiem co mam robic;tylko ze moj były maz uchyla sie od placenia alimentow na dwoje dzieci i ponad rok juz nie placi;jednak podobno moge w polsce ubiegac sie z funduszu alimentacyjnego lecz nie robie tego gdyz mieszkam na stałe tu i nie wiem czy moge ubiegac sie tu -bo nie jestem jeszcze tu zarejestrowana z uwagi na brak pracy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
Kasiek, co do twojego brata, to powiem ci tyle, ze faceci zawsze chca na dzieci placic jak najmniej, bo uwazaja ze ta kasa idzie na perfumy i fryzjera. Niestety....rozstal soie z zoną, ale nie z dziecmi i musi na nie placic. Wielkosc alimentow mozna obliczyc na stronie navu. Powiem ci, ze ja sie zgodzilam na 5000 kr na moje dzieci, ale chyba zloze o podwyzszenie Moj (jeszcze) mąż zarabia netto 25 000 koron, wiec 10 tysiecy dostane na dzieci od reki .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Mefistofeles,masz racje.
Powinnas to zrobic jak najszybciej.
Takich kolesi,ktorzy potrafia zrobic dziecko a potem migac sie od placenia jest na mase.
Matka zostaje ze wszyskimi problemami sama a oni jeszcze nie poczuwaja sie do placenia,a przeciez to ich dzieci.
Jeden z drugim zyja sobie tak jak by byli kawalerami i maja wszystko gdzies a matka nie dosc ze musi robic za oboje rodzicow to jeszcze musi sie martwic o to co dac dzieciom jesc!
Dla mnie to jest smieszne zeby facet zarabial 25 tys a na SWOJE dzieci placil 5tys....troche nie za bardzo powazne podejscie do sprawy.
Pozdrawiam i zycze powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
MYsle ze na dzieci nie wolno zalowac kasy ale tez wiem ze czasami jej brkuje tutaj. mefisto nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka-ten chlopak tez chce zyc wmiare normalnie i rozumie ze te 10000 ktore mu zostanie to niewiele na utzrymanie sie tutaj. z drugiej strony alimenty odlicza sie od podatku wiec troche wraca spowrotem. pozdrawiam-jak ktos o mnie tutaj napisal alimenciarz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Przepraszam bardzo,a czy mefistofeles ze swoimi dziecmi nie chce zyc normalnie?!
Wedlug Ciebie-Fazi-chce zyc na czyjs koszt?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Nie znam osobiscie mefistofeles ale jesli maja wspolne dzieci a ojciec zarabia 25 tys miesiecznie to kwota na dzieciaki jest troche zanizona!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
wg mnie nie ma ceny ani kwoty ktora pozwala normalnie zyc bo to pojecie wzgledne i dla kazdego oznacza co innego. dla dzieci gdybym dysponowal taka kwota oddalbym 50000 a nie 5tys bo dziecinstwo nigdy nie wroci a i tak zadne pieniadze dzieciom nie zrekompensuja porazki zyciowej rodzicow. mysle ze kazdy ma prawo do "normalnego" zycia a przypadek chlopaka zarabiajacego 17000 i placacego 7000 alimentow jest krzywdzacy troszke dla niego. on tez ma prawo jesc,mieszkac,ubrac sie itd(czy 10000 wystarczy na utrzymanie sie tutaj smiem watpic). wiem jedno tylko dobra wola obojga rodzicow,rozsadek i showanie urazonych ambicji gdzies gleboko pomagaja zniwelowac krzywde ktora wyzadzamy dzieciom. przypadki ojcow olewajacych kompletnie swoje obowiazki sa byly i beda ale to sprawa dla sadow,komornikow i wlasnego sumienia. pozdrawiam alimenciarzy i was nasze byle i przyszle partnerki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
mam cie
(president)
Nowicjusz
...co byc alimendziasz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Różowa dupa)
Wiking
Do President ale ty to jesteś ścierwo ludzie mają poważne problemy a ty sobie jaja robisz, prędzej czy puzniej zdradzisz się kim jesteś np po adresie ip i wcale mnie to nie zdziwy jak dostaniesz od kogoś po gębie,a ludzie są różni jedni cierpliwi a drudzy mniej cierpliwi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok