Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(fazi)
Wiking
napisalas co masz zrobic teraz??? w domysle jak siebie utrzymac i zapewnic dzieciom byt- to co miala zrobic kolezanka ktorej maz zaginal bez wiesci??? zostala z 2.5 rocznym dzieckiem i w 6 miesiacu ciazy???kazdy urzad w polsce,policja ,sady,pomoc spoleczna rozkladaly rece mowiac dopoki nie bedzie miala papierka nie otrzyma pomocy zadnej.3 lata trwala jej gehenna zanim stwierdzono ze facet zaginal bez wiesci!!! przezyla dzieki sasiadom,matce rencistce i wlasnej sile. oczywiscie to inna tragedia zyciowa ale ponosi mnie dgy wplatujemy pieniadze w rozmowe o dzieciach!!! powtarzam zadna kwota nie zrekompensuje uczuc a to jest chyba wazniejsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Ja nie obarczam całą odpowiedzialnością mężczyzn , ale Mefisto ma rację . Co w przypadku , kiedy kobieta nie może pójść do pracy i nie może liczyć na rodzinę czy znajomych ?? Przecież ona też musi opłacać media , czynsz i nakarmić dzieci . A kiedy nie pracuję , to musi , niestety , obarczyć ojca alimentami .Oczywiście , są ojcowie , którzy za dziećmi w ogień by wskoczyli , ale są i tacy , którzy muszą się specjalnie na wizyty z dzieckiem umawiać .No i niestety , tych drugich , jest więcej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sylwia25)
Wiking
wlasnie umawiac bo byla sobie tego zyczy.i czesto kobiety robia z tego powodu problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sylwia25)
Wiking
Mefistofeles przeciez wiedzialas z czym sie wiaze maciezynstwo nawet jak jestes z ojcem dzieci.caly swoj wolny czas poswieca sie dziecia a nie kolezanka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Oczywiście , ale w pełnej rodzinie oboje rodzice zajmują się dziećmi . W takim przypadku zarówno matka jak i ojciec , mogą sobie pozwolić na wyjście do przyjaciół . Natomiast macierzyństwo to nie więzienie i gdy zaczynasz być matką nie przestajesz być człowiekiem !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
Fazi, ja cie nie zlinczuje, bo nie ma takiej potrzeby. Powiedzialm tez wczesniej ze ja, jako osoba nie chce nic od meza i rozumiem jego decyzje odejscia. Nie masz racji ze to tylko jego wina, ale widocznoie nie czytales uwaznie. Chce zaznaczyc, ze ja nie cierpie z powodu straty meza. Chce zeby dzieci mialy z nimi kontakt, ale drogi fazi - nie w ten sposob jak oni to robia. I jeszcze raz powtorze: kazda baba bioraca sie za zonatego i dzieciatego to dziwka i koniec, najgorsze wydanie dziwki, brak hamulcow. Ja mysle wylacznie o dzieciach, zalatwiam mieszkanie, staram sie ile moge. A beztroski tatus ma wszystko w nosie. A tobie sylwia powiem tylko tyle, ze decyzja o maciezynstwie to nie jest decyzja jednostronna. Ja musze byc madrzejsza i na wiele rzeczy przymykam oko, ale chyba nie sadzicie ze odpowiedzilany ojciec zostawia dzieci same w domu i dxzwoni do matki kiedy ta jest w pracy, zeby wracala, bo on sie umówił. I co wtedy? A gdyby ta pani byla madra, to by wiedziala ze nie przekupuje sie dzieci bo to jest chamskie. A to, ze ma sie dzieci nie oznacza ze trzeba siedziec w domu w wyciągnietym dresie i tłustymi włosami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(KASIEK)
Wiking
wydaje mi sie ze niema co obrzucac blotem kogos kogo sie nie zna lub niewie dokladnie o sprawie! prosilam o rade a nie o sad! tez jestem kobieta i matka ,ale na litosc kobiety tez nie sa swiete (nie wszystkie). i nawet jak zostaje sie samej z dziecmi to zagina sie rekawy i do pracy . ale w przypadku zony mojego brata to niemozliwe bo ma lenia i lewe rece do pracy niestety.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(KASIEK)
Wiking
i jeszcze jedno ! a co popycha waszych mezow w ramiona innej kobiety ? zastanawialiscie sie nad tym ? moze wina lezy po dwoch stronach medalu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Dgybysmy tylko tak samo my faceci jak i kobiety potrafili wprowadzic w zycie wszystkie te idealy o ktorych czasami piszemy to swiat bylby idealny a zwiazki trwaly od przedszkola.
Kasiek uwazam ze twoj brat zasluguje na zycie normalne po rozwodzie a alimenty sa zawysokie w stosunku do zarobkow ktore osiaga. czy jest winny TAK. CZLOWIEK JEST ZAWSZE WINNY JAK NIE ZDRADY TO TEGO ZE POKOCHAL NIE WLASCIWA KOBIETE ALBO TEGO ZE POZWOLIL ODEJSC ZONIE.
sprobuje namierzyc jakiegos taniego prawnika od tych spraw-jezeli mi sie uda dam znac na prywat.pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
wiecie co czytajac niektore posty mam wrazenie ze ktos sobie jaja robi Kobieta jest winna ze maz odszedł do innej bo ona miała dla niego za mało czasu pewnie pracowała zawodowo wracajac z pracy musiała zrobic obiad pranie sprzatanei prasowanie do tego jeszcze opieka nad dziecmi bo tatko wracał z pracy ciezko zmeczony i jedyne na co miał siłe to zjesc obiad potem usiasc przed telewizorem z pilotem badz przed kompem a potem taki ci powie ze to twoja wina bo nie dbałas o niego
Mesfistofeles bardzo ci wspołczuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok