Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
380 Postów
Stały Bywalec
Prodiz napisał:
Remigrant napisał:
Asiaa91 napisał:
np.10tys,koron mozna miec w portfelu i nie bedzie zadnych problemów ??Z celnikami nie, natomiast jak ktoś z tych "sprytnych" obczai, że masz tak gruby portfel, to możesz mieć kłopoty po wyjściu już z samolotu na samym lotnisku i do domu trafić bez gotówki.

Sugerujesz, ze Zbyszek często samolotami lata?

raczej sie chowa w ubikacji na lotnisku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
104 Posty

(dziad)
Początkujący
6e6 napisał:
Znajomy mial 25030. Kr. Musial zaplacic 20 %. Wieksza gotowke lepiej wozic samochodem albo przelewy ale po 100 tyd kr do przelewu sa dodatkowe pytania

Chce się tylko upewnić, czy emotikonka sugeruje element humorystyczny w tym tekście o 100 k i dodatkowych pytaniach? Czy też nigdy takowej sumy nie wysylales?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
Tak dziadku element humorystyczny zeby nie bylo zbyt powaznie jak robisz przelew powyzej 100 k kr a co do wysylania powyzej 100 k to nie mam komu wysylac bo tu mieszkam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
GRZEGORZ SOBÓR
(omegags)
Początkujący
Musisz zgłosić ponad 25000NOK jak pracujesz legalnie to nie ma problemu przewoziłem autem nieraz po 100.000NOK bez problemu ale widziałem gościa na lotnisku rygge który miał na ciele pełno gotówki oklejonej plastrami zabrali go do pokoju a w samolocie już go nie widziałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
104 Posty

(dziad)
Początkujący
omegags napisał:
Musisz zgłosić ponad 25000NOK jak pracujesz legalnie to nie ma problemu przewoziłem autem nieraz po 100.000NOK bez problemu ale widziałem gościa na lotnisku rygge który miał na ciele pełno gotówki oklejonej plastrami zabrali go do pokoju a w samolocie już go nie widziałem

Grzesiu dopisz se zero, dziewczynom sie spodoba. A ten na lotnisku to sie obnazal na hali odlotow czy byles z nim na osobistej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Czy ktos mi moze wytlumaczyc, jaki jest w ogole sens tej dyskusji???
4.000 lat temu wymyslono akredytywy i bardzo pierwotne transakcje clearingowe...
800 lat temu wymyslono czeki na okaziciela...
Od 200 lat funkcjonuja banki w (prawie) dzisiejszej formie...
Dzis kazdy ma karte do konta. Konta z obsluga on line.
Standardem sa TRANSFERY NA KONTA WALUTOWE...

Po co, ludzie, po co?

Chyba tylko po to, aby klopotow sobie narobic, albo te pieniadze zgubic lub dac je sobie ukrasc...
Mamy XXI wiek, a niektorzy wciaz woza gotowke, po starcie samolotu wyciagaja z torebek foliowych jajka na twardo, a po ladowaniu klaszcza pilotowi...

Jak potrzebuje maki, to ide do sklepu i kupuje make. Ale czytajac wpisy na tym watku zaczynam podejzewac, ze co poniektorzy caly czas w domu zarna trzymaja i sami sobie miela. Bo jak samemu zmiele, to na pewno taniej wyjdzie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
WujekJanek napisał:
Czy ktos mi moze wytlumaczyc, jaki jest w ogole sens tej dyskusji???
4.000 lat temu wymyslono akredytywy i bardzo pierwotne transakcje clearingowe...
800 lat temu wymyslono czeki na okaziciela...
Od 200 lat funkcjonuja banki w (prawie) dzisiejszej formie...
Dzis kazdy ma karte do konta. Konta z obsluga on line.
Standardem sa TRANSFERY NA KONTA WALUTOWE...

Po co, ludzie, po co?

Chyba tylko po to, aby klopotow sobie narobic, albo te pieniadze zgubic lub dac je sobie ukrasc...
Mamy XXI wiek, a niektorzy wciaz woza gotowke, po starcie samolotu wyciagaja z torebek foliowych jajka na twardo, a po ladowaniu klaszcza pilotowi...

Jak potrzebuje maki, to ide do sklepu i kupuje make. Ale czytajac wpisy na tym watku zaczynam podejzewac, ze co poniektorzy caly czas w domu zarna trzymaja i sami sobie miela. Bo jak samemu zmiele, to na pewno taniej wyjdzie...

--------
Panie, Pan tu gupot nie pisz. Banki som po to co by tam nasienie składować i potem z tego to invitro krencic z obrazo bosko. Ja swoje piniendze jak zarobie to na sekundę ich zez oka nie spuszcze. Gupich niech w Grecyji szukajo. Niemce im przez przerwy bankami piniendze puszczajo a oni ciongle ich nie majo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
lucky69 napisał:
jan a kto ciebie i wymyslil ?i kiedy ?

Mam akurat 2 godziny czasu ktory musze jakos wytracic, wiec z checia odpowiem na twoje pytanie, tylko prosze, sformuluj je w jezyku polskim bo za cholere nie wiem o co pytasz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty

(Prodiz)
Początkujący
lucky69 napisał:
jan a kto ciebie i wymyslil ?i kiedy ?

A kto pana wymyślił? Zmyślił?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
No i co?
No i nic...
Pan Fartowny Mineciarz (w doslownym tlumaczeniu "lucky69" swego pytanbia na jezyk polski przetlumaczyc nie raczyl...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok