Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zasiłek opiekuńczy - Norwegia

8 Postów
Anulka1
(Anulka1)
Wiking
Czy zasiłek opiekuńczy należy się dziecku gdy ojciec pracuję w Norwegii a ono jest zameldowane z mamą w Polsce ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Jaki opiekunczy???? Ludzie trzymajta mnie.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
104 Posty

(tomecki)
Początkujący
Krystian85 napisał:
Jaki opiekunczy???? Ludzie trzymajta mnie.....

Pewnikiem od opieka nad owym dzieckiem.. Maju jeszcze pielegnacyjne i najwyzszy raczy wiedzic jakie jeszcze w owym kraju nad wisla dajo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Należy udokumentować fakt, że rodzina jest razem zameldowana w Polsce. Stosowny dokument wydaje urząd gminy.

Więcej informacji: www.mojanorwegia.pl/zasilek-rodzinny/zasilek-opiekunczy.html
Zgłoś wpis
176 Postów
Greg Greg
(Greg1979)
Stały Bywalec
Nalezy sie 970 NOK na kazde dziecko.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
104 Posty

(tomecki)
Początkujący
Greg1979 napisał:
Nalezy sie 970 NOK na kazde dziecko.

Niezles to gregu wydedukowal, zdaje sie ino, ze kobicina wi ile piniendzy sie nalezy, a pyta o co innego. JAko ze to opiekunczy to pewnikiem rozchodzi sie o kontantstøtte, a jak rodzinne to pewnikiem barnetrygd. Taka to nomenklatura na stronach NAV stosownie tlumaczona obowiazuje.
www.nav.no/en/Home/Benefits+and+services...rwegii.805383895.cms

Co do oczekiwnia jak zesta w polsce( barnetrygd) to pamietam, ze to 18 miechow bylo ale mi sie i szukac nie chce w prawie owym.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Anulka1
(Anulka1)
Wiking
ja wiem że rodzinny a opiekuńczy to co innego a nie którym chyba się mylą pojęcia ;( a czy ktoś składał dokumenty na opiekuńczy ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Anulka1
(Anulka1)
Wiking
może mi ktoś podesłać formularz na zasiłek opiekuńczy!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Anulka1 napisał:
może mi ktoś podesłać formularz na zasiłek opiekuńczy!!!

Nie!!!! Nie moze!!!!
Bo trzeba sobie wejść na stronę Nav i wybrać formularz samemu, następnie wybrać opcje, które nas dotyczą ( np. Obywatelstwo, stan cywilny itp) a potem zalogować sie za pomocą numeru personalnego, następnie mozna sobie wydrukować ten formularz i wypełnić, zeskanować i wraz z załącznikami, które wybrało sie na początku odesłać elektronicznie.
Mozna tez iść osobiście, ale to zajmuje więcej czasu.
Prócz tego trzeba mieć zaświadczenia z Polski .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Zasiłki rodzinny i opiekuńczy to dwa osobne świadczenia. Wysokość wypłacanego zasiłku opiekuńczego wynosi 6 000 NOK na dziecko w wieku 13-23 miesiące.

Więcej informacji znajdziesz tutaj: www.mojanorwegia.pl/zasilek-rodzinny/zasilek-opiekunczy.html
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok