Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
380 Postów
Stały Bywalec
WilhelmTell82 napisał:
Powstanie warszawskie kosztowalo setki tysiecy ofiar,w moich oczach byl nie potrzebnym zrywem,umarli pewnie mysleli ze ich potomkowie beda lepiej zyli niz oni,trzeba ratowac zywych a nie grzebac w historii i podgrzewac zmarlych wkolko..
strajki w staczni gdanskiej i w kopalni Wojek tez bylu niepotrzebne?
wiesz co to byl Plan Pabsta z 1940 roku?

wiec sie nie wypowiadaj

a ten warszawiak wsteczny to z RONA przybyl do stalicy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
380 Postów
Stały Bywalec
Pozostaje tylko wybrac miejsce
Ambasada Niemiec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Teodor Świerkocki
(Teodrynn)
Wiking
wsteczniak napisał:
Teodrynn napisał:
wsteczniak napisał:
Teodrynn napisał:
Człowieku, skąd tyle w Tobie jadu, to ze się urodziłeś w W-wie zapewnia Ci monopol na krytykowanie wszystkich i wszystkiego? Co tu robisz? Wróć do W-wy, nie będzie tam słoików, jakim tu jesteś. Jakim prawem uzurpujesz sobie prawo do wypowiadania się za tamtych ludzi. Mam 30 lat, od dzieciństwa interesuje się historią, teraz uzupełniam braki w historii nowożytnej, byłem na każdym prawie święcie narodowym pod pomnikami, czy w upale czy w zimnie, zawsze byłem i będę.10 lat jako leśnik w Polsce szedłem jako ochotnik pod pomnik, bo jestem i czuje się Polakiem, nawet tu w NO chcę celebrować pamięć o Polakach. Nie Pozdrawiam

A jadu to sie na MN opilem od cyskow i innych pokurczow. I tak juz zostalo, ze jak Don Kichot z pojebami sie przekomarzam.

Jest takie powiedzenie: nie walcz z idiota, bo wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem." Właśnie poleglem, lecz nie złożyłem się do Twojego poziomu...

Widzisz teodorze, atakujesz ad personam, choc jedynie cie zapytalem o motywy twojego postepowania i skad takie uwielbienie do celebry. A przeciez moglem zaczac personalnie jak ty. Powiedziec cos o twoim imieniu, o stroju juz nie wspominajac. Zachowalem sie powsciagliwie, choc dosc spojrzec na ciebie by nie wdawac sie polemike z lesnikiem.
Wyglada na to, ze za bardzo utozsamiles sie przez ostatnie 10 lat z zawodem wykonywanym, stad i lesne zachowania.
Mimo wszystko powodzenia zycze.

Ach... Pociagne to bezsensowna dyskusję. Twoje zachowanie i słownictwo jest gorsze od "wioskowych chujków", masz swoje zdanie to bardzo dobrze, ale do cholery czemu obrazasz każdego kto nie jest z W-wy, czemu obrazasz mój patriotyzm? Nie wiem, może głupi jestem, ze od dzieciaka się interesowałem się historią, ze brałem udział w inscenizacjach historycznych, konkursach, ze brałem czynny udział w propagowaniu wiedzy o patronie mojej szkoły jakim był K.K.Baczyński. Nie wiem chyba debil jestem i reszta Polski , ze się interesuję Powstaniem Warszawskim i nie tylko. Przecież to jest tylko i wyłącznie interes W-wy. Proszę, przepraszam, błagam napisz coś o moim imieniu, wyglądzie itd.Ja się pod pseudonimem nie chowam, więc nie pisze ad personam....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
380 Postów
Stały Bywalec
nie ma sensu dyskutowac z platnymi pacholkami rosji
ale mozna jedynie uswiadamiac niedouczonych o prawdziwej histori Polski

bo juz to pokolenie JP mysli ze obozy byly polskie a nazisci to Polacy
czego przykladem sa amerykanie najbardziej durny narod swiata
www.se.pl/wiadomosci/swiat/nazistowska-p...-reaguje_589391.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Pomijajac semantyke i agresje, to co do faktow wypranych z emocji zgadzam sie ze Wsteczniakiem.
Swiecenie Powstania Warszawskiego jest modne, jest cool, jest trendy.

Zas jek mawial Marszalek Pilsudski, to gdy przychodzi co do czego, wtedy okazuje sie ze "...ci, co maja idee wciaz na ustach maja ja zazwyczaj i w pobliskiej dupie".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Teodor Świerkocki
(Teodrynn)
Wiking
WujekJanek napisał:
Pomijajac semantyke i agresje, to co do faktow wypranych z emocji zgadzam sie ze Wsteczniakiem.

Zas jek mawial Marszalek Pilsudski, to gdy przychodzi co do czego, wtedy okazuje sie ze "...ci, co maja idee wciaz na ustach maja ja zazwyczaj i w pobliskiej dupie".

Proszę w swej łaskawości spisać mi, które wydarzenia mogę celebrować. Całe życie mieszkałem na ziemiach odzyskanych, dziadek pochodził mazowieckiego, babcia(również Polka) z pod Drohobycza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
380 Postów
Stały Bywalec
WujekJanek napisał:

a pamietasz powodz we Wroclawiu w 1997 ?

i kto mial to w dupie _? bo ani moja rodzina ani znajomi ani ich rodziny nie mieli
kazdy sadzi po sobie

wiem rodziny sie nie wybiera
a i nie podcieraj sie marszalkiem bo nic takiego nie mowil
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
171 Postów

(wsteczniak)
Stały Bywalec
Teodrynn napisał:
WujekJanek napisał:

Proszę w swej łaskawości spisać mi, które wydarzenia mogę celebrować. Całe życie mieszkałem na ziemiach odzyskanych, dziadek pochodził mazowieckiego, babcia(również Polka) z pod Drohobycza.

Chlopie, celebruj co chcesz, stoj na wietrze pod pomnikami, zapierdalaj w zaspach na obchodzy czego sobie tylko zyczysz. To ze ktos lubi popierdalac z flaga to jego sprawa, ale robienie wartosci z przypadku jakim niewatpliwie jest to, ze urodziles sie w polsce zawsze mnie smieszylo.
Zapewne gdybys urodzil sie w Moskwie, to bys celebrowal aneksje Krymu. Tak to juz z wami jest patryjoty - jak niczego nie osiagneliscie w zyciu to zwracacie sie w strone symboli.

W "platformie" jest swietny cytat, ktory oddaje istote takich zachowan i oczekiwania jakiejs niedefiniowalnej nagrody za wlasna postawe - "Wszystko może nas spotkać w życiu, przede wszystkim zaś nic"

To wlasnie opisuje ciebie i tobie podobnych,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
171 Postów

(wsteczniak)
Stały Bywalec
odurodzeniadumny napisał:
WujekJanek napisał:

a pamietasz powodz we Wroclawiu w 1997 ?

i kto mial to w dupie _? bo ani moja rodzina ani znajomi ani ich rodziny nie mieli
kazdy sadzi po sobie

wiem rodziny sie nie wybiera
a i nie podcieraj sie marszalkiem bo nic takiego nie mowil

Łbie, a kto cie widzial w tym Wroclawiu i moze zaswiadczyc jak to niosles pomoc?
...Oczywiscie zartuje, przeciez srednio myslaca osoba wie, ze podczas powodzi wioski sa odciete od swiata, wiec zapewne byles uwieziony na dachu tatowej stodoly.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
cala Polska pomagala wszyscy moi znajomi oddali wszystkie latarki i spiwory jakie mieli ,kto mial materacy i pontony tez oddal a wielu ludzi koce i dary musieli zabrac z powrotem do domu bi juz nie bylo miejsca w transportach

oczywiscie za wyjatkiem takich zlodzieji jak jasta wsteczniak i gabriel
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok