Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
4 Posty
Luke7777
(Luke7777)
Wiking
Szukam kogoś kto pomógł by mi wyjechać do Norwegii do pracy, język angielski znam w stopniu komunikatywnym B1, mam na to certyfikat. Ukończyłem UW wydział Zarządzania kierunek Bankowość, Ubezpieczenia i Rynki Kapitałowe, mam doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej,w handlu i zakupach, jeżeli jest ktoś życzliwy to proszę o kontakt, pozdrawiam Łukasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Szukasz pracy w zawodzie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Luke7777
(Luke7777)
Wiking
hej, a co mogłabyś mi zaproponować? podejrzewam że prace w zawodzie mógłbym znaleźć dopiero jakbym opanował biegle język co myślisz?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(marcinflislegger)
Wiking
zaproponowac... dobre !!! moze jak juz masz parcie na norki to znajdz jakakolwiek prace,a pozniej mysl o tej docelowej jaka Cie interesuje,a nie odwrotnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Luke7777 napisał:
hej, a co mogłabyś mi zaproponować? podejrzewam że prace w zawodzie mógłbym znaleźć dopiero jakbym opanował biegle język co myślisz?
Nistety nie mam mozliwosci zaproponowac ci prace.
Pytanie bylo tak troche z ciekawosci.

Co do pracy w zawodzie, to podejrzewam, ze nawet jak bedziesz znal norweski, to bedziesz mial spore trudnosci ze znalezieniem pracy. W sumie to mysle, ze pracy w zawodzie z dyplomem z Polski, to akurat w tym zawodzie nigdy nie znajdziesz. To tak po przeczytaniu artykulu opublikowanego dzisiaj w gazecie. Wrzuc go na googe translate i przeczytaj.
Wez pod uwage, ze ta osoba miala pomoc z NAV (cos jak ZUS), a ty jako osoba nie majaca registreringsbevis tej pomocy nie dostaniesz.

www.aftenposten.no/meninger/debatt/Jeg-f...-Anonym-612408b.html

Z drugiej strony, jestem urodzonym pesymista, wiec moze sie myle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Luke7777
(Luke7777)
Wiking
ok dziękuje za info, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty