Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Proponuje wejsc na strone nav generalnie rodzic nie wazne czy matka czy ojciec płaci alimentow 40 proc swojej pensji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
Kami, dzieki ale nja tu nie szukam wspolczucia. Opinii zawsze bedzie tyle ilu piszacych i to jest normalne, poza tym zawsze nalezy spojrzec na wszytsko obiektywnie. Kasiek, mialas sie odezwac, to ci powiem otym, co pisalas. Jesli chodzi o twojego brata i te wysokie alimenty, to mozna ta kwote obliczyc na stronie navu. Ja obliczylkam i moglabym miec duuuuzo wyzsze, ale zgodzilam sie na mniejsze. Na wysokosc wpywa to w jakim jest sie progu podatkowym, trzeba wpisac zarobek brutto i netto, zaznaczyc czy rodzic z ktorym sa dzieci pracjue, czy dziecko ma opiekunke, ile nocy w miesiacu dzieci spia u rodzica z ktorym na stale nie mieszkaja oraz wiek dzieci. To wszystko dalo kwote jaka twoj brat placi. A co do kobiet leniwych to sie zgodze, sa takie ktore w zyciu nie pracowaly tylko na zapomogach jada, ale to wiecznie nie trwa, dzieci dorosna i alimenty sie skoncza.
Ech, za rozpad malzenstwa winne sa zawsze dwie strony ; maz i kochanka, lub jak kto woli zona i kochanek - to taki dowcip. Oczywiscie ze jak cos nie gra, to sie ludzie rozstaja, ale dzieci nie sa winne niczemu. Ja napisalam o sobie, zeby cos moze innym uswiadomic. Facet facetowi nie rowny, kobieta kobiecie tez nie. A moj maz robi mi na zlosc wykorzystujac dzieci, a to pewnie dla tego, ze nie prosilam go aby wrocil, wrecz przeciwnie, poprosilam aby natychmiast sie do niej wyprowadzil Nie prosze zeby mnie utrzymywal, ma tylko dzieci kochac i odwiedzac. Nie potrzebuje wspolczucia, bo daje sobie swietnbie rade, mimo iz tatus wywalil dzieci (i mnie) na ulice, potrafie sama poszukac mieszkania. Boli mnie tylko to ze okradl wlasne dzieci z pieniedzy, ktore poszly na kochanke i nowy telefon oraz zegarek. To nie jest normalne zeby dzieci robily taki prezent ojcu i jego pani.
Kazdy zasluguje na normalne zycie i ja nie przeszkadzam w nim nikomu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Ja się w ogóle dziwie , że mu dałaś te pieniądze , przecież to pieniądze dla dzieci , a nie dla tatusia i jego zachcianki !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(lidka)
Wiking
wiadomosc do kami; ..mierzysz facetów jedna miara...]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(KASIEK)
Wiking
zamykam temat ! chcialam rady a nie sadu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(lidka)
Wiking
...podam swoj przyklad..;po 12letnim małzenstwie okazalo sie ze moj maz mnie zdradzał; rozwiodłam sie;mamy dwoje dzieci,na które moj były nie płaci alimentow (a sad przyznał mu do lacenia 500 zł/mc-na dwoje dzieci...) ...tak to smutne ze tylko tyle ,ale on nie płaci nawet tego,zekomo nie ma z czego,a teraz rozbija sie gdzies w anglii z nastolatkami; teras probuje ułożyć sobie zycie z facetem ktory poswiecał sie 5lat dla dzieci ,bedac z zona ktora notorycznie go zdradzala i na dodatek wciaz pije; kazda z nas jest w innej sytuacji; nie jest tak, jak jedna z nas tu napisała ze kobieta ktora włazi zonatemu mężczyznie do łozka jest zwykła dziwka/ kazden uczciwy facet ma prawo do normalnego zycia... /i kobiety tez...; // niektorzy z nas naprawde nie maja serca ani zrozumienia ;
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sylwia25)
Wiking
wlasnieco popycha waszych mezow do zdrady.takie jestescie madre.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
Wlasnie Lidka, niektorzy nie maja serca - hustaja sie z kochankami, wynajmuja im mieszkania a dla dzieci nie maja czasu i na dodatek wyrzucaja wlasne dzieci na bruk. Lidka, nie bierz sobie do serca mojego tekstu o dziwkach. Ja wiem ze jestes w ciazy i twoij facet jeszcze nie ma rozwodu, czyli byl jeszcze zonaty , ale twoja sytuacja byla inna... a moj maz sprowadzil mnie z dzecmi tutaj, wszystkim mowil jak to za nami teski, do telefonu ze nas kocha ponad wszystko, a mial inna. Ona wiedziala ze sa dzeci i nawet sie wahala, bo jej te dzieci przeszkadzaly, ale jednak z nim sie spotykala na potajemnych schadzkach, byla adrenalina itp. Jak wyszlo na jaw, to go wyobraz sobie nie chciala do siebie zabrac juz jej nie pasowalo ze trzeba mu prac i gotowac.
Do syliwii25: mojego meza do zdrady popchnelo to, ze mu sie w tylku poprzewracalo, mial wszytsko- stala prace w panstwowej firmie, dobry zarobek, dwoje zdrowych, madrych i ladnych dzieci, wspaniale perspektywy. Niestety, przez rok tu byl sam i przylepila sie Rosjanka, wiadomo, samotnosc..., ile mozna sie onanizowac? No i zakochal sie, bo kochanka nie wymaga zeby pomogl w domu, zawsze jest pieknie ubrana i wypoczeta, ma czas aby wysluchac, a zona ciagle cos chce, zona jest zmeczona, ma okres i w ogole zona to samo zlo, bo prosi zeby wyjsc na spacer w niedziele z dziecmi. Malo jeszcze wiesz o zyciu Syliwa, nie zycze ci zeby sie musiala dowiedziec tego co Lidka i na przyklad ja. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
wiad do lidka
wiesz moze i tak jest jak mowisz ale powiem ci ze moja mama została sama z 5 dzieci bo jak tatko stwierdził rodzina jest mu kula u nogi i odszedł do innej gdzie miał jeszcze krotsza smycz sad oczywiscie na rozprawie rozwodowej przyznal mu jakies alimenty ale on i tak ich nie płacił moja mama tyrała na 2 etatach by starczyło pieniazkow A teraz jak dzieci sa dorosłe pracuja to tatus przypomiał sobie o nich i najmłodszego brata ktory nie pamieta za wiele z tego okresu bieze na litosc i ciagnie od niego sianko niby ze chory na leki ze na jedzenie mu nie starcza itp a moj głupi brat daje sie urobic i siega do portfela dlatego nie mam litosci dla takich ludzi i bardzo mozliwe ze dlatego tak oceniam wszystkich tatkow ktozy opuszczaja rodzine oczywiscie wiem ze sa wyjatki i to kobieta jest czasem winna wazne moim zdaniem jest to ze jak dorosli sie rozstaja niewazne kto był winny nie odbiło sie to na dzieciach by zawsze znajdowali dla nich czas kochali ich łozyli na ich utrzymanie i nie zapominali z biegiem czasu
(czyt z nowa rodzina) o swoich obowiazkach I przepraszam lidka jak poczułas sie urazona
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
drogie dziewczyna moja byla zona wychodzi wlasnie za maz za wspanialego faceta ktorego poznalem i chyba nawet jestesmy kolegami(zreszta on namowil mnie na wyjazd tutaj).mam nadzieje ze podaruje mojej bylej zonie(wspanialej kobiecie) to czego ja nie moglem dac,ze bedzie ojcem dla moich dzieci takim samym jak dla swoich. powiem wam z doswiadczenia swojego ze musza minac lata aby mozna bylo na trzezwo ocenic to co sie stalo z poprzednim zwiazkiem. w naszym przypadku potrzeba bylo 3 lat a 6 jestesmy po rozwodzie.nawet kwestie pieniezne teraz nie stanowia problemu wiekszego(chodz sa jak to zawsze bywa) dlatego wczesniej pisalem-schowajcie urazy,dume i emocje a zacznijcie rozmawiac ze swoimi bylymi.jezeli ktos nie kocha swoich dzieci to zaden sad go do tego nie zmusi ani zadne alimenty.duzo szczescia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok