Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Utrwalanie stereotypów o Polakach przez NRK :/ - Norwegia

16 Postów
Monilla M
(monilla)
Wiking
Bardzo rozczarował mnie dokument " 99%NORSK"
Polka, która dorastała w Norwegii zabiera swojego przyjaciela (Norwega) do Polski, aby mu pokazać jak się żyje w naszym kraju . W pierwszy wieczór lądują na imprezie.. disco polo a na drugi dzień idą do ..kościoła. W ramach pobytu w PL nie obyło się też bez wstawki z budowlańcami i wspólnego kucia ścian ..
brak słów
a miałam nadzieję, że może w końcu przełamiemy stereotypy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
Mazury napisał:
Stereotypy na temat Polaków w Niemczech przełamał Robert Lewandowski. Disco polo budowlańcy nie są do tego zdolni, choćbyś nie wiem jak zaklinała rzeczywistość.
k.

-----
Jakie to dzieła wydalił z siebie kopacz skórzanej galy Lewandowski,że zwrócił na siebie i Polaków uwagę rodaków Bacha, Rielkego, Wagnera, Leni Riefenstahl.....bo nie pomne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

()
Maniak
jak trzeba mieć w sobie tyle złej woli, jadu i wredności
a może ślepia gilem zaropiałe aby nie dostrzec postępu w postrzeganiu Polaków
przez Norweską Telewizję Publiczną
przypomnę, że wcześniej
w Narodzie Barakowym
polactwo piło łyski zapijając mlekiem pod ogórka i ciasto babuni
w Kampen for tilværelsen
polaczki kradli, pili, swego kamerata chowali w worku na śmieci i kutasem mierzyli wnękę pod szafkę kuchenną, a na dodatek dla ciepłej kolacji nadstawiało rumpy bogatemu norasowi

www.mojanorwegia.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Monilla M
(monilla)
Wiking
" napisał:
jak trzeba mieć w sobie tyle złej woli, jadu i wredności
a może ślepia gilem zaropiałe aby nie dostrzec postępu w postrzeganiu Polaków
przez Norweską Telewizję Publiczną
przypomnę, że wcześniej
w Narodzie Barakowym
polactwo piło łyski zapijając mlekiem pod ogórka i ciasto babuni
w Kampen for tilværelsen
polaczki kradli, pili, swego kamerata chowali w worku na śmieci i kutasem mierzyli wnękę pod szafkę kuchenną, a na dodatek dla ciepłej kolacji nadstawiało rumpy bogatemu norasowi"

Jezu , faktycznie jestem pełna jadu i wredności , jeśli zamieszczam post , ze szkoda , ze mając okazję pokazac w norweskiej telewizji DOKUMENT o tym jak się żyje w Polsce to , ze zamiast pokazać nasz kraj jako rozwięte, pełne sprzeczności, bogate kulturowo miejsce , nrk tylko utrwaliło pare stereotypów.
W dokumencie dodatkowo występowała Polka i to ona oprowadzała Norwega po swoim mieście. Można to było wykorzystac do promowania naszego kraju ,, uświadomienia , że słyniemy nie tylko z np disko polo i zdolnych pracpwnikow budowlanych , zwlaszcza, ze z tym nas głownie kojarzą.
I absolutnie nie mam nic do ludzi , ktorzy zajmują się budowlanką itd Prosze mnie zle nie zrozumiec .
super , ze i tak powoli przełamujemy stereotypy
co do "Kampen ..." nie był to dokument , więc nie mozemy sie az tak obrazac o to jak zostalismy przedstawieni ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Monilla M
(monilla)
Wiking
Jezu , faktycznie jestem pełna jadu i wredności , jeśli zamieszczam post , ze szkoda , ze mając okazję pokazac w norweskiej telewizji DOKUMENT o tym jak się żyje w Polsce to , ze zamiast pokazać nasz kraj jako rozwięte, pełne sprzeczności, bogate kulturowo miejsce , nrk tylko utrwaliło pare stereotypów.
W dokumencie dodatkowo występowała Polka i to ona oprowadzała Norwega po swoim mieście. Można to było wykorzystac do promowania naszego kraju ,, uświadomienia , że słyniemy nie tylko z np disko polo i zdolnych pracpwnikow budowlanych , zwlaszcza, ze z tym nas głownie kojarzą.
I absolutnie nie mam nic do ludzi , ktorzy zajmują się budowlanką itd Prosze mnie zle nie zrozumiec .
co do "Kampen ..." nie był to dokument , więc nie mozemy sie az tak obrazac o to jak zostalismy przedstawieni ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
monilla napisał:
co do \"Kampen ...\" nie był to dokument , więc nie mozemy sie az tak obrazac o to jak zostalismy przedstawieni ...

--------
Kiedyś zaproponowałem NRK żeby odwiedzili mój dom w PL. Nie pasowało im... Płascy idioci.
Dzis kazalbym jeszcze dojechać droga że Świnoujścia, żeby pasterze wiedzieli jak wygląda nowoczesność.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
monilla napisał:
Bardzo rozczarował mnie dokument \" 99%NORSK\"
Polka, która dorastała w Norwegii zabiera swojego przyjaciela (Norwega) do Polski, aby mu pokazać jak się żyje w naszym kraju . W pierwszy wieczór lądują na imprezie.. disco polo a na drugi dzień idą do ..kościoła. W ramach pobytu w PL nie obyło się też bez wstawki z budowlańcami i wspólnego kucia ścian ..
brak słów
a miałam nadzieję, że może w końcu przełamiemy stereotypy

-------
Ta Polka miała tipsy a Norweg kolczyk w uchu i dziare na napletku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
60 Postów
pck
(pck)
Początkujący
moze nie mial napletka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok