Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

praca - Norwegia

2 Posty
Adam Karstein
(glazura12)
Wiking
czy pracodawca moze zmienic mi umowe o prace , z umowy na czas nieokreslony na umowe na czas okreslony np. na umowe do knca roku ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
212 Posty
Ja Gabriel
(Ja Gabriel)
Stały Bywalec
glazura12 napisał:
czy pracodawca moze zmienic mi umowe o prace , z umowy na czas nieokreslony na umowe na czas okreslony np. na umowe do knca roku ???Tak, ma takie prawo.
Ty natomiast, możesz ten dokument podpisać lub nie podpisywać.
Wolny kraj i wolny indywidualny wybór.
Dobrze, że nie dał tobie natychmiastowego zwolnienia, niemniej ta zmiana umowy dobitnie informuje iż ma zamiar się ciebie pozbyć z firmy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1610 Postów
Maniak
a nie pomyślałeś dziadek że to może on chce taką umowę żeby nie musiał się zwalniać sam?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
212 Posty
Ja Gabriel
(Ja Gabriel)
Stały Bywalec
czesio2009 napisał:
a nie pomyślałeś dziadek że to może on chce taką umowę żeby nie musiał się zwalniać sam?Gdyby tak było jak piszesz, to zapytanie miało by inną formę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
glazura12 napisał:
czy pracodawca moze zmienic mi umowe o prace , z umowy na czas nieokreslony na umowe na czas okreslony np. na umowe do knca roku ???

...sprawdż status finansowy firmy,bo jest to dziwne troche...
...a jaki miałes okres wypowiedzenia na umowie na czas nieokreslony,może 3 miesięczny?
...to może byc powód?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Adam Karstein
(glazura12)
Wiking
widze, ze nikt nie jest w stanie udzielic mi informacji sprwdzonej potwierdzonej konkretnymi aktami prawnymi.
Piszecie same bzdety od ktorych glowa boli.
Dziekuje wszystkim za takie porady.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1610 Postów
Maniak
glazura12 napisał:
widze, ze nikt nie jest w stanie udzielic mi informacji sprwdzonej potwierdzonej konkretnymi aktami prawnymi.

chcesz pewnej informacji?
zadzwoń do tej pani

Advokatfullmektig Justyna Dobrowolska
e-post: jd@advokatfirmaet-hesselberg.no
tlf: 934 33 851

pomoc darmowa ponieważ od 1 stycznia 2009 roku górna granica dochodu rocznego kwalifikującego do przyznania bezpłatnej pomocy prawnej w wymienionych dziedzinach to 246 tys. koron brutto dla osób samotnych i 369 tys. koron brutto dla małżonków/konkubentów. Majątek nie może być większy niż 100 000 koron netto.
Przyklady:
- darmowa pomoc prawna dla pracowników w sprawach dotyczących bezprawnego zwolnienia oraz zwolnienia dyscyplinarnego.

proszę bardzo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
212 Posty
Ja Gabriel
(Ja Gabriel)
Stały Bywalec
glazura12 napisał:

Ha, cha, ha.
Bardzo śmieszne.
Zadałeś mało precyzyjne pytanie, niepoparte żadną informacją na temat twojego statusu w twojej firmie jak chociażby:
- co robisz
- jak długo pracujesz
- jaka to firma w sensie prawnym, /jednoosobowa, NUF, AS/
A sam, żądasz tutaj odpowiedzi na poziomie co najmniej Norweskiej Inspekcji Pracy lub Norweskich Związków Zawodowych.
Weź i otrzeźwiej, jeżeli w taki sam sposób egzystujesz w firmie, to nie ma się czemu dziwić iż pracodawca z początkowego zachwytu twoją pracą, spuścił parę i zmienił umowę.

Niemniej powinieneś być zadowolony z takiego obrotu sprawy.
Ponieważ mając umowę na czas nieokreślony można ją zawsze rozwiązać w dowolnym czasie prawnym.
Gorzej jest natomiast z umową na czas określony o ile sam pracownik nie podłoży się pod prawny walec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok